با فیلترینگ

هزاران فرصت شغلی از بین رفت

هزاران فرصت شغلی از بین رفت

به گزارش دانلود فایل حدود یك هفته از فیلترینگ دو شبكه مجازی پرطرفدار اینستاگرام و تلگرام می گذرد و این درحالی است كه به قول رئیس انجمن صنفی كسب و كارهای اینترنتی ˮحدود نیم میلیون فرصت شغلی كه وارد این شبكه های مجازی شده اند و همینطور چند شركت دانش بنیان خدمات تخصصی در این زمینه، بعد از فیلترینگ معلق شدندˮ.



به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، كسب و كارها در فضای اینترنت با استفاده از گواهی هایی نظیر نماد اعتماد الكترونیكی كه سازمان توسعه تجارت الكترونیكی آن را صادر می كند، اعتبار بخشی می شوند و این به مفهوم اهمیت انتقال فعالیت ها به فضای مجازی است. به نظر می رسد بخش بزرگی از مشاغل، خیلی از كسب و كارهای نوپا یا مشاغل خانگی كه توان استفاده از فضاهای حقیقی و عرضه محصول را ندارند، محصولات و خدمات خویش را در شبكه های مجازی معرفی می كنند و به فروش می رسانند و عملا شبكه های مجازی به خواستگاه آنها تبدیل گشته اند.

با وجود اینكه رمضانعلی صادق زاده - رئیس سازمان توسعه تجارت الكترونیكی- می گوید «هنوز نظارتی بر فضای شبكه های مجازی بابت كسب و كار های موجود در آن صورت نگرفته است»، این بستر مجانی چیزی نبود كه كاربران و صاحبان مشاغل نوپا از كنار آن به راحتی عبور كنند و امروز فقط در تلگرام بر مبنای آماری كه از جانب مركز ملی فضای مجازی كه تا آخر روز ۱۵ مهرماه امسال برآورد شده "تعداد كانال های فارسی در شبكه تلگرام به ۶۲۶ هزارو ۵۳۹ كانال رسیده و در مدت ۱۰ روز، بالغ بر ۱۰ هزار كانال به تعداد كانال های فارسی ایجادشده در تلگرام، افزوده شده است"؛ به صورتی كه در روز پنجم مهرماه امسال، تعداد كانال های بوجود آمده ۶۱۶ هزارو ۷۶ كانال اعلام شده بود.

عمده این كانال ها یا به رسانه های كسب و كارهای موجود بدل شدند یا ویترینی برای تبلیغات محصولات و خدمات یا خودشان با جذب مخاطب و دریافت تبلیغات جذب درآمد می كنند. اینها تنها گوشه ای از فعالیت های كاربران در فضای مجازی است كه حالا با فیلترینگ این شبكه ها فعلا از دست رفته اند.

مسعود خوانساری - رئیس اتاق بازرگانی تهران- هم درباره مبحث مسدود سازی شبكه های مجازی گفته كه "این شبكه ها از اشكالاتی هم برخوردار می باشد اما مزایای آنها بیش از ایرادتشان است. ما زمانی نیستیم كه بتوانیم با شبكه های مجازی مقابله نماییم. زمانی نسبت به ماهواره خیلی سخت گرفته می شد اما بعد متوجه شدیم كه این كار عملی نیست. بستن شبكه های اجتماعی هم راه حل درستی نیست و باید راهكاری برای آن بخش هایی كه نكات منفی شبكه های مجازی است، پیدا نماییم. هر گونه تقابل با فضای مجازی مطمئنا به ضرر اقتصاد و اشتغال است".

سولماز صادق نیا - رئیس انجمن صنفی كسب و كارهای اینترنتی- هم در این باره به ایسنا اظهار داشت كه هم اكنون تعداد قابل توجهی از مشاغل خانگی یا مشاغل كوچك، محصولات و خدمات خویش را در شبكه های مجازی به خصوص تلگرام و اینستاگرام عرضه می كنند یا با استفاده از كسب تبلیغات كسب درآمد می كنند كه حالا بعد از اعمال فیلترینگ روی تلگرام و اینستاگرام این مشاغل و فرصت های شغلی همگی وضعیت مبهمی پیدا كردند.

وی اظهار نمود به جهت اینكه ابعاد بزرگ فعالیت در فضاهای مجازی به دست آید فقط كافی است به كانال های فارسی بوجود آمده در تلگرام نگاهی انداخت كه بر مبنای آخرین آمار كه به پانزدهم مهرماه برمی گردد، ۶۲۶ هزار و ۵۳۹ كانال تلگرامی ثبت شده است.

به گفته این عضو اتحادیه كسب و كارهای اینترنتی، چندی قبل از جانب دولت طرح «شامد» جهت ثبت و ساماندهی فضای مجازی عنوان شد و كانال های دارای بیش از ۵۰۰۰ عضو موظف شدند در این سامانه خویش را به ثبت برسانند. اتفاق جالبی كه افتاد این بود كه روز چهارشنبه یعنی دقیقاً در زمان اعمال فیلترینگ روی شبكه های مجازی، پیامكی به همه اعضای شامد ارسال شد كه از آنها خواسته شده بود برای دریافت كد خود به سامانه اینترنتی مربوطه رجوع كنند.

صادقی نیا با اشاره به اینكه باید تكلیف شبكه های مجازی روشن شود، اظهار نمود كه اجرای طرح ساماندهی فضای مجازی و ارسال پیامك به اعضای این طرح به مفهوم به رسمیت شناختن حقوق كسب و كارها در این فضاست كه سبب می گردد صاحبان مشاغل روی این ابزار جهت شروع یا توسعه كسب و كار خود حساب كنند و حالا با مسدودسازی یك دفعه ای شبكه های مجازی خیلی از مشاغل خانگی كه تعداد زیادی از آنها متعلق به زنان سرپرست خانوار هم می شوند، به مشكلات اساسی برخوردند چون كسب و كاری را كه جوانان و صاحبان مشاغل با هزار زحمت در چند سال اخیر توسعه دادند و چندین هزار مخاطب برای خود فراهم آورده اند یك شبه بر باد رفت و جایگزینی هم برای آن مشخص نشد.

به گفته وی، كسب و كارهای موجود در شبكه های مجازی مانند تلگرام فقط شامل كانال ها نمی گردد، بلكه اكنون چندین شركت دانش بنیان اقدام به عرضه خدمات تخصصی و طراحی ربات های ویژه تلگرام كرده اند تا خدمات خاصی را در این فضا ارائه نمایند و از آن به درآمد برسند؛ حالا می توان گفت كانال های تلگرامی و صفحه های اینستاگرام در كنار برخی شركت های خدماتی دانشبنیان و نرم افزارها و ربات ها با فیلترینگ یك دفعه ای فضای مجازی همگی دچار مشكل شده اند و حدود نیم میلیون شغل و فرصت شغلی با این اقدام به خطر افتاده است.

البته در این میان رئیس مركز توسعه تجارت الكترونیكی وزارت٬ صنعت معدن و تجارت به ایسنا تصریح كرد كه كانال های تلگرامی یا اینستاگرام ممكن است كه از جانب وزارت ارشاد ثبت شده باشد یا در سامانه «شامد» ساماندهی شده باشند اما این مركز نظارتی روی آنها ندارد و آنها را شامل نماد اعتماد تجارت الكترونیكی نمی داند.

به گفته وی، مبحث امكان پرداخت مستقیم با استفاده از درگاه های تلگرامی هنوز به مركز توسعه تجارت الكترونیكی نرسیده است و هنوز چنین امكانی را فراهم نكرده ایم.



 

1396/10/18
15:36:30
5.0 / 5
4885
تگهای خبر: فیلترینگ , فضای مجازی , الكترونیك , شبكه مجازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل