مقاومت چرم در برابر شعله با فناوری نانو توسط محققان دانشگاه امیركبیر

مقاومت چرم در برابر شعله با فناوری نانو توسط محققان دانشگاه امیركبیر

دانلود فایل: محققان دانشگاه صنعتی امیركبیر موفق شدند پروژه ای در جهت مقاوم سازی چرم در برا بر شعله را با فناوری نانو به نتیجه برسانند.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، سمانه سپهری مجری طرح «بهبود خصوصیت مقاومت در برابر شعله چرم با افزودن نانوذرات رس» اظهار نمود: صنعت چرم در ایران، پیشینه ای طولانی دارد، ولی با گذشت سالها از ورود ماشین آلات این صنعت به كشور، مشكلات زیادی در این صنعت به چشم می خورد.
وی با اشاره به برخی مشكلات این صنعت اضافه كرد: توجه و حمایت درست و كافی از این صنعت نشده و تحقیقات در زمینه های مربوط به این صنعت در كشور بسیار محدود و ناكافی بوده است.
وی با اشاره به اینكه این صنعت همچنان به صورت سنتی اداره می شود، اضافه كرد: با عنایت به اینكه كشور ایران در صنعت چرم دارای مزیت نسبی است و در صورت رشد علمی و فناوری، محصولات چرمی ساخت ایران می توانند سهمی از بازارهای جهانی را به خود اختصاص دهند تحقیق و پژوهش در زمینه های در رابطه با این صنعت لازم و ضروری به نظر می رسد.
به گفته این محقق، تولید چرم با قابلیت های بیشتر مانند مقاوم كردن چرم در برابر آتش و مطابق با استانداردهای جهانی همچون موضوعات اولویت دار تحقیقاتی به حساب می آید.
سپهری با تاكید بر اینكه انجام این پژوهش گامی در جهت ارتقای دانش ساخت چرم بوده است، اضافه كرد: از آنجایی كه فرآیند و مواد این پژوهش به صورتی طراحی و انتخاب شده اند كه مشابه شرایط كنونی در كارخانجات چرمسازی ایران باشند می توان گفت این پژوهش منجر به بومی سازی فناوری بهبود مقاومت چرم در برابر آتش هم شده است.
وی تصریح كرد: همینطور با استفاده از فناوری نانو، و استفاده از نانومواد، طول سوختگی چرم كاهش یافته در نتیجه مقاومت چرم در برابر آتش بهبود پیدا كرده است.
این محقق با اشاره به طرح «بهبود خصوصیت مقاومت در برابر شعله چرم با افزودن نانوذرات رس» اظهار داشت: این پژوهش با تحقیقات كتابخانه ای و میدانی برای یافتن روشهای سنتی و مدرن برای تولید چرم ضدآتش شروع شد.
سپهری ادامه داد: سپس دانش تولید چرم در ایران از كارخانجات استخراج شده و در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفت؛ در قدم بعدی مواد تولید كننده خاصیت مقاومت در برابر آتش با فرآیندهای مختلف به چرم افزوده شده و در نهایت اثر مواد و فرآیندهای بكار رفته بر روی خواص مختلف چرم بررسی و اندازه گیری شد.
وی با اشاره به اینكه نتیجه این پژوهش بصورت مستقیم در صنعت چرمسازی قابل استفاده می باشد، عنوان كرد: چرمی كه با استفاده از نتایج این پژوهش تولید می گردد در صنایع ساخت مبلمان و خودرو و هواپیما و تولید پوشاك، بخصوص انواع لباس های محافظ و كار، مورد تقاضاست.
وی اضافه كرد: ادامه پروژه نیمه صنعتی كردن محصول و همینطور ادامه تحقیق و مطالعه برای بهبود بیشتر این خصوصیت یا دیگر خصوصیت های تكمیلی چرم است.
وی با اشاره به خصوصیت های نتایج این طرح اظهار داشت: استفاده از چرم طبیعی كه خواص منحصر به فردی دارد، استفاده از نانورس كه فراوان بوده و قیمت پایینی داشته و خطرات زیست محیطی به دنبال ندارد، استفاده از فرآیندها و مواد شیمیایی كه به صورت معمول در كارخانجات مورد استفاده است از خصوصیت های این طرح به شمار می روند.
فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیركبیر اظهار داشت: امكان استفاده از روش پیشنهادی طرح در كارخانجات چرمسازی بدون هزینه های مربوط به تهیه ماشین آلات جدید و باتغییرات بسیار اندك در فرآیندهای معمول كارخانجات، عدم نیاز به دانش یا آموزش، نداشتن آلودگی های زیست محیطی از مزیت های این طرح به حساب می آید.
وی تصریح كرد: محصول این پژوهش می تواند در صنعت چرمسازی استفاده گردد. بعد از تولید انبوه و تكمیل شدن تحقیقات میتواند در صنایعی همچون صنایع خودروسازی، هواپیما سازی و تولید البسه ایمنی به كار گرفته شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه امیركبیر، استاد راهنمای این طرح دكتر محمد امانی تهران و استادمشاور آن دكتر فاطمه ضیغمی بوده است.



1397/02/03
13:01:51
5.0 / 5
4454
تگهای خبر: پروژه , تولید , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل