تولید نانوبیو پلیمرهای زیست فعال برای درمان زخم های دیابتی و بریدگی ها

تولید نانوبیو پلیمرهای زیست فعال برای درمان زخم های دیابتی و بریدگی ها

دانلود فایل: محققان پژوهشكده فناوری های نو دانشگاه صنعتی امیركبیر زخم پوش های بیوپلیمری تقویت شده با نانوذرات زیست فعال بیوسرامیكی تولید كردند و به قول آنها در بهبود زخم بستر، زخم دیابتی، بریدگی ها و زخم ترومای سطحی پوست موثر است.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، دكتر امیرسالار خندان پژوهشگر پسا دكتری پژوهشكده فناوری های نو دانشگاه صنعتی امیركبیر با اشاره به تولید بیوپلیمر تقویت شده اظهار داشت: زخم پوش های بیونانوكامپوزیتی متخلخل تولید شده به روش خشكایش انجمادی و با بهره گیری از تكنیك جدید همگن سازی نانوذرات در بیوپلیمر طبیعی بوده است.
وی با اشاره به اینكه پلیمر سنتز شده از با استفاده از جلبك دریایی بوده است، اشاره كرد: زخم پوش تولید شده می تواند برای انواع زخم های مرطوب و خشك مورد استفاده قرار گیرد. این محصول روند درمانی بهتر و ساده تری را نسبت به زخم پوش های موجود در بازار از خود نشان می دهند.
خندان بلا های پوستی را عموما شامل زخم های مزمن، سوختگی، تومورها و بریدگی ها دانست و افزود: زخم پوش های سنتی از راه احداث محیط خشك سبب تأخیر در روند ترمیم زخم می شوند و این در شرایطی است كه بستر زخم نیاز به محیط باز و سالم طبیعی برای ترمیم نیاز دارد كه این مساله منجر گردید تا زخم پوش های سنتی جای خودرا به زخم پوش های نسل جدید بدهند.
وی تمركز این مطالعات را بهبود و درمان زخم هایی كه دیر بهبود می یابند و عفونت سطحی و عمقی میتواند موجب اسیب پوستی شود و یا وارد مرحله مزمن شده و درمان پذیر نیستند دانست و تصریح كرد: بیوپلیمر طبیعی تولید شده در این تحقیقات قابلیت جذب آب چند صد برابری وزن اولیه خودرا دارد.
این محقق با تاكید بر اینكه این زخم پوش تحت آزمون های زیستی نظیر زیست فعالی و زیست سازگاری، رفتار تورمی و جذب آب در محیط استاندارد، رشد و تكثیر سلول های پوستی قرار گرفته است، اضافه كرد: در ساخت این زخم پوش از هیدروژهایی نظیر "كایتوسان" و "سدیم آلژینات" استفاده شد. كایتوسان ساختار مناسب برای انكپسوله كردن سلول از خود نشان می دهند و سدیم آلژینات خاصیت هایی از قبیل توانایی برای تشكیل هیدروژل در شرایط فیزیولوژیكی، تجزیه ملایم ژل برای بازیابی سلول و رشد و حركت مواد مغذی و مفید دارد.
وی با اشاره به اینكه در این مطالعات اهتمام شد با بهره گیری از فناوری نانو، پانسمان های متخلخل و پایدار شیمیایی و مكانیكی برای ترمیم زخم ها طراحی نماییم، اظهار نمود: در این طرح داربست متخلخل بیوپلیمری جهت ترمیم بافت و زخم تولید شد تا با استفاده از آلژینات اصلاح شده به روش خشكایش انجمادی، توانایی كنترل رهایش دارو را در مدت زمان زیاد داشته باشد و ساختار شیمیایی آن خواص داربست را بهبود ببخشد.
این پژوهشگر پژوهشكده فناوری های نو دانشگاه صنعتی امیركبیر مرطوب نگهداشتن محیط زخم جهت تسریع بهبود آن، بررسی تغییر رنگ و تغییرات pH جهت مصون نگهداشتن محل زخم از باكتری و آلودگی و غیرسمی را از خاصیت های زخم پوش های تولید شده عنوان نمود و اظهار داشت: تابحال داروهای مختلفی نظیر كورتون به منظور سرعت بخشیدن به روند ترمیم زخم به كار رفته اند كه نقش مهمی در تسریع روند ترمیم زخم دارند ولی نتایج مطالعات فاز حیوانی نشان داده است كه آلژینات خوراكی هیچ گونه سو اثری ندارد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیركبیر، وی با تاكید بر اینكه اندازه منافذ هیدروژل آلژینات تشكیل شده در این زخم پوش بسیار متنوع است، اشاره كرد: این خاصیت سبب میگردد كه پروتئین های بزرگ مانند "فیبرینوژن" به راحتی از هیدروژل آلژینات كلسیم عبور كند ضمن آنكه این محصول خاصیت های ایده آلی برای بازسازی عصب دارد.
وی انجام آزمایش های بالینی را فاز دیگر این مطالعات نام برد و اظهار نمود: با عنایت به قیمت مناسب، فرایند تولید آسان و در دسترس بودن مواد اولیه زیستی، تولید این زخم پوش بیوپلیمری از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه خواهد بود. علاوه بر آن استفاده راحت و عدم نیاز به تعویض پیوسته و متداوم زخم پوش و رهایش كنترل شده دارو، كاهش هزینه های درمانی بیماران را به دنبال دارد.
این طرح از طرف دكتر سعید صابر سمندری عضو هیات علمی پژوهشكده فناوری های نو و دكتر امیرسالار خندان پژوهشگر پسا دكتری پژوهشكده فناوریهای نو اجرایی شد.



1397/08/21
18:39:18
5.0 / 5
4377
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , فناوری , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل