رئیس اداره آسیای مركزی سازمان توسعه تجارت ایران اعلام كرد

علل پایین بودن سطح همکاری ایران و ازبکستان

علل پایین بودن سطح همکاری ایران و ازبکستان

به گزارش دانلود فایل رئیس اداره آسیای مرکزی سازمان توسعه تجارت ایران دلیل بالا نبودن همکاری ایران با کشور ازبکستان را نفوذ بالای رقبایی چون روسیه، چین و ترکیه در این کشور دانست و اظهار داشت: این کشور در حوزه هایی چون پزشکی و سلامت و صنعت ساختمان مبادرت به جذب سرمایه کرده و در این راستا وزارت خانه ˮتجارت و سرمایه گذاریˮ راه اندازه کرده است و ما باید از این فرصت در حوزه های فناوری استفاده نماییم.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، رحمت الله خرمالی در رویداد یکشنبه های صادراتی با مبحث "پذیرش هیات تجاری و فناوری از کشور ازبکستان" ضمن اشاره به ارتباطات بین المللی ایران با کشور ازبکستان، اضافه کرد: سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران وازبکستان پارسال برگزار شد و سال جاری هم چهاردهمین دوره این اجلاس امسال در حوزه های تخصصی فرهنگی، اجتماعی، علمی و فناوری برگزار می گردد.
وی با اشاره به اینکه ازبکستان در ۶ ماه اول سالجاری درجایگاه دوم اهداف صادراتی ایران در بین کشورهای مشترک المنافع قرار دارد، اظهار نمود: صادرات ایران به این کشور ۳۰۰ درصد رشد داشته است که این رشد نشان از تلاش فعالان اقتصادی و اتاق بارزگانی ایران است.
خرمالی ضمن اشاره به تلاش ایران برای رساندن سهم صادراتی ایران به کشور ازبکستان تا آخر سال به ۲۵۰ میلیون دلار، تصریح کرد: درصدد هستیم که و در افق ۱۴۰۴ سهم صادراتی ایران به این کشور به ۴۰۰ میلیون دلار برسد و این در شرایطی است که با استقرار رئیس جمهور جدید این کشور، تغییر در سیاست تعاملی بخصوص با جمهوری اسلامی ایران بوجود آمده و هم اکنون روابط حسنه ای با این کشور برقرار شده است.
رئیس اداره آسیای مرکزی سازمان توسعه تجارت ایران حجم واردات کشور ازبکستان را ۲۰ میلیارد دلار عنوان نمود و خاطرنشان کرد: سهم ایران از این میزان قابل توجه نیست که این امر به علت نفوذ بالای رقبایی چون روسیه، چین و ترکیه در این کشور است
وی تصریح کرد: که این کشور بر مبنای برنامه ریزی های خود درصدد است که تا سال ۲۰۲۵ میزان GDP خویش را از ۵۰ میلیارد دلار به ۱۰۰ میلیارد دلار افزایش دهد و در حوزه هایی چون پزشکی و سلامت، صنعت ساختمان، کشاورزی، انرژی های تجدید پذیر مبادرت به جذب سرمایه کند و در این راستا مبادرت به راه اندازی وزارت خانه جدیدی به نام "وزارت تجارت و سرمایه گذاری" کرده است.
خرمالی برای توسعه همکاری میان ایران و ازبکستان پیشنهاد راه اندازی منطقه آزاد را عرضه کرد و اظهار داشت: ما به دنبال تقویت جایگاه ایران در بازار این کشور در حوزه های فناورانه هستیم و کشور ازبکستان هم علاقمند به همکاری با ایران در حوزه های پزشکی و دارویی است.
وی افزود: در این راستا یکی از شرکتهای ایرانی در این کشور در حوزه دارویی سرمایه گزاری نموده است که به علت چالش هایی که در گذشته برای این شرکت بوجود آمده بود، با مشکلاتی روبرو است.
رئیس اداره آسیای مرکزی سازمان توسعه تجارت ایران، نیازهای کشور ازبکستان را در حوزه های صنعت ساختمان در عرصه میلگرد، نئوپان، پلی پیلن و پروپیلن و مواد غذایی است و ایران در این عرصه ها سهم بالایی در بازار این کشور ندارد.
خرمالی ضمن اشاره به برگزاری پاویون کمیسیون مشترک در نیمه آذرماه اظهار داشت: این پاویون در تهران برگزار می شود و در حاشیه آن اسنادی همکاری در حوزه علم و فناوری با معاونت علمی و همینطور در حوزه گمرک تبادل خواهد شد.
وی افزود: یکی دیگر از زمینه های همکاری میان دو کشور تبادل استاد است که هم اکنون یکی از اساتید دانشگاه پیام نور درکرسی ادبیات فارسی مشغول به کار شده اند.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، در این رویداد همینطور مصطفی گودرزی رایزن بازرگانی سفارت ایران در تاشکند اظهار داشت: کشور ازبکستان در ۵ سال گذشته اصلاحات گسترده ای در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی بوجود آورده است.
وی افزود: از زمان پاندمی کرونا این کشور و بخصوص در حوزه علم و فناوری تغییراتی بوجود آورده بگونه ای که یکی از اولویت های این کشور قرار گرفته است.
گودرزی، تصریح کرد: علاوه بر آن بر مبنای برنامه های مدون، این کشور قرار گرفتن جز ۵۰ کشور برتر در حوزه علم و فناوری و شاخصهای نوآوری تا سال ۲۰۳۰ را هدفگذاری کرده است که در این راستا با ایجاد دو پارک علم و فناوری و استقرار شرکتهای دانش بنیان در آن مبادرت به توسعه فناوری در کشور کرده است.
رایزن بازرگانی سفارت ایران در تاشکند ضمن اشاره به علاقه مندی این کشور برای همکاری با ایران، تصریح کرد: پزشکی، دارو سازی، انرژی های تجدید پذیر، مصالح ساختمانی همچون نیازهای این کشور است که امیدوارم با برنامه ریزی های انجام شده زمینه همکاری دو کشور در این عرصه ها فراهم گردد.
وی پیشنهاد راه اندازی پارک علم و فناوری مشترک میان دو کشور ایران و ازبکستان را برای توسعه این همکاری ها را عرضه کرد و افزود: در صنعت ساختمان یکی از نیازهای کشور ازبکستان در حوزه سیمان و محصولات فولادی است.



1400/07/25
23:21:08
5.0 / 5
560
تگهای خبر: ارتباطات , اساتید , دانش بنیان , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل