در گفت وگو با ایسنا مطرح شد

راهكارهایی برای جلوگیری از تأثیر تحریم بر تحقیقات، آلاینده های نوپدید تهدید جدی زیست محیطی

راهكارهایی برای جلوگیری از تأثیر تحریم بر تحقیقات، آلاینده های نوپدید تهدید جدی زیست محیطی

دانلود فایل: مدیرگروه بهداشت محیط دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی همزمان با روز جهانی بهداشت محیط، ضمن تشریح تاثیر تحریم بر تحقیقات دانشگاهی، تغییر روند فعلی تحقیقات را مناسب ترین راهكار برای جلوگیری از تأثیر تحریم بر تحقیقات و پژوهش های دانشگاهی عنوان نمود.


دكتر احمدرضا یزدان بخش در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به تاثیر مستقیم افزایش نرخ ارز و اعمال تحریم بر فعالیت های تحقیقاتی دانشگاهی و غیردانشگاهی كشور، اظهار داشت: خیلی از موضوعات تحقیقاتی نیازمند تجهیزات و موادی است كه سازنده آنها اغلب شركت های خارجی بویژه اروپایی بوده و تهیه آنها ارزبر است.
راهكاری برای جلوگیری از تأثیر تحریم بر تحقیقات دانشگاهی
وی تغییر روند فعلی تحقیقات را مناسب ترین راهكار برای جلوگیری از تأثیر تحریم بر تحقیقات و پژوهش های دانشگاهی عنوان نمود و افزود: در اولویت قرار دادن تحقیقات فناورانه و مبتنی بر تولید محصول، همكاری و مشاركت اعضای هیات علمی دانشكده با مركز سلامت و محیط كار وزارتخانه برای تدوین دستورالعمل ها و راهنماهای كاربردی در زمینه های مختلف بهداشت محیط، عضویت در كمیته های سیاست گذاری بهداشت محیط كشور، عرضه مشاوره های تخصصی و تالیف و ترجمه ده ها كتاب تخصصی در حوزه بهداشت محیط، پشتیبانی از متخصصان برای تولید تجهیزات، ابزار و مواد مورد نیاز برای تحقیقات بعضی از راهكارهاست كه فعالیت گروه بهداشت محیط دانشگاه هم در همین راستاست.
یزدان بخش همینطور با اشاره به فرا رسیدن روز بهداشت محیط، عنوان كرد: با عنایت به اینكه محور فعالیتهای بهداشت محیط، سلامت انسان است، در این رابطه می توان به مشكلات و بحران های آب و فاضلاب، هوا، مواد زائد، مواد غذایی، سروصدا، حشرات و جوندگان، پرتوها و صدمه های محیطی اشاره نمود.
" آلاینده های نوپدید" از معضلات نوین زیست محیطی
این عضو هیات علمی دانشگاه در ادامه " آلاینده های نوپدید" را یكی از معضلات نوین حوزه بهداشت محیط عنوان نمود و اظهار داشت: امروزه در اثر تولید و مصرف خیلی از تركیبات مثل داروها بویژه آنتی بیوتیك ها، سموم كشاورزی و آفت كش، هورمون های جنسی و تركیبات آلی خاص كه اغلب مقاوم به تجزیه بیولوژیكی هستند، به صور مختلف بقایای آنها وارد محیط زیست شده و سبب آلودگی خاك و آب می شوند. این تركیبات تحت عنوان آلاینده های نوپدید تلقی می شوند و با مطالعاتی كه بر روی اثرات آنها انجام شده، خیلی از آنها می توانند برای سلامتی انسان حتی در غلظت های بسیار كم خطرات جدی تولید كنند.
وی افزود: از سوی دیگر مشخص شده كه رفع آلودگی این مواد در محیط زیست، ده ها و در بعضی موارد صدها برابر كنترل و مدیریت صحیح دفع، هزینه تحمیل می كند.
رشد شهرنشینی در چند دهه اخیر عامل مشترك تأثیرگذار بهداشت جهانی
یزدان بخش رشد شهرنشینی در چند دهه اخیر ایران را مهمترین عامل مشترك تأثیرگذار بهداشت جهانی عنوان نمود و اظهار داشت: رشد شهرنشینی از نظر فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و همینطور زیست محیطی و بهداشتی تبعات زیادی به دنبال دارد.
به قول وی، رشد جمعیت شهری آنقدر سریع در كشور اتفاق افتاده كه از عرضه خدمات شهری و توسعه زیرساخت ها پیشی گرفته و در این راستا از مشكلات شهری زیادی همچون آلودگی هوا، سر و صدا و حمل ونقل عمومی رنج می بریم.
وی آب های سطحی تهران را مشكل بعدی زیست محیطی دانست و اظهار داشت: این آب ها كه به خاطر شیب زمین از جنوب تهران سر در می آورد (مثل نهر فیروز آباد) برای كشاورزی استفاده می گردد كه متاسفانه دارای آلودگی بوده و نیازمند تصفیه است.
راهكارهایی برای جلوگیری از آلودگی های محیطی
مدیرگروه بهداشت محیط، با عرضه راهكارهایی برای جلوگیری از آلودگی های عوامل بهداشت محیط، عنوان كرد: جلوگیری از افزایش جمعیت شهری و برنامه ریزی برای توسعه شهرهای پایدار در آینده، توجه اساسی به ایجاد امكانات در روستاها و شهرهای كوچك برای جلوگیری از مهاجرت به شهرهای بزرگ، شناخت نقاط ضعف مدیریت شهری و استفاده از مدیریت های كارآمد با جلب مشاركت بخش های مختلف و مردمی برای حل معضلات، فعالیت های فرهنگی و اجتماعی، استفاده از تكنولوژی های نوین و استفاده از تجارب كشورهای موفق، تفكیك وظایف شهرداری ها و صنایع و بیمارستان ها در مدیریت مواد زائد خطرناك، توجه ویژه به رشته مهندسی مدیریت پسماند، تصفیه فاضلاب های شهری و صنعتی و جلوگیری از ورود زه آبهای كشاورزی به منابع آب بعضی از این راهكارهاست.
دكتر یزدانبخش در انتها "امنیت و بهداشت مواد غذایی" را شعار امسال روز جهانی بهداشت محیط عنوان نمود و اظهار داشت: آموزش اصناف و دست اندركاران تهیه و توزیع مواد غذایی، نظارت بر تامین وضعیت بهداشتی محیط، نگهداری و عرضه بهداشتی مواد غذایی، نظارت بر صدور كارت های معاینه بهداشتی، نمونه برداری و آزمایش مواد غذایی مشكوك به آلودگی، عرضه رهنمودهای مناسب و در اختیار قراردادن راهنماهای تدوین شده دراین زمینه، اقدامات مهم بهداشت محیط برای كنترل بهداشت مواد غذایی است. همینطور با استناد به قوانین و مقررات موجود در آیین نامه های مرتبط و بر مبنای نتایج بازرسی ها، در صورت نیاز متخلفین به مراكز قانونی معرفی می گردند.



1397/07/04
22:51:43
5.0 / 5
3948
تگهای خبر: تكنولوژی , تولید , خدمات , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل