با تلاش دانشمند ایرانی؛

هوش مصنوعی در تشخیص سرطان ریه از انسان سبقت می گیرد

هوش مصنوعی در تشخیص سرطان ریه از انسان سبقت می گیرد

دانلود فایل: پژوهشگران آمریكایی با همكاری دكتر ˮمازیار اعتمادیˮ دانشمند ایرانی موفق شدند برای تشخیص بموقع سرطان ریه از هوش مصنوعی استفاده كنند.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا و به نقل از وب سایت رسمی "دانشگاه نورث وسترن"، شاید یادگیری ماشینی بتواند توده های بدخیم ریه را با سرعتی بیشتر از رادیولوژیست ها شناسایی كند.
پژوهش جدیدی كه با همكاری گوگل و پژوهشگران "دانشگاه نورث وسترن" (NU) آمریكا صورت گرفته نشان داده است كه سیستم یادگیری ماشینی می تواند یك سیستم ارزیابی تصویری عرضه نماید كه قابلیت تشخیص بموقع سرطان ریه را دارد. در مقایسه ای كه میان این سیستم یادگیری ماشینی و رادیولوژیست ها صورت گرفت، مشخص شد كه عملكرد این سیستم در بعضی موارد بیشتر از انسان است.
دكتر "مازیار اعتمادی" (Mozziyar Etemadi)، استادیار هوش بری دانشگاه نورث وسترن و از نویسندگان این پژوهش اظهار داشت: رادیولوژیست ها معمولاً صدها تصویر دوبعدی را در یك سی تی اسكن مورد بررسی قرار می دهند اما این سیستم یادگیری ماشینی می تواند ریه ها را در یك تصویر بزرگ سه بعدی مورد بررسی قرار دهد. هوش مصنوعی جهت بررسی تصاویر سه بعدی می تواند نسبت به انسان، حساسیت بیشتری داشته باشد و سرطان ریه را بموقع تشخیص دهد. جهت بررسی سی تی اسكن توسط هوش مصنوعی، به یك سیستم كامپیوتری گسترده در مقیاس بزرگ نیاز داریم و گوگل می تواند این نیاز را برطرف كند. این ایده، مفهوم جدیدی را مطرح می كند و مهندسی آن نیز به خاطر مقیاس بزرگ آن، جدید است.
اعتمادی با انجام دادن این پژوهش اهتمام دارد امكان عبور از موانع فنی و ارتباطی میان حوزه سلامت و مهندسی را فراهم آورد تا افراد فعال در این عرصه همچون مهندسان، پرستاران و پزشكان با یكدیگر در ارتباط باشند.


دانشمندان گوگل، مدل یادگیری عمیقی را ابداع كردند و آنرا جهت بررسی ۶۷۱۶ تصویر سی تی اسكن كه توسط پژوهشگران دانشگاه نورث وسترن تهیه شده بود، به كار گرفتند تا دقت آنرا در تشخیص نشان دهند. آنها دریافتند كه این سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی می تواند در بعضی موارد، توده های بدخیم ریه را زودتر و دقیق تر از رادیولوژیست ها تشخیص دهد.
"شراویا شتی"(Shravya Shetty)، از مدیران فنی گوگل اظهار داشت: این حوزه از پژوهش، از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد برای اینكه سرطان ریه، بالاترین آمار مرگ و میر را در بین همه انواع سرطان به خود مختص كرده است و چالش های بسیاری در زمینه بررسی این بیماری به چشم می خورد. پژوهش ما، روش های مورد استفاده هوش مصنوعی را برای بهبود تشخیص سرطان ریه مورد بررسی قرار می دهد تا بتواند به كارایی بیشتر برنامه های تشخیصی كمك نماید. نتایج این پژوهش، امیدواركننده هستند و ما می خواهیم كار خودرا با همكاران بیشتری ادامه دهیم.
آزمایش های بالینی نشان می دهند كه آزمایش قفسه سینه می تواند سرطان ریه را شناسایی كند و خطرات آنرا كم كند اما سطح بالای خطا و ارزیابی محدود به آزمایش سبب می شود كه این سرطان تا قبل از رسیدن به مراحل پیشرفته ناشناخته بماند و درمان آن دشوار باشد.
این سیستم یادگیری ماشینی، نتایج سی تی اسكن ابتدایی و جدید بیمار را مورد بررسی قرار می دهد. بررسی سی تی اسكن ابتدایی، برای تشخیص سرطان ریه بسیار كارآمد است برای اینكه رشد توده های بدخیم ریه را مشخص می كند. پژوهشگران، این سیستم یادگیری ماشینی را با استفاده از سی تی اسكن های قفسه سینه آموزش دادند و سیستم توانست هم ناحیه دارای توده و هم نواحی كه امكان ابتلاء به سرطان در آنها وجود داشت، مشخص نماید.
اعتمادی اضافه كرد: این سیستم می تواند بیماری را با دقت و به صورت تخصصی دسته بندی كند. این كار نه تنها به تشخیص بهتر فرد مبتلا به سرطان كمك می نماید بلكه می تواند پزشكان را در شناسایی فردی كه مبتلا به سرطان نیست اما احتمال ابتلاء به آن در او وجود دارد، یاری دهد. استفاده از این سیستم، نیاز به بافت برداری تهاجمی خطرناك و پر هزینه را نیز رفع می كند.
این پژوهش، در مجله " Nature Medicine" به چاپ رسید.




منبع:

1398/02/31
15:40:10
5.0 / 5
4532
تگهای خبر: دانشگاه , سایت , كامپیوتر , گوگل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل