ساخت سامانه تصفیه پساب با كمك فناوری پلاسما

ساخت سامانه تصفیه پساب با كمك فناوری پلاسما

دانلود فایل: تیم نانو استارتاپی دانشجویان دانشگاه كاشان، موفق به ساخت دستگاه پایلوت تصفیه پساب با استفاده از فناوری پلاسما شدند.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، دكتر مسعود همدانیان، رئیس پژوهشكده علوم و فناوری نانوی دانشگاه كاشان با اشاره به اینكه این دستگاه تصفیه پساب با استفاده از فناوری پلاسماست، اظهار داشت: پلاسما حالت چهارم ماده است كه با ایجاد آن نقاط پرانرژی در مقیاس های میكرو و نانو بوجود می آید كه می تواند تمام تركیبات آلاینده را با راندمان بالا تخریب كند.
وی ادامه داد: سیستم تیم ما برمبنای پلاسمای پالسی است كه می تواند در مقایسه با روش های معمول هزینه انجام پروسه را با كاهش انرژی مصرفی همراه داشته باشد.
رضا محصل، یكی از پژوهشگران این طرح اظهار داشت: این دستگاه قابلیت حذف رنگ حدودا ۱۰۰ درصد انواع رنگ های آلاینده، كاهش ۹۰- ۸۰ درصدی COD آب و كاهش آرسنیك موجود در آب و رساندن به استاندارد آشامیدنی (زیر ۱۰ppb) را دارد.
وی ادامه داد: مدت زمان راه اندازی و عملیاتی كردن این دستگاه نسبت به روش های متداول بسیار اندك است و می تواند حتی در راه پروسه تصفیه انواع صنایع قرار گیرد، در صورتیكه تغییر اساسی در راه تصفیه آنها انجام نمی گیرد، در عین آنكه راندمان تصفیه را بالا می برد.
محقق این طرح با اشاره به اینكه پلاسما حالت چهارم ماده بوده و محتوی ذرات باردار، یون ها و رادیكال هاست، اظهار داشت: با ایجاد پلاسما و تخلیه الكتریكی بدون تغییر دمای توده سیال، محیطی با نقاط پرانرژی در مقیاس های میكرو و نانو به وجود م آید كه قادر می باشد هر نوع تركیب آلاینده و آلی را با راندمان بالا تخریب كند.
محصل اظهار نمود: مطالعات زیادی بر روی استفاده از این فنآوری بر روی تصفیه انواع پساب ها انجام گرفته است كه انتخاب تجهیزات و نوع خروجی آن اهمیت بسزایی در كنترل راندمان تخریب آلاینده ها و كاهش هزینه ها داراست.
وی با اشاره به اینكه سیستم های پالسی نسبت به حالت های معمول، كاهش مصرف انرژی و افزایش توان تخلیه در زمان كوتاه را درپی خواهد داشت، اضافه كرد: در حقیقت این سیستم ها با كاهش زمان وصل دستگاه، كاهش انرژی را به دنبال دارد.
محصل، از مزایا و قابلیت های این دستگاه را افزایش راندمان تصفیه در مقایسه با روش های معمول، كاهش هزینه عملیاتی، حذف آرسنیك به كمتر از ppb ۱۰، عدم استفاده از مواد شیمیایی، كاهش فضای مورد نیاز جهت پروسه تصفیه، عدم افزایش TDS نسبت به روش های متداول، حذف كامل میكروب ها و آلاینده های بیولوژیكی (پساب بیمارستانی) از پساب، سرعت بالای سیستم، عدم نیاز به فیلتراسیون، هزینه راه اندازی پایین، افزایش اكسیژن محلول در آب با آبكافت (هیدرولیز) آب و داخلی بودن بیشتر تجهیزات عنوان نمود.
اكبر تكری، یكی دیگر از پژوهشگران و اعضای این تیم با اشاره به اینكه تیم ما تابحال توانسته است یك پایلوت از فناوری پلاسما جهت تصفیه پساب كارخانه فرش بسازد، اشاره كرد: دستگاه مذكور قابلیت ارائه برای مراكز مختلف جهت انواع آزمایشات بر روی پساب های مختلف با قابلیت تغییر شدت جریان، ولتاژ و زمان قطع و وصل متفاوت را داراست.
وی با اشاره به اینكه ارائه سیستم پلاسمایی ما به شركتهای تصفیه پساب و آب با قابلیت قرارگیری در راه تصفیه بدون تغییر اساسی در جریان فرآیندی تصفیه شركت مذكور از دیگر قابلیت های این دستگاه است، اضافه كرد: این تیم در گام بعدی به دنبال افزایش مقیاس سیستم خود با جذب سرمایه خواهد بود.
برمبنای اعلام وزارت علوم، رضا محصل، اكبر تكری، حامد بنانی فرد و سید علی رضا موسوی از پژوهشگران ساخت این دستگاه هستند.




منبع:

1398/07/20
19:32:03
5.0 / 5
4283
تگهای خبر: استاندارد , دانشجو , دانشگاه , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل