در گفت وگو با ایسنا عنوان شد

ورودشركتها به بازار منوط به ایجادآن توسط دولت، بی ثمربودن بهبود بودجه امسال پاركها بدلیل گرانیها

ورودشركتها به بازار منوط به ایجادآن توسط دولت، بی ثمربودن بهبود بودجه امسال پاركها بدلیل گرانیها

دانلود فایل: رئیس پارك علم و فناوری خلیج فارس درباره سهم این پارك از تولید كالای ایرانی، به استقبال صنایع و بخش های دولتی از كالای دانش بنیان داخلی در زمان تحریم ها و نه غیر از آن، اشاره نمود و با تاكید بر اینكه ورود شركت ها به بازار ازجمله برق تجدیدپذیر و...، منوط به ایجاد بازار آن از جانب دولت می باشد، افزود: امسال با عنایت به گرانی تجهیزات، سرمایه گذاری شركت ها در چنین حوزه هایی به صرفه نیست، مگر آن كه دولت بابت آن پول بیشتری بدهد.


حبیب رستمی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینكه پارك علم و فناوری خلیج فارس در استان بوشهر در سال 86 تأسیس شده و دارای 4 مركز رشد در شهرهای بوشهر، دشتستان، تنگان و دشتی است، تعداد شركت های فناور این پارك را 80 شركت اعلام نمود و اظهار داشت: بیشتر از 20 تیم نوآور هم در مرحله رشد مقدماتی قرار دارند.
وی تعداد شركت های دانش بنیان این پارك را 26 شركت اعلام نمود و در ارتباط با حوزه فعالیت این شركت ها توضیح داد: در این مورد ابتدا باید به بازار این شركت ها اشاره نمود كه درصد بالایی از آن در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی است؛ البته این به معنای آن نیست كه تخصص همه این شركت ها در حوزه نفت و گاز است، بلكه امكان دارد حوزه فعالیت شركتی الكترونیك و بازار آن، بازار نفت و گاز باشد.
رئیس پارك علم و فناوری خلیج فارس دیگر حوزه های فعالیت شركت ها را كامپیوتر، برق و الكترونیك و زیست فناوری دریایی نام برد و با اشاره به اینكه صادرات این محصولات به صورت موردی انجام شده است، تشریح كرد: بعنوان مثال سیستم های تعاملی و سیستم های ردیاب خودرو به كشورهای همسایه همچون عراق و ارمنستان صادر شده اند.
رستمی از شروع فعالیت هایی برای برقراری ارتباط با پارك های خارجی به منظور حضور شركت ها در آن ها اطلاع داد و با اشاره به اینكه این مورد هنوز به شكل نظام مند به نتیجه نرسیده است، افزود: فروش محصولات در سطح ملی انجام می گردد و برخی شركت ها بدین منظور دفتر فروش خویش را به تهران انتقال داده اند.
وی ادامه داد: مشتری محصولات شركت ها، بخش خصوصی هستند و البته كار كردن با بخش دولتی چندان آسان نیست؛ به هر حال این طور نبوده كه شركت ها با بخش دولتی كار نكنند و بعضی از آن ها با صداوسیما، وزارت دفاع و نیروهای نظامی، وزارت نفت و... همكاری دارند.
رئیس پارك علم و فناوری خلیج فارس ذیل مبحث سهم پارك از تولید كالای ایرانی توضیح داد: در گذشته هم تجربه این را داشته ایم كه صنایع در زمان تحریم ها، به پارك ها و در سطح دیگر دانشگاه ها روی می آوردند. هم اكنون هم این طور است، به صورتی كه قبل ازبرجام ارتباطات ما با صنایع دولتی گسترده شد؛ پس از آن بار دیگر گرایش به خرید محصولات خارجی بیشتر شد. هم اكنون هم گرایش به خرید محصولات دانش بنیان داخلی بیشتر شده است.
رستمی افزود: این در شرایطی است كه بخش های خصوصی كار خویش را می كنند و تلاطم كمتری در فعالیت هایشان وجود دارد. ازاین رو این طور می توان اظهار داشت كه شركت های داخلی در شرایط تحریم خواهان كالای داخلی هستند.
چتر حمایتی شركت های نوپا گسترده تر شود
وی رتبه استان بوشهر به لحاظ تعداد شركت های دانش بنیان را 22 یا 23 اعلام نمود و اظهار داشت: آخرین آمار اشتغال بوجود آمده در پارك، اشتغال 600 نفر در پارك به صورت تمام وقت و پاره وقت است.
رئیس پارك علم و فناوری خلیج فارس با اشاره به اینكه شركت های دانش بنیان همچون سایر شركت ها از ناآرامی بازار صدمه دیده اند، توضیح داد: مخصوصاً شركت هایی كه باید قطعات مورد نیاز خویش را از خارج وارد می كردند، بیشتر صدمه دیده اند. شركت های بزرگ تر می توانند ارز 8 یا 9 هزارتومانی را دریافت نمایند، اما شركت های نوپا به این هم دسترسی ندارند.
رستمی با تاكید بر اینكه در چنین شرایطی باید چتر حمایتی گسترده تری برای شركت های نوپا فراهم گردد، بهبود بودجه پارك ها امسال را خاطرنشان كرد و خاطرنشان كرد: علی رغم حاصل شدن این بهبود، به دلیل گرانی های اخیر، اضافه شدن بودجه بی ثمر بوده است.
پیگیری تسهیلات بیمه از جانب معاونت علمی ریاست جمهوری/نتایج به پارك ها و شركت ها اعلام خواهد شد
وی درباره اجرایی نشدن معافیت ها، توضیح داد: معافیت های گمركی برای شركت های مستقر در پارك ها به صورت موردی در كشور اجرا می گردد و گمركات كشور هنوز نتوانسته اند این مسئله را هضم كنند؛ به صورتی كه جلسه ای را زیر نظر استانداری و با حضور نماینده گمرك برگزار كردیم، متوجه شدیم این مسئله كاملاً برای گمرك تازگی داشته و چیزی در این رابطه به آن ها گفته نشده است.
رئیس پارك علم و فناوری خلیج فارس با اشاره به اینكه مشكلات در ارتباط با مالیات با پیگیری های معاونت علمی ریاست جمهوری حل شده است، تصریح كرد: با این وجود باز هم شاهد این هستیم كه با تقسیم نادرست هزینه ها، شركت ها از حقی كه قانون گذار برای آن ها در نظر گرفته، محروم می شوند.
رستمی اضافه كرد: برخی تسهیلات كلی دیگر همچون تسهیلات بیمه هم از جانب معاونت علمی ریاست جمهوری به صورت متمركز پیگیری شده و نتیجه آن به شركت ها و پارك ها اعلام خواهد شد؛ اخیراً هم كار خوبی انجام شده كه به باعث آن بیمه تأمین اجتماعی شركت های دانش بنیان را از پرداخت ضرایب حق بیمه معاف كرده است.
وی درباره استقرار شركت ها توضیح داد: از حدود 30 شركت دانش بنیان استان، 26 شركت در پارك مستقر هستند. این شركت ها مجوز دانش بنیان گرفته و از معافیت مالیاتی برخوردار می باشند. این در حالی ست كه برخی شركت ها علی رغم نداشتن مجوز دانش بنیانی معاونت علمی، در پارك ها مستقر هستند كه در واقع مجوز فعالیت فناورانه دارند.
ورود شركت ها به بازار، در گرو تولید آن از جانب دولت
رئیس پارك علم و فناوری خلیج فارس با اشاره به اینكه بیشترین فعالیت شركت ها بر بازار استان متمركز شده است، یك بازار این پارك را در حوزه دریا و بازار دیگر را حوزه نفت اعلام نمود و اظهار داشت: طبیعی است كه خیلی از مشكلات در بازار وجود دارد؛ بعنوان مثال بحث پرورش آبزیان، بازار استان و در عین حال مشكل آن است.
رستمی اضافه كرد: در استان ما هم همچون سایر استان ها، اشتغال یك مسئله است كه حل آن در گرو كاری است كه شركت ها انجام می دهند. شركت های خصوصی وارد حوزه ای می شوند كه بازار آن از جانب دولت بوجود آمده باشد. بعنوان مثال در مورد برق چندین شركت در حوزه برق تجدیدپذیر مشغول به كار شده اند و این مادامی اتفاق می افتد كه دولت قول خرید تضمینی آنرا داده است.
وی تصریح كرد: امسال با عنایت به گران شدن تجهیزات، اینكه شركت ها خودشان سرمایه گزاری نموده و برق تولید كنند، صرف ندارد؛ مگر آن كه دولت بابت آن پول بیشتری بدهد. ازاین رو باید اظهار داشت كه شركت ها بر چه بازاری متمركز هستند.



1397/07/19
14:07:32
5.0 / 5
4384
تگهای خبر: ارتباطات , الكترونیك , تولید , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل