ایران به تولید واكسن سالمونلا نزدیك شد

ایران به تولید واكسن سالمونلا نزدیك شد

به گزارش دانلود فایل ایسنا/البرز مدیر تحقیق، توسعه و فناوری موسسه تحقیقات واكسن و سرم سازی رازی از انجام روش های جدید برای شناسایی و تشخیص باكتری سالمونلا در طیور و مواد غذایی در دنیا آگاهی داد و اظهار داشت: موسسه رازی پژوهش های مختلفی دراین زمینه انجام داده است.


دكتر سهیلا مرادی بید هندی درباره روش های مختلف تشخیصی باكتری سالمونلا با اشاره به اینكه این باكتری بوسیله مواد غذایی خصوصاً مرغ به انسان انتقال پیدا می كند، اظهار داشت: از نظر سازمان بهداشت جهانی و استانداردهای بین المللی در مواد غذایی خصوصاً فرآورده های گوشتی، در هر ۲۵ گرم به هیچ عنوان نباید این باكتری وجود داشته باشد.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، وی ادامه داد: باتوجه به پیشرفت های علمی دنیا روش های جدید و نوآورانه برای تشخیص این باكتری شناخته و معرفی شده است تا در زمانی كوتاه قادر باشیم باكتری سالمونلا را در مواد غذایی تشخیص داده و از بروز بیماری در افرادی كه فرآورده های گوشتی مصرف می كنند جلوگیری نماییم.
مرادی با اشاره به اینكه در بخش میكروب شناسی موسسه رازی، طرح های مختلفی در رابطه با جداسازی این باكتری از مزارع پرورش مرغ و كشتارگاه ها انجام و نمونه های مختلفی از سالمونلا جداسازی شده است، تصریح كرد: بیشتر از ۲۶۴۰ سروتایپ از این باكتری شناخته شده است.
مدیر تحقیق، توسعه و فناوری موسسه رازی اشاره كرد: شناخت انواع شایع سروتایپ سالمونلا در ایران برای انتخاب نمونه مناسب كه در نهایت به ساخت واكسن منجر شود، كمك شایانی می كند.
وی اضافه كرد: علاوه بر جداسازی نمونه های مختلف باكتری سالمونلا در موسسه رازی، طرح بهینه سازی شرایط رشد و غیرفعال سازی و بررسی ایمنی زایی باكتری كشته شده سالمونلا در حال اجراست كه امیدواریم نتایج این تحقیقات گامی برای تولید واكسن سالمونلا در آینده باشد.
مرادی، بیماری سالمونلوز را از بیماری های مشترك بین انسان و دام و طیور نام برد و در مورد نشانه های بالینی آن در انسان اظهار داشت: در صورت مبتلاشدن به این بیماری، دستگاه گوارش تحت تاثیر قرار می گیرد و به صورت اسهال و بیرون روی در افراد مشاهده می شود. گرچه افراد در صورت مشاهده این علایم حتما باید به پزشك بازگشت كنند برای اینكه علایم بالینی این باكتری مشابه برخی باكتری های دیگر است.
این عضو هیئت علمی موسسه رازی با اشاره به اینكه بیماری سالمونلوز، می تواند خود محدودشونده باشد، اشاره كرد: آنچه مهمست اینكه باكتری سالمونلا می تواند در برخی از ارگان های بدن قرار بگیرد بی آنكه افراد علایم بالینی از خود نشان دهند و سپس بوسیله مدفوع این باكتری را دفع كنند و بدین سان انتقال این باكتری در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی خصوصاً در افرادی كه در رستوران ها كار می كنند، بسادگی امكان پذیر است و می تواند مشكلات مختلفی ایجاد كند.




منبع:

1398/10/30
13:59:41
5.0 / 5
3992
تگهای خبر: استاندارد , تولید , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل