نتایج یك بررسی نشان داد

اثرات استفاده مادران از شبكه های اجتماعی

اثرات استفاده مادران از شبكه های اجتماعی

نتایج یك پژوهش نشان داد كه اعتیاد مادران به شبكه های مجازی سبب نارضایتی زناشویی و ایجاد مشكلات رفتاری در كودكان می شود.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، امروزه شبکه های اجتماعی مجازی مانند تلگرام، اینستاگرام، فیسبوک و... توسط افراد بسیار زیادی در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. این شبکه ها در کنار خدماتی در زمینه ارتباطات و اطاع رسانی هایی که دارند، صدمه هایی هم به همراه داشته اند. با عنایت به این مورد پژوهشگران گروه روان شناسی دانشگاه الزهرا در مطالعه ای به بررسی رابطه استفاده صدمه زا از شبکه های مجازی از جانب مادران با رضایت زناشویی آنها، رابطه آنها با فرزندان و مشکلات رفتاری فرزندانشان پرداختند.
محیا یاریگرروش و فریده عامری و همکارانشان؛ پژوهشگرانی بودند که این بررسی را انجام دادند. این پژوهش در دو بخش کمی و کیفی انجام شد. در بخش کمی ۳۲۳ نفر از مادرانی که دارای فرزند پیش دبستانی بودند با روش نمونه گیری دردسترس در مکان های عمومی مانند پارک ها، سراهای محله، فرهنگ سراها و... انتخاب شدند. این مادران به پرسش نامه های «استفاده صدمه زا از شبکه های اجتماعی مجازی»، «سنجش رابطه»، «مقیاس رابطه والد- کودک» و «پرسش نامه توانایی ها و مشکلات کودکان» پاسخ دادند. داده های به دست آمده با روش های آماری مورد بررسی قرار گرفتند. در بخش کیفی ۱۷ نفر از مادرانی که به استفاده از شبکه های مجازی وابستگی داشتند، با نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و با آنها مصاحبه انجام شد.
مادران شرکت کننده در این پژوهش ۲۵ تا ۴۵ ساله بودند. ۵.۹ درصد آنها تحصیلات دیپلم و پایین تر، ۲۶.۳درصد فوق دیپلم، ۴۳.۷ درصد لیسانس، ۱۷.۶ فوق لیسانس و ۴.۶ درصد تحصیلات دکتری داشتند. ۶۱.۶ درصد آنها خانه دار و ۳۵.۳ درصد شاغل بودند.
نتایج پژوهش نشان داد که رضایت زناشویی و رابطه مادر-کودک در ارتباط استفاده صدمه زا و مشکلات رفتاری نقش واسطه ای معنادار دارند. همینطور نشان داد که وابستگی به شبکه ها در ارتباط با همسر و فرزند مداخله می کند و سبب ایجاد مشکلات رفتاری در کودکان می شود.
به گفته پژوهشگران این تحقیق «مادری که به استفاده از این شبکه ها اعتیاد دارد و به شکل بیمارگونه و صدمه زا از آنها استفاده می نماید، این مساله هم بر رضایت زناشویی او و هم بر ارتباط با فرزندش اثر می گذارد». با عنایت به یافته ها و محدودیت های این پژوهش، در آینده مطالعات بیشتری در این حوزه باید انجام گیرد.
نتایج این پژوهش به صورت مقاله علمی پژوهشی خرداد ماه سالجاری (۱۳۹۹) در فصل نامه خانواده و پژوهش انتشار یافته است. در این مقاله در مورد اعتیادزا بودن شبکه های اجتماعی آمده است: «استفاده از تلفن های همراه هوشمند رایج ترین وسیله دست یابی به شبکه های مجازی است و به علت قابلیت دسترسی ساده تر گوشی همراه نسبت به ابزارهای دیگر چون لپ تاپ و کامپیوتر شخصی دست یابی به اینترنت و شبکه های مجازی نسبت به گذشته بیشتر از پیش تسهیل شده است. با وجود استفاده از جنبه های مثبت شبکه های مجازی مانند کاربرد اطلاع رسانی، سهولت در برقراری ارتباط با اعضای خانواده، دوستان و آشنایان در وهله نخست از آن جا که این شبکه ها نسبت به گذشته در دسترس ترند اعتیاد و وابستگی در فرد ایجاد می کنند».




منبع:

1399/04/28
13:32:25
5.0 / 5
1933
تگهای خبر: ارتباطات , اینترنت , تلگرام , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل