تولید نانوذراتی برای ذخیره سازی هیدروژن با عصاره چای سبز

تولید نانوذراتی برای ذخیره سازی هیدروژن با عصاره چای سبز

دانلود فایل: محققان دانشگاه كاشان با استفاده از عصاره چای سبز نانوذراتی را برای ذخیره سازی گاز هیدروژن تولید كردند.



به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، با عنایت به دو مشكل عمده آلودگی های محیطی ناشی از سوخت های فسیلی و كمبود این منابع انرژی در سال های آینده، تهیه نانوساختارهایی كه بتوانند در زمینه تولید انرژی های جایگزین به كار روند، اهمیت زیادی یافته است.

در این راستا محققان دانشگاه كاشان با استفاده از روش های شیمی سبز نانوذراتی را برای ذخیره سازی گاز هیدروژن تولید كردند.

طاهره غلامی، دانشجوی دكترای شیمی دانشگاه كاشان و از محققان این پژوهش، هدف این طرح را تهیه نانوذراتی برای ذخیره هیدروژن و افزایش ظرفیت آنها در ذخیره سازی دانست و اضافه كرد: مهمترین بخش در نظر گرفته شده در این طرح، تهیه نانوذرات نیكل آلومینات/نیكل اكسید(/NiO /NiAl2O4) با روش شیمی سبز بوده است.

وی افزود: برای این منظور از عصاره گیاه چای سبز، كه به وفور هم در طبیعت یافت می شود، بعنوان عامل رسوب دهنده به جای رسوب دهنده های متداول شیمیایی استفاده شد.

غلامی یكی از مزیت های دیگر كاربرد عصاره گیاه چای سبز را جایگزینی برای سورفاكتانت های تجاری چون آنیونی، كاتیونی و پلیمری دانست و خاطرنشان كرد: استفاده از این روش منجر به تولید نانوذراتی یكنواخت و ریز، با درجه تخلخل بالا و مناسب جهت استفاده در صنایع انرژی شد.

این محقق با اشاره به اینكه جهان به سمت جایگزینی هیدروژن بعنوان سوخت پاك به جای سوخت فسیلی در حركت است، افزود: در بخش دوم این تحقیقات، قابلیت نانوذرات سنتز شده در ذخیره سازی هیدروژن مورد ارزیابی قرار گرفت و به تأیید رسید.

به گفته وی، نتایج آزمایش های صورت گرفته نشان داده است با استفاده از نانوذرات گرافن، دی اكسید تیتانیوم و سیلیكا می توان ظرفیت ذخیره سازی هیدروژن توسط نانوذرات سنتزشده را به مقدار قابل توجهی افزایش داد.

غلامی بیشترین مصرف هیدروژن را در صنایع نفت و پالایش گاز عنوان نمود و اظهار داشت: این گاز عمدتاً بعنوان یك خوراك جانبی، ماده شیمیایی حدواسط و یا حتی بعنوان یك ماده شیمیایی خاص مورد استفاده قرار می گیرد. همینطور در سراسر دنیا، طراحی وسایل نقلیه ای كه از هیدروژن بعنوان سوخت استفاده می نمایند مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.

این تحقیقات از جانب طاهره غلامی دانشجوی دكترای و پروفسور مسعود‏ صلواتی نیاسری عضو هیأت علمی دانشگاه كاشان و همكارانشان اجرایی و نتایج آن در مجله Renewable Energy با ضریب تأثیر 4.825 منتشر گردید.




1397/01/05
12:34:18
5.0 / 5
4496
تگهای خبر: تولید , دانشجو , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل