توسط پژوهشگران ایرانی مطرح شد

راهكاری برای جداسازی نیترات از آب آشامیدنی، مروری بر مضرات نیترات

راهكاری برای جداسازی نیترات از آب آشامیدنی، مروری بر مضرات نیترات

دانلود فایل: دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در قالب رساله خود به بررسی ˮجداسازی نیترات از آب آشامیدنی با بهره گیری از سنتز نانوجاذب های كربنی اصلاح شده با آهن و زیركونیومˮ پرداخت و یك تركیب مطلوب و جدید برای تصفیه آب ارائه نمود.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، نیترات با اكسید كردن آهن موجود در هموگلوبین گلبول های قرمز، مانع حمل اكسیژن توسط این گلبول ها شده و این كمبود و فقدان اكسیژن منجر به بیماری متهموگلوبینمیا یا سندرم كودك آبی می گردد. این معضل در كودكان زیر شش ماه می تواند باعث خفگی و مرگ شود. علاوه بر آن نیترات با تبدیل به نیتریت، پیش درآمدی برای تولید عوامل سرطان زا و سقط جنین های خودبه خود است.
آب آشامیدنی حاوی نیترات همچون منابع جذب این یون در بدن انسان است. نیترات ها به صورت طبیعی در آب های آشامیدنی و آب های زیر زمینی وجود دارند. استفاده بیش از اندازه نیترات در كشاورزی، پسماندهای صنعتی حاوی نیترات و سوخت های فسیلی همچون عواملی هستند كه سبب افزایش میزان نیترات در آب می شوند. ازاین رو كاهش و حذف نیترات در آب های آشامیدنی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
در این راستا، شكوه باورصاد، محقق واحد علوم و تحقیقات، با اشاره به اینكه نیترات، یونی پایدار و محلول در آب است و پتانسیل كمی برای جذب یا تركیب با گونه های دیگر دارد، اظهار داشت: یكی از روش های كاهش و حذف نیترات در آب، روش «جذب سطحی» است كه در تحقیق پیش رو با بكارگیری این روش، برای اولین بار در ایران مبادرت به بررسی رفتار نانوجاذب های كربنی اصلاح شده با آهن و زیركونیوم شده است.
وی ادامه داد: در این تحقیق بعد از تهیه نانوكربن خام بصورت پودری بعنوان نانوجاذب، مبادرت به عامل دار كردن (اصلاح نانوكربن) با نیترات آهن و اكسید زیركونیوم شد. به این صورت كه بعد از شستشوی كربن برای حذف نمك های اضافی و ناخالصی ها، به نسبت یك به یك، آهن و زیركونیوم در حجم یك لیتر آب مخلوط شد. بعد از گذشت ۲۴ ساعت مبادرت به فیلتر این مخلوط و بررسی نتایج با بهره گیری از نرم افزار Design–Expert شد.
وی با اشاره به اینكه نتایج حاصل از این تحقیق نشان از میزان مطلوبیت تركیب بكارگرفته شده در تحقیق به میزان ۹۰ درصد داشت، افزود: جذب ۸۵ درصدی نیترات توسط نانوكربن اصلاح شده با آهن و زیركونیوم نشان از موفقیت تركیب بكار گرفته شده در این تحقیق بود كه در صورت صرفه اقتصادی قابلیت استفاده در بعد صنعتی دارد.
باورصاد از ارزان بودن، قابلیت بازیافت، جذب بالا و عدم آلودگی زیست محیطی بعنوان دلایل انتخاب نانوكربن، آهن و زیركونیم در این تحقیق یاد كرد و اضافه كرد: از این روش می توان در تصفیه آب و فاضلاب و بازیابی آب در مقیاس صنعتی بهره برد.
به گزارش روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، این تحقیق در قالب رساله شكوه باورصاد دانشجوی كارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی با عنوان «سنتز نانوجاذب های كربنی اصلاح شده با آهن-زیركونیوم به منظور جداسازی نیترات از آب آشامیدنی؛ بررسی آزمایشگاهی و بهینه سازی پارامترهای عملیاتی» به راهنمای دكتر امیر فولادی در واحد علوم و تحقیقات دفاع شد.



1397/07/09
20:06:27
5.0 / 5
4529
تگهای خبر: تولید , دانشجو , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل