با تلاش موفقیت آمیز محققان كشور صورت گرفت؛

بومی سازی و تجاری سازی سیستم های هیدرولیك هواپیما

بومی سازی و تجاری سازی سیستم های هیدرولیك هواپیما

دانلود فایل: پژوهشگران كشور با بومی سازی سیستم های هیدرولیك هواپیما موفق به تولید انبوه این تجهیزات شدند و به قول آنها ساخت این قطعات مطابق با استانداردهای بین المللی بوده است؛ از این رو آزمون های سختگیرانه ای را گذرانده اند.



به گزارش خبرنگار ایسنا، سیستم هیدرولیك هواپیما، سیستمی است كه از فشار سیال برای انتفال انرژی استفاده می نماید. سیستم هیدرولیك برای تولید نیروی هیدرولیكی از نیروی موتور بهره می برد كه این كار توسط پمپ هیدرولیك صورت می گیرد. این نیروی هیدرولیكی با استفاده از لوله و لاین ها به تمامی نقاط هواپیما توزیع می گردد.

از قدرت هیدرولیك جهت به كار انداختن سیستم های سخت مانند سطوح كنترل استفاده می گردد.

با توجه به اهمیت این سیستم ها محققان یكی از شركت های دانش بنیان مطالعات خویش را در تولید انواع تجهیزات و سامانه های هیدرولیك، نیوماتیك، سامانه سوخت و الكترومكانیك متمركز كرده است.

رضا ادیبی از محققان این طرح در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینكه این طرح با عنوان طراحی و ساخت "سیستم فیلتراسیون و كنترل مدار هیدرولیك مبتنی بر استانداردهای هوایی" اجرایی شد، اظهار داشت: اجرای این طرح می تواند بخش عمده ای از نیازهای پرنده ها در حوزه گردشگری را برطرف كند.

وی با تاكید بر اینكه همه پرنده ها و هواپیماها از سیستم های هیدرولیك بهره می برند، تصریح كرد: بر این اساس این سیستم ها باید دارای یكسری پارامترها باشند كه مطالعات ما در این حوزه متمركز شد، ضمن آنكه با تقویت واحد تحقیق و توسعه این شركت فناور، اقدام به ساخت انواع آزمونگرها برای تعمیر و نگهداری قطعات هواپیما كردیم.

ادیبی ادامه داد: در این مطالعات موفق به ساخت سیستم های هیدرولیك پرنده ها و بومی سازی این تكنولوژی شدیم.

این محقق با تاكید بر اینكه این طرح همچون طرح های برگزیده جشنواره های قبلی جوان خوارزمی بوده است، خاطرنشان كرد: این طرح در سال 1392 بعنوان طرح برگزیده جشنواره جوان انتخاب گردید كه با توسعه این فناوری موفق به تجاری سازی این سیستم ها در كشور شدیم و هم اكنون از این سیستم ها در صنعت هوایی كشور بهره برداری می گردد.

ادیبی با تاكید بر اینكه این قطعات مطابق با استانداردهای هوایی تولید شده است، در این باره توضیح داد: به نظر می رسد سقوط هواپیمای ATR در 29 بهمن ماه احیانا به علت اشكالات بوجود آمده در بعضی از تجهیزات در ارتفاعات پایین بوده است، از این رو نیاز است تجهیزات هواپیماها به گونه ای طراحی شوند كه بتوانند در دماهای بسیار پایین و یا بالا و یا شرایط سختی كه هواپیما با آن موجه می شود، عملكرد بهینه داشته باشند.

وی ادامه داد: از این رو قطعات پرنده ها برای رسیدن به ضریب اطمینان بالا باید تست های متنوعی را بگذرانند.

محقق این طرح با تاكید بر اینكه تجهیزاتی كه در كلاس هوایی تولید می شوند، باید تست های سختگیرانه ای برای دریافت استانداردها بگذرانند، تصریح كرد: بر این اساس سیستم هیدرولیك تولید شده به منظور دریافت استانداردها تست های زیادی مطابق استانداردهای بین المللی را گذراند.

وی با اشاره به اینكه این طرح در پانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی در سال 1392 طرح برگزیده منتخب شد، اضافه كرد: این سیستم به تولید انبوه رسید و در صنایع هوایی مورد استفاده قرار گرفته است و از فناوری های كسب شده محصولات جدیدی تولید كردیم.

این طرح از جانب مهندس محمد همتی و با همكاری رضا همتی در پانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی در سال 1392 عرضه و موفق به دریافت رتبه دوم پژوهش های توسعه ای شد.

به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، محققان این شركت دانش بنیان هم در گذشته موفق به طراحی و ساخت و راه اندازی خط تولید نازل سوخت با كاربرد در صنایع هوایی كشور شدند.

مهندس محمد همتی از محققان این طرح و مدیرعامل این شركت دانش بنیان با اشاره به اینكه نازل سوخت موتور توربینی با حمایت های صندوق نوآوری و شكوفایی ساخته شد و الان در صنایع هوایی كشور در حال استفاده است، ادامه داد: این قطعه به علت اینكه باید بعد از مدتی تعویض شود، از قیمت بسیار بالایی برخوردار می باشد و قیمت تمام شده نمونه خارجی آن 5 برابر قیمت نمونه مشابه داخلی آن است.

وی، كاربرد این قطعه را در موتور توربینی صنایع هوایی دانست و خاطرنشان كرد: وظیفه این قطعه پاشش سوخت در موتور توربینی است و روش كار آن به این شكل است كه سوخت با فشار از راهگاه های میانی قطعه به صورت دورانی، پرفشار و به صورت پاششی در موتور انجام می گیرد.

این محقق با اشاره به اینكه به صورت متوسط سالانه 120 عدد از این نازل در صنعت هوایی كشور استفاده می شود، اظهار داشت: با عنایت به ارتقای ناوگان هوایی امكان نیاز به این قطعه در آینده افزایش می یابد.




1396/12/06
14:12:12
5.0 / 5
4589
تگهای خبر: تولید , دانش بنیان , فناوری , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل