گامی در راستای رفع اختلالات خواب؛

مدلسازی مغز در مراحل مختلف خواب توسط پژوهشگران دانشگاهی

مدلسازی مغز در مراحل مختلف خواب توسط پژوهشگران دانشگاهی

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ارائه مدلی از حالت گذرای مغز در مراحل مختلف خواب شدند.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، محمود علیپور، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «مدلسازی تعاملی حالت گذرای بین مراحل مختلف خواب با بهره گیری از سیگنال EEG» اظهار داشت: نبود یک مدل تکاملی بصورت جعبه سیاه از رفتار تعاملی شبکه های نورونی مغز، حین خواب از دلیلهای مهمی بود که منجر به انجام این پروژه شد.

وی با اشاره به اینکه دکتر هاشمی گلپایگانی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر استاد راهنمای این پروژه بوده است، اضافه کرد: این پروژه، نخستین و تنها مدل تکاملی از رفتار متعامل شبکه های نورونی مغز در مراحل مختلف خواب است که با بهره گیری از یک تک کانال EEG به انجام رسیده است.

علیپور اشاره کرد: تا حالا مدلهای تعاملی از رفتار مغز فقط به مدلسازی رفتار مغز در چرخه های سیرکیدین و اولترادین (چرخه های خواب و بیداری و چرخه های خواب رؤیا و غیر رؤیا) پرداخته اند. مدلهای ارائه شده در این تحقیق، علاوه بر امکان استفاده در مدلهای سیرکیدین و اولترادین، قادر به مدلسازی رفتارهای پدیدارشونده (ایمرجنت) مراحل خواب در سیستم زیستی خودسازمانده مغز است.

به گفته ی ایشان، این پروژه ابتدای پیکربندی یک چهارچوب برای تحقیقاتی بزرگتر است که در آن به دنبال مدلسازی و پیش بینی رفتارهای مغز در اختلالات خواب هستیم.

مجری طرح اظهار داشت: بدین منظور نیاز بود تا ابتدا مدلسازی تکاملی مراحل خواب انسان سالم، مورد تحقیق قرار گیرد و بعد از نتیجه بخش بودن آن، به دنبال پیاده سازی این ایده برای اختلالات خواب باشیم.

علیپور اشاره کرد: درصد صحت قابل قبول تحقیق حاضر نشان می دهد، مدلسازی رفتارهای واقعی مغز برمبنای مدلهای آشوبی و فازی و دوری از نظریه های احتمالاتی می تواند در پیش بینی وقوع ناهنجاری ها و اختلالات در مراحل مختلف خواب، کمک کننده باشد.

وی افزود: درباب صنعتی سازی این پروژه برای کاربردهای کلینیکی می توان با مدلسازی دقیق ریاضی از پدیده ی خواب، اطلاعات موردنیاز از مغز را بواسطه لاله گوش بدست آوریم.

مجری طرح درباب آخرین وضعیت پروژه خود، اظهار داشت: مراحل نیمه صنعتی پروژه را به پایان رسانده ایم.

وی با اشاره به مزیتهای پروژه، اظهار داشت: پیش بینی مراحل خواب، تشخیص مراحل خواب، پردازش های زمان حقیقی در نمونه برداری و کاهش حجم پردازش ها، ارائه روش های جدید در استخراج خاصیت های متمایزکننده مراحل خواب از EEG، ارائه ۳ مدل مختلف در مدلسازی رفتار مغز در حین خواب از خاصیت های این پروژه بوده است.

علیپور با اعلان اینکه مدلسازی انجام شده نخستین و تنها مدل در حوزه مدلسازی تکاملی از رفتار تعاملی مغز در حین مراحل مختلف خواب است، اظهار داشت: این مدلسازی به سبب حجم پایین پردازش ها و قابلیت بالای آن در سازگاری با سوژه های مختلف قادر به پیاده سازی سخت افزاری بمنظور ارتباط با سیستم های قابل حمل نظیر گوشیهای همراه و پایش مداوم وضعیت انسان های سالم و پیش بینی وقوع تعدادی از ناهنجاری ها نظیر اینرسی خواب است.

این محقق با اشاره به کاربردهای پروژه، اظهار داشت: از این مدل می توان در سیستم های قابل حمل بمنظور پایش مراحل خواب انسان سالم و پیش بینی مراحل خواب بمنظور کاربردهای کلینیکی در امتداد افزایش کیفیت خواب و جلوگیری از وقوع تعدادی از ناهنجاری های در رابطه با خواب بهره برد.




1401/01/15
23:12:36
5.0 / 5
432
تگهای خبر: پروژه , دانشگاه , كیفیت , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل