دبیر شورای عتف خبر داد؛

احتمال حذف طرح های كلان دارای كارفرما، تعریف پروژه ملی در حوزه های اولویت دار

احتمال حذف طرح های كلان دارای كارفرما، تعریف پروژه ملی در حوزه های اولویت دار

دانلود فایل: دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری از توقف طرح های كلان دارای كارفرما كه تابحال منابع مالی به آنها تزریق نشده، اطلاع داد و اظهار داشت: با عنایت به چالش های كشور در زمینه آب و انرژی احتمال تعریف طرح های كلان جدید وجود دارد.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا دكتر مسعود برومند امروز در انتها جلسه یكصدو شصت و پنجم كمیسیون دائم شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوعات مطرح در این جلسه اضافه كرد: در جلسه قبلی كمیسیون دائمی شورای عتف، بحث چالش های پیش روی شورای عتف و چالش های كشور عنوان شد.
وی با تاكید بر اینكه دبیرخانه شورای عتف و كمیسیون های آن باید برای برخورد با چالش های كشور در نوع نگاه خود بازنگری كنند، اظهار نمود: از این رو جلسه گذشته شورای عتف یك جلسه صدمه شناسی بود؛ از این رو تلاش شد چالش ها در قالب سوال مطرح شود.
وی اینكه "آیا سیستم پژوهشی ما كاملا برای حل مشكلات دستگاه ها و حوزه های اقتصادی و اجتماعی به كار گرفته می شوند یا خیر" و یا "آیا پروژه های كلان جزو پروژه هایی هستند كه می توان از جانب یك دستگاه با انعقاد قراردادی آن را اجرا كرد" و یا "چالش ملی و پروژه كلان ملی كدام است" را همچون چالش های مطرح در جلسه گذشته شورای عتف نام برد.
برومند با اشاره به اینكه در این جلسه به جمع بندی این بحث ها پرداخته شد، تصریح كرد: بر مبنای این جمع بندی ها نظر همه افراد حاضر در این جلسه بر این است كه پروژه های كلان، آن دسته از پروژه هایی هستند كه بی توجهی به آنها نتایج زیان باری برای كشور به دنبال داشته باشد؛ از این رو حل چالش های اعلام شده نیازمند حضور دستگاه ها در كنار یكدیگر و هدایت طرح های كلان به این سمت است.
دبیر كل شورای عتف با تاكید بر اینكه اجرای این طرح ها نیازمند تیم هایی از دستگاه های مختلف است، ادامه داد: از سوی دیگر چالش های ملی به شدت نیازمند فناوری در حوزه های مختلف است و اگر بخواهد چنین نگاهی اعمال شود، باید روش های دبیرخانه شورای عتف و كمیسیون های آن مورد بازنگری اساسی قرار گیرد.
وی اختصاص تحقیقات دانشگاه ها به رفع نیازهای كشور را از دیگر موضوعات مطرح در این جلسه عنوان نمود و ادامه داد: ولی سوال مهم در این زمینه آن است كه نیازها را چگونه استخراج نماییم. كمیسیون های شورا اگر به خوبی بتوانند دستگاه ها را مدیریت كنند، می توانند نیازها را استخراج كرده و نیازهای واقعی را به دانشگاه ها عرضه كنند.
برومند تصریح كرد: در این زمینه وظیفه وزارت علوم و دانشگاه ها این است كه خویش را ساماندهی كنند تا به نیازها پاسخ دهند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم افزود: باید بپذیریم هر پروژه و فعالیتی باید مشتری و كارفرما داشته باشد و اگر مشتری ندارد، از نظر اجرایی پیشبردن آن درست نیست و با اصل تقاضامحوری پژوهش ها تضاد دارد.
طرح های جدید كلان ملی در دستور كار
برومند در مورد اینكه آیا ممكن است طرح جدید ملی تعریف شود، اظهار داشت: امروز اگر بخواهیم بگوییم پروژه كلان ملی كدام است؟ بر مبنای تعاریف ما پروژه های آب، انرژی، سلامت و محیط زیست مطرح می شوند كه نیازمند هماهنگی های بین دستگاهی هستند و اعتقاد داریم این مجموعه باید توانمندی را تولید و بر آنها تمركز كند تا پروژه ها درست تعریف شوند.
صندوق نوآوری و شكوفایی و طرح های كلان بدون اعتبار
دبیر كل شورای عالی عتف با اشاره به نحوه حمایت مالی از طرح های كلان، با تاكید بر اینكه در زمینه حمایت مالی صندوق نوآوری و شكوفایی از پروژه های كلان ملی هیچ تصمیم گیری صورت نگرفته است، خاطرنشان كرد: منابع صندوق باید به پروژه هایی اختصاص پیدا كند كه به محصول و خدمت قابل عرضه منجر شود.
وی در عین حال در مورد طرح های كلان ملی كه در گذشته به آنها بودجه اختصاص پیدا كرده، ولی در مقاطعی متوقف شده است، توضیح داد: در بعضی موارد پروژه ای آغاز می گردد و در میانه راه به مشكل فناوری برخورد می كند كه در چنین مواردی استاندارد این است كه پروژه متوقف شود، اما تمام یافته های قبلی باید مستندسازی و ذخیره شود.
وی اضافه كرد: پس از كسب فناوری یا حل مشكل از نظر علمی اگر به جایی برسیم كه پروژه ای قدری پیش رفته باشد، ولی دستگاه اعلام نماید به هر دلیلی اعتبار را نمی تواند تامین كند، باید فرایند مستندسازی را انجام داد و دستاوردهای آن را ضبط كرد تا در آینده بتوانیم از آن استفاده نماییم.
سازگاری طرح های كلان با چالش های كشور
وی در پاسخ به این سوال كه آیا تعریف طرح های كلان ملی جدید بر مبنای چالش های كشور ممكن است یا خیر، اظهار داشت: پاسخ مثبت است. اگر بتوانیم به خوبی سازماندهی كرده و توانمندی های كشور را وارد این عرصه نماییم، می توانیم موفق عمل نماییم.
معاون وزیر علوم با تاكید بر اینكه پروژه بزرگ باید با ظرافت كامل و توسط تیم های متخصص به بسته های كاری كوچك تبدیل گردد، تصریح كرد: در این صورت است كه طرح ها می توانند ورودی و خروجی مشخصی داشته باشند، ضمن آنكه می توان برای اجرا به شركت های دانش بنیان عرضه داد.
به گفته برومند، هنر این است كه بتوان پروژه بزرگ را در یك فرایند اجرایی تعریف كرد و بر مبنای استانداردهای اجرایی آن را به جایی رساند كه بتوان بسته های قابل عرضه به دانشگاه ها جهت اجرا در قالب رساله های تحصیلات تكمیلی عرضه نمود.
معاون پژوهشی وزیر علوم افزود: در این شرایط اتفاق خوب این است كه چالش روز گذشته به فرصت امروز تبدیل می گردد.



1397/01/30
15:36:02
5.0 / 5
4680
تگهای خبر: پروژه , دانشگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل