رئیس مركز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی مطرح كرد

سه دانشگاه ایرانی در میان برترین های جهان اسلام، پائین بودن میزان استنادات و اختراعات بین المللی

سه دانشگاه ایرانی در میان برترین های جهان اسلام، پائین بودن میزان استنادات و اختراعات بین المللی

دانلود فایل: رئیس مركز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی ذیل پایش سند علم وفناوری كشور كم بودن میزان استنادات و اختراعات بین الملی را تصریح كرد و اشاره كرد: دانشگاه های امیر كبیر، كاشان و نوشیروانی بابل جزو برترین دانشگاه های جهان اسلام بر طبق رتبه بندی تایمز قرار گرفتند.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، فاطمه عظیم زاده در گردهمایی معاونت های پژوهشی واحدهای سازمانی جهاد دانشگاهی كه امروز در دانشگاه علم وفرهنگ انجام شد ذیل پایش سند علم و فناوری كشور به بررسی وضعیت كنونی شاخص های كتاب سنجی موجود در نقشه جامعه علمی كشور پرداخت.
وی یكی از شاخص ها را تعداد مقاله در هر میلیون نفر عنوان نمود و اظهار داشت: این شاخص تا افق ۱۴۰۴ باید به ۸ هزار مقاله برسد كه هم اكنون برمبنای داده های اسكوپوس ۶۴۳ مقاله در میلیون نفر بوده و دسترسی به آن امكان پذیر است.
رئیس مركز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی اضافه كرد: همین طور تعداد استنادات هم اكنون ۷.۵۲ بوده كه باید تا سال ۱۴۰۴ به ۱۵ برسد. این در شرایطی است كه در شاخص نشریه تعداد ۱۶۰ نشریه با فاكتور تأثیر بالای ۳ پیش بینی شده كه هم اكنون این رقم صفر است. بدین سبب باید نسبت به محقق شدن آن تردید داشت.
وی افزود: تعداد اختراعات ثبت شده ملی هم اكنون ۴۹ هزار بوده كه باید تا افق ۱۴۰۴ به ۵۰ هزار برسد. این در شرایطی است كه تعداد اختراعات ثبت شده بین المللی ۵۱۳ بوده و باید به ۱۰ هزار برسد. بدین سبب در این شاخص از نظر بین المللی وضعیت خوبی نداریم.
عظیم زاده با اشاره به اینكه در رتبه بندی KS حدود ۱۰ درصد دانشگاه های برتر رتبه یك تا صد را دارا هستند اظهار داشت: در رتبه بندی KS جزو دانشگاه های برتر نیستیم و تنها دانشگاه شریف در رتبه ۴۲۳ قرار دارد.

جایگاه علمی كشور در حوزه هوا و فضا و فناروی هسته ای بالاتر از حد انتظار است
وی با اشاره به اینكه بنا بود تا سال ۹۲ نسبت دانشجویان تحصیلات تكمیلی به كل دانشجویان افزایش پیدا كند كه این مساله محقق شده اما رشته ها متناسب با بازار كار تعریف نشده است.
عظیم زاده با اشاره به اینكه آمریكا به لحاظ جایگاه علمی در حوزه نفت و گاز رتبه اول را دارا است اظهار داشت: ایران در جایگاه ۱۹ قرار دارد.
وی افزود: در حوزه فناوری اطلاعات رتبه اول جهان اسلام و رتبه ۲۵ دنیا، در حوزه علوم رتبه اول خاورمیانه و رتبه ۱۸ جهان و در حوزه علوم زیستی رتبه اول خاورمیانه و رتبه ۱۶ جهان را دارا هستیم. این در شرایطی است كه برمبنای شاخص سایمگو جایگاه علمی كشورمان طی سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ از ۴۸ به ۱۶ رسیده است.
وی افزود: درباره اولویت های الف نقشه جامع علمی كشور توضیح داد: جایگاه علمی در حوزه هوا و فضا و فناوری هسته ای بالاتر از مقدار مطلوب است. این در شرایطی است كه در حوزه فناوری اطلاعات، انرژی ها نو و تجدید پذیر، اقتصاد و اقتصاد سنجی باز جایگاه خوبی داریم. اما در فلسفه، جامعه شناسی و روان شناسی از جایگاه چندان خوبی برخودار نیستیم.
وی درانتها كم بودن میزان هم تألیفی در همكاریهای بین المللی را تصریح كرد و اظهار داشت: كشورهای عربستان، سوئیس و قطر بیشترین میزان هم تألیفی را دارا هستند.



1397/11/11
22:24:19
5.0 / 5
4472
تگهای خبر: دانشجو , دانشگاه , فناوری , فناوری اطلاعات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل