وظایف دستگاه ها برای تدوین سند اقتصاد دانش بنیان تصویب گردید

وظایف دستگاه ها برای تدوین سند اقتصاد دانش بنیان تصویب گردید

به گزارش دانلود فایل دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ارائه گزارش چالش های علم و فناوری در جلسه اخیر شورایعالی انقلاب فرهنگی از تصویب وظایف دستگاه ها برای تدوین سند اقتصاد دانش بنیان اطلاع داد.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، دكتر سعیدرضا عاملی در تشریح مصوبات هشتصد و بیست و دومین جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی كه به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دكتر حسن روحانی، رئیس جمهوری برگزار شد، اظهار نمود: در ابتدای جلسه وزیر كشور به عرضه گزارشی پیرامون اقدامات انجام گرفته در مورد راهپیمایی عظیم اربعین حسینی (ع) و خدمات صورت گرفته برای برگزاری این مراسم معنوی پرداخت.

وی ادامه داد: بر طبق این گزارش خوشبختانه راهپیمایی عظیم اربعین حسینی امسال هم بدون هیچ مشكل خاصی برگزار گردید و خدا را شاكریم كه مردم شریف مان با كمترین خسارت به وطن بازگشتند.

ارائه گزارش چالش های علم و فناوری و گره های ارتباط دانشگاه و صنعت

دكتر عاملی در ادامه با اشاره به اینكه دستور اصلی جلسه چالش های علم و فناوری و گره های ارتباط دانشگاه و صنعت بود، اظهار داشت: مباحث زیادی تابحال در این خصوص در كشور انجام شده است كه بیشتر به مباحث روبنایی و طرح این سؤال كه چرا سهم تحقیق و توسعه كشور كم است، تاكید داشته است.
۷۰ درصد سهم تحقیق و توسعه در كشورهای پیشرفته به بخش خصوصی اختصاص دارد.

دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینكه در كشورهای پیشرفته دنیا نزدیك به ۷۰ درصد تحقیق و توسعه اختصاص به بخش خصوصی دارد، اظهار داشت: این هزینه كرد توسط بخش خصوصی در دنیا برای تحقیق و توسعه، بر اساس ارزش افزوده ای است كه دارای زمینه های علمی گسترده است.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران اظهار داشت: همینطور در جلسه تاكید شد كه بار اصلی نوآوری و اقتصاد دانش بنیان در جهان روی دوش بنگاه های بزرگی است كه حتی بیشتر از سود میلیارد دلاری خود، خرج تحقیق و توسعه می كنند و به شكلی موتور كشنده تحقیق و توسعه هستند.

وی اظهار داشت: بعنوان مثال یكی از بنگاه های بزرگ در جهان در شرایطی كه سود سالیانه آن ۱۲ میلیارد دلار بوده است، مبلغ ۱۶ میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه هزینه كرده است و دلیل آن فراهم كردن توسعه های بعدی و ارزش افزوده است.

دكتر عاملی تصریح كرد: در این نشست پیشنهادهایی پیرامون این مورد عنوان شد تا بتوانیم به یك گزارش نهایی بعنوان مبنا برای سیاستگذاری اقتصاد دانش بنیان دست پیدا نماییم.

وی ادامه داد: در این اقتصاد دانش بنیان باید جایگاه دولت، بخش خصوصی و دانشگاه تعریف شده باشد و معلوم باشد كه دولت در كجا به صورت مستقیم و غیرمستقیم باید حضور داشته و از كدام صنایع ریسك پذیر حمایت كرده و برای آن تسهیلات قائل شود.

پیشنهاد حمایت در نحوه پرداخت مالیاتی بنگاه هایی كه برای تحقیق و توسعه هزینه می كنند

دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی افزود: یكی از پیشنهادهای مطرح شده در گزارش عرضه شده برای تسهیلات دولتی، حمایت در نحوه پرداخت و كاستن مبلغ مالیاتی بنگاه هایی بود كه برای تحقیق و توسعه هزینه می كنند كه این پیشنهاد احتیاج به تصمیم سازی دارد.

تصویب تقسیم كار دستگاه ها برای تدوین سند اقتصاد دانش بنیان

دكتر عاملی با اشاره به مصوبه جلسه و تقسیم كار صورت گرفته در این زمینه، اظهار داشت: بر این اساس مقرر شد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، فناوری های نوظهور دارای اولویت را مشخص نماید و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فهرست بنگاه های توانمند دانش بنیان كشور را فراهم آورد.

دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی افزود: همینطور بر مبنای مصوبه جلسه وزارت صمت و اتاق بازرگانی باید فهرست كارآفرینان توانمند بخش خصوصی را مشخص كرده و وزارت اقتصاد امكان معافیت های مالیاتی را بررسی كند.

وی ادامه داد: همینطور مقرر شد ستاد اقتصادی دولت طرح شكل دهی شركت های توسعه صادرات را بررسی نموده و صندوق نوآوری و شكوفایی هم طرح همكاری با بنگاه های بزرگ را مهیا كند.

تكلیف ستاد علم و فناوری برای تدوین طرح اقتصاد دانش بنیان

دكتر عاملی خاطرنشان كرد: ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی هم مكلف شد تا طرح اقتصاد دانش بنیان را تدوین كرده و بعد از چهارماه برای تصویب به صحن شورایعالی انقلاب فرهنگی عرضه كند.

متن كامل مصوبات به شرح ذیل است:

"وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ظرف مدت یك ماه، در تعامل با سایر بخش های متولی در كشور، حوزه های پنجره فرصت رشد فناوری را شناسایی كرده و ظرف مدت دو ماه به دبیرخانه شورا عرضه نماید.

اتاق بازرگانی كارآفرینان بزرگ ملی و سلامت را كه كسب و كارهای متنوع، با رویكرد بین المللی بوجود آورده اند را ظرف مدت دو ماه شناسایی و به دبیرخانه شورا معرفی نماید.

وزارت صمت طرح چابك سازی سازمان استاندارد را به منظور ایجاد استانداردهای در سطح بین المللی تهیه كرده و ظرف دو ماه عرضه كند.

معاونت علمی و فناوری ظرف مدت دو ماه، بنگاه های دانش بنیان توانمند را بر اساس معیارهای توانمندی فناوری شناسایی و به دبیرخانه شورا معرفی نماید.

وزارت اقتصاد و دارایی امكان پذیری استفاده از معافیت های مالیاتی تحقیقاتی را ظرف مدت دو ماه بررسی نموده و راه كارهای اساسی آنرا ظرف مدت یك ماه به دبیرخانه شورا پیشنهاد دهد.

سازمان برنامه و مركز ملی آمار در تعامل با معاونت علمی پیمایش تحقیق و توسعه صنعتی را طراحی كند و ظرف دو ماه طرح برگزاری را به دبیرخانه شورا عرضه نماید.

ستاد اقتصادی دولت طرح شكل دهی شركتهای توسعه صادرات را با محوریت منطقه اوراسیا ظرف دو ماه تهیه كرده و به دبیرخانه شورا عرضه نماید.

صندوق نوآوری و شكوفایی ظرف دو ماه طرح همكاری مالی با كارآفرینان ملی كه قصد ورود به حوزه های جدید فناوری دارند را به دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی عرضه كند.

ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی، بعد از دریافت گزارشات، كارگروه تحقیق و توسعه صنعتی (یا مونتاژ به نوآوری) را ایجاد كرده و طرح نهایی سند اقتصاد دانش بنیان را مبتنی بر رویكرد فوق (نقش محوری كارآفرینان بزرگ سلامت در بخش خصوصی، نگاه بین المللی پنجره های فرصت ناشی از تغییرات فناوری، نقش دولت در كاهش ریسك تحقیق و توسعه و تعیین اولویتهای ملی) ظرف مدت چهار ماه به صحن شورایعالی انقلاب فرهنگی عرضه كند.



1398/08/02
19:17:58
5.0 / 5
4303
تگهای خبر: ارتباطات , استاندارد , خدمات , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل