جایزه سی وششمین دوره ی انجمن معماری جهانی به طرحی ایرانی رسید

جایزه سی وششمین دوره ی انجمن معماری جهانی به طرحی ایرانی رسید

طراحی فضای آموزشی روستایی برای سیستان و بلوچستان برنده جایزه سی وششمین دوره انجمن معماری جهانی World Architecture Awards در هر دو بخش آرای داوران و آرای برگزیدگان شد.


محسن موسوی در گفتگو با ایسنا، ایده ها و ارزش های طراحی را در سه دسته بندی کلی تحلیل و بیان نمود: در طراحی این پروژه علاوه بر توجه به چالش های اقلیمی، فرهنگ سازی و آموزش مردم روستا برای رسیدن به یک الگوی ساخت کم هزینه و دوستدار طبیعت در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: در حوزه پایداری اقتصادی در این طرح برای اشتغال زایی، کشت پایا و تولید کمپوست برای کمک به اقتصاد مردم روستا برنامه ریزی شده است ؛ همینطور به مبحث رایحه درمانی و باغ شفابخش پرداخته شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران با بیان اینکه «در این طرح از نرم افزارهای در رابطه با آنالیز داده های آب وهوایی ایستگاه های هواشناسی و پیشنهادهای طراحی آنها استفاده شده است»، اضافه کرد: در حوزه پایداری محیطی بکارگیری سیستم های در رابطه با انرژی های پاک در دستور کار بوده است. همینطور بحث پیشگیری از ورود ذرات معلق و افزایش آسایش محیطی در نظر گرفته شده است. ضمن اینکه با عنایت به بالا بودن رطوبت هوا در اقلیم مورد نظر که عاملی بر کاهش آسایش کاربران است و در جهت تبدیل چالش ها به فرصت، تکنولوژی تولید آب هم در طراحی وارد شده است.

موسوی طراحی محیطی پساکرونا را بعنوان کانسپت اصلی دیگر طراحی بیان کرد و اضافه کرد: بعنوان چالش روز و حتی چالشی که در آینده شاید با آن یا شبیه آن روبه رو باشیم به بحث طراحی بعد از کرونا و بیماری های شبیه به آن پرداخته شده است. طراحی های اجزا مختلف مثل دستگیره ها، میز، نیمکت و سایر اجزا با قابلیت ضدعفونی کردن با اشعه ماورابنفش و الکل در طرح استفاده شده است.
عضو هیئت علمی گروه معماری دانشگاه مازندران در نهایت کانسپت نهایی طرح را انعطاف پذیری طرح در شرایط بحرانی عنوان نمود و اظهار داشت: با عنایت به سیل های اخیر و پس از آن ورود گاندوها به روستاها و نیاز ذاتی منطقه به پناهگاه، این مهم هم در طراحی در نظر گرفته شده است.

وی اضافه کرد: این طرح قابلیت تبدیل شدن به پناهگاه با استفاده حداکثری از نور و انرژی خورشیدی و استفاده از مواد با خاصیت لومینسانس برای ذخیره نور و استفاده از آن در شب را دارد.
موسوی در انتها تصریح کرد: با عنایت به پتانسیل تبدیل شدن بعنوان پناهگاه و قطع شدن آب، برق و گاز در زمان وقوع حوادث، این طرح می تواند پاسخگوی نیازهای مردم باشد.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، طراحی این پروژه توسط تیمی با راهنمایی دکتر محسن موسوی عضو هیئت علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران صورت گرفته است.
اعضای تیم طراحی شامل: محسن خیرمند پاریزی، سید محمدحسین رحمتی، فاطمه رنجبرزاده، هانیه لطفی پور و با راهنمایی دکتر محسن موسوی و دکتر محسن کافی بوده است.




منبع:

1399/10/26
12:10:35
0.0 / 5
570
تگهای خبر: پروژه , تكنولوژی , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل