معاون پژوهشی وزیر علوم خبر داد

دانشگاه ها و پژوهشگاه های فعال در جهت مأموریت ها حمایت ویژه می شوند

دانشگاه ها و پژوهشگاه های فعال در جهت مأموریت ها حمایت ویژه می شوند

معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مأموریت گرا کردن دانشگاه ها و پژوهشگاه ها را از اهداف اصلی این معاونت دانست و اظهار داشت: دانشگاه ها و پژوهشگاه هایی که در جهت مأموریت ها فعال باشند، حمایت خواهند شد.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، دکتر پیمان صالحی امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی، سال ۱۴۰۱ را سال توجه به پژوهشگاه ها دانست و اضافه کرد: نگاه وزارت علوم و شورایعالی عتف به پژوهشگاه ها یک نگاه ویژه است؛ ازاین رو انتظار می رود که پژوهشگاه ها در تحقق نقشه جامع علمی کشور و موضوعات پژوهشی مطرح در کشور نقش آفرینی کنند.
وی مأموریت گرا کردن دانشگاه ها و پژوهشگاه ها را از اهداف اصلی معاونت پژوهشی وزارت علوم ذکر کرد و افزود: برای این منظور در همه استانهای کشور دبیرخانه ای با محوریت استانداران و با دبیری رئیس دانشگاه جامع هر استان راه اندازی می نماییم.
صالحی ضمن اشاره به سابقه فعالیتش در نظام نوآوری و فناوری کشور، تصریح کرد: اولویت ما در این عرصه کاهش واردات بوده است که در همکاری با ۶۷۰۰ شرکت دانش بنیان کارهای زیادی انجام شد و کارهای زیادی است که هنوز اجرایی نشده اند.
معاون پژوهشی وزیر علوم نمونه اقدامات کاهش واردات را در حوزه کاتالیست ها عنوان نمود و اضافه کرد: نمونه دیگر آن سموم تکنیکال است که در ۷ مورد از این سموم بیشترین میزان واردات را داریم و به تازگی ۴ مورد از آنها توسط شرکتهای دانش بنیان به تولید رسیده اند.
وی ضمن اشاره به تفاوت فعالیتهای علمی در دانشگاه ها و پژوهشگاه ها، تصریح کرد: دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در سطوح فناوری فعال می باشند، ولی تولید محصولات و تجاری سازی در شرکتهای دانش بنیان صورت خواهد گرفت.
صالحی ضمن اشاره به ریل گذاری های صورت گرفته در کشور در نظام نوآوری، خاطرنشان کرد: مبحث تجاری سازی از موضوعات جدی است و در این حوزه پژوهشگاه ها باید به سمت درهای باز به بخش خصوصی حرکت کنند. البته بعضی از پژوهشگاه ها در این حوزه اقدام نموده اند، ولی کافی نیست.
صالحی تصریح کرد: سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهشگاه ها باعث اشتغال آفرینی برای دانشجویان خواهد شد.
معاون وزیر علوم ضمن اشاره به تلاشهای وزارت علوم برای تأمین اعتبارات پژوهشی و فناوری، توضیح داد: در سال ۱۴۰۰ که بودجه ها بسته شده بود، تلاش کردیم ۱۰۰ درصد اعتبارات محقق شود و در سال ۱۴۰۱ هم با تعاملاتی که با دولت و مجلس داشتیم، ردیف اعتباراتی را پیشبینی کرده ایم.
وی افزود: امسال برنامه داریم که هر دانشگاه و پژوهشگاه که در جهت مأموریت های خود حرکت نماید، معادل آن، اعتباراتی به آنها اختصاص داده شود.
وی ضمن اشاره به استفاده از ظرفیت های دانشجویان پسا دکتری، اظهار داشت: پژوهشگاه ها برای تأمین نیروی انسانی متخصص خود باید از این ظرفیت بهره برداری کنند، ضمن آنکه ما آئین نامه ارتقا را تدوین کرده و پیش نویس آنرا به دانشگاه ها ارسال خواهیم کرد.
به قول معاون وزیر علوم، ارتقا در دانشگاه ها و پژوهشگاه ها متفاوت خواهد بود.
صالحی افزود: دانشگاه ها و پژوهشگاه ها رقیب یکدیگر نیستند و ما باید از ظرفیت همه دانشگاه ها و پژوهشگاه ها استفاده نماییم.



1401/01/17
09:35:28
5.0 / 5
367
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل