مدیر طرح توسعه نوآوریها و فناوری های حوزه معدن و صنایع معدنی:

فضای پشتیبانی از كسب و كارهای فناورانه معدنی بوجود آمد

فضای پشتیبانی از كسب و كارهای فناورانه معدنی بوجود آمد

در هجدهمین اجلاس هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی معدن زمینه تبادل دیدگاه و گفتگو در حوزه گذار از خام فروشی و لزوم توجه به فناوری های معدن و حوزه معدنی با نقش آفرینی شركت های دانش بنیان و استارتاپ ها فراهم گردید.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، کامبیز مهدی زاده مدیر طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های حوزه معدن و صنایع معدنی، در این اجلاس به لزوم گذار از خام فروشی و بهره مندی از توسعه فناوری و نوآوری ها در بهره مندی از موهبت های معدنی اشاره نمود و اظهار داشت: یکی از معضلات کشور، خام فروشی است که به تازگی مقام معظم رهبری نکات راهبردی و مهمی را در این باب مطرح و بر لزوم پیشگیری از خام فروشی تاکید کردند.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، با تاکید بر این که در یک اقتصاد خام فروش نمی توانیم نخبه پرورش دهیم، اضافه کرد: تفکر تکیه صرف به درآمد حاصل از چاه هاای نفت و خام فروشی، زمینه مغفول ماندن ظرفیت های اقتصاد کشور و از دست رفتن سرمایه ها شده اند.
وی با بیان این که نفت برای پیشرفت و توسعه کافی نیست، افزود: مالکیت نفت در اختیار ماست اما سیاستش در دست دیگران است، چنین سرمایه ای مایه دردسر و مایه زحمت است. باید غده سرطانی خام فروشی و نفت محوری را جراحی نماییم باآنکه این فرایند، دردناک خواهد بود اما زمینه ساز بهبود و پیشرفت خواهد شد.
«فناوری معادن» جایگزین مناسب خام فروشی
مهدی زاده با اشاره به امکان خلق ارزش افزوده بیش تر حوزه معدن و صنایع معدنی نسبت به نفت اظهار داشت: تنها در سال 94 مبلغی بالغ بر 800 میلیون دلار هزینه ترمیم و راه اندازی چاه ها شده است. ازاین رو نیاز است که همزمان به سمت مدیریت علمی و فناورانه و جایگزینی برای نفت که همان معدن است، حرکت نماییم.
مدیر طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به جایگزینی معدن با نفت تصریح کرد: این همان نقطه است که رهبری عزیز اشاره فرمودند باید معدن را جایگزین نفت نماییم اما نه با خام فروشی. بدین معنا نیست که استخراج نفت را متوقف کنیم؛ معادن و نفت موهبت های الهی هستند و باید حداکثر بهره برداری را داشته باشیماما این کار باید با رویکردهای فناورانه و تکیه به دانش بنیان صورت گیرد.
مهدی زاده با اشاره به نقش فناوری های معادن در عبور از تحریم ها اظهار داشت: اگر کشور به جای وابستگی به صادرات نفت، متکی بر اقتصاد دانش بنیان و صادرات فناوری باشد، از فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم ها کاسته می شود؛ ازاین رو باید به سمت نوآوری و فناوری حرکت نماییم.
وی ادامه داد: زمانی میزان و ملاک پیشرفت کشورها، وجود کارخانه های سیمان و ذوب آهن بود، تعداد دودکش ها تعیین می کرد که کدام کشورها پیشرفته ترند، اما امروزه فناوری معیار و سنجه پیشرفت کشورها است. باآنکه منابع طبیعی عامل مهمی در توسعه هستند، اما به تنهایی نمی توانند تعیین کننده باشند و برای توسعه پایدار باید ترکیب منابع طبیعی و فناوری را داشته باشیم.
ضرورت توجه به تکنولوژی های جدید حوزه معدن
مدیر طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مهم ترین چالش فناوری های حوزه معادن را عدم سرمایه گذاری و تمرکز بر سرمایه گذاری در ذخایر سطحی دانست و اظهار داشت: حوزه معدن به شدت نیازمند سرمایه گذاری است و عمده این سرمایه گذاری ها روی معادن شناخته شده بزرگ با عیار بالا، با کیفیت بالا و کم عمق. ما باید به سمت اکتشاف در عمق پیش برویم، نیاز است ژئو فیزیک هوایی را در کشور توسعه بدهیم، باید از روش های سنجش از راه دور و تصاویر ماهواره ای در اکتشاف معادن استفاده نماییم. برای نقشه برداری معادن از تکنولوژی پهبادها بهره بگیریم. از علوم پیشرفته و جدیدی همچون علم ژئوماتیک و زمین شناسی پزشکی و استراتژی های جدید در حوزه معدن استفاده نماییم.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اظهار داشت: بر مبنای استراتژی اقیانوس آبی در خصوص تکیه بر فضاهای خالی که رقبا نسبت به آن بی توجه هستند، باید به دنبال ایجاد تقاضاهایی باشیم که پیش تر وجود نداشت اما احتیاج به آن احساس میشد. فعالان معدن باید با عنایت به گلوگاه ها و نیازهای جاری در حوزه معدن بازار خلق کنند. ما در طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این فضا را ایجاد کردیم.
حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از فناوری های حوزه معدن
مهدی زاده با بیان این که نقش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تسهیلگری و ایجاد زیست بوم مساعد برای توسعه فناوری های معدنی است، افزود: کارویژه ما در طرح توسعه معدن، ایجاد فضای کسب و کار به کمک توسعه زیست بوم دانش بنیان معدن و پشتیبانی از ایده های فناورانه و نوآورانه در این عرصه برای رفع گلوگاه ها و معضلات حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی است.
مدیر طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از راه پشتیبانی از استارتاپ ها، شتابدهنده های تخصصی حوزه معدن، مراکز نوآوری و فناوری، کریدور صادرات و منابع صندوق نوآوری شکوفایی، از طرح های خلاقانه حمایت و استقبال می کند. این راستا به تازگی هم فراخوانی را اعلام نموده ایم که قابل دسترس در سایت طرح توسعه معدن است.
وی با اشاره به اهمیت سازمان زمین شناسی و علم زمین شناسی از رئیس سازمان نظام مهندسی معدن، رئیس کمیسیون صنایع معادن مجلس شورای اسلامی و معاونت معادن وزارت صمت خواست تا اهتمام ورزند واژه زمین شناسی به سازمان نظام مهندسی معدن اضافه شود و برای احیای جایگاه سازمان زمین شناسی تلاش شود.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این اجلاس تقی نبئی رئیس سازمان نظام مهندسی، داریوش اسماعیلی معاون امور معادن وزارت صمت، بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران، اعضای کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی، اعضای هیئت مدیره استانهای سازمان نظام مهندسی معدن حضور داشتند و به بیان دیدگاه های خود در حوزه معدن و صنایع معدنی پرداختند.




منبع:

1399/06/28
20:42:39
5.0 / 5
1277
تگهای خبر: ارتباطات , تكنولوژی , دانش بنیان , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل