تا ۳ سال آینده؛

کیفیت اینترنت موبایل ۲ برابر می شود

کیفیت اینترنت موبایل ۲ برابر می شود

معاون وزیر ارتباطات با اعلان اینکه طبق برنامه ریزی، کیفیت اینترنت موبایل تا 3 سال آینده حداقل دو برابر می شود، اظهار داشت: در 3 سال آینده به 10 درصد جمعیت کشور، نسل پنجم اینترنت (5G) ارائه می شود.



به گزارش دانلود فایل به نقل از واحد مرکزی خبر، صادق عباسی شاهکوه درباره جزییات افزایش قیمت برخی بسته های اینترنتی اظهار داشت: کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات بعنوان مرجع تصویب تعرفه، هیچ مصوبه جدیدی تا حالا نداشته و آخرین مصوبه درباب تعرفه اینترنت تلفن همراه مربوط به سال ۹۵ و اینترنت ثابت مربوط به سال ۹۰ است و ما هیچ تغییر مصوبه ای از آن زمان تا حالا نداشته ایم.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اظهار داشت: اپراتورها در تعیین قیمت بسته های اینترنتی موظف می باشند کف و سقف مصوبات را رعایت نمایند و در زمان حذف و اضافه کردن بسته ها باید موافقت ما را نیز دریافت نمایند. باید اصول سقف و کف رعایت شود؛ یعنی اپراتورها حق ندارند بالاتر از سقف و پایین تر از کف بفروشند. بدین سبب در بین کف و سقف مجازند خدماتشان را عرضه کنند. اما در زمان حذف و یا اضافه کردن بسته های جدید حتما باید موافقت ما را نیز جلب کنند و ما فقط بررسی می نماییم که این تغییرات در قالب مصوبات است یا خیر و باید به شکلی عمل کنند که بازار رقابت را به هم نزنند.
عباسی شاهکوه اضافه کرد: در چند ماه پایانی سال قبل ما با مشکلات کیفیت مواجه بودیم و آنچه از اپراتورها می خواهیم توسعه و پوشش شبکه برای مردم باکیفیت مناسب و ارتقا فناوری است و ما دوست داریم بدون افزایش تعرفه این اتفاق بیفتد؛ اما گاهی اوقات اپراتورها توجیهاتی برای ما می آورند که می بینیم اگر افزایش درآمد نداشته باشند خواسته های ما را نیز نمی توانند در آینده محقق کنند و ما در این شرایط بصورت حداقلی با درخواست های آنها موافقت کرده ایم.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص این که آیا هزینه توسعه شبکه های اپراتورها را باید مردم بدهند یا سرمایه گذار؟ اضافه کرد: اپراتور بخش خصوصی است که از درآمدی که از خدماتش کسب می کند هم باید سرمایه گذاری کند و شبکه موجودش را حفظ کند و هم توسعه دهد و خدمات ارائه نماید. همین طور سود سهامداران نیز باید تامین شود در غیر این صورت سهامداران از بازار خارج می شوند.
راهی جز افزایش قیمت نیست
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پاسخ به سوالی در خصوص این که مطابق مصوبات سال ۹۵ اگر سقف فروش یک گیگابایت اینترنت برای سیمکارت های دائمی و اعتباری به ترتیب ۴۰ هزار و ۶۰ هزار تومان اعلام شده آیا مردم توان پرداخت این هزینه ها را دارند، اظهار داشت: سقفی که در آن تعرفه ها آمده از همان ابتدا هم اجرا نشد و اپراتورها خیلی پایین تر از آنرا درنظر گرفته اند، اما در دو سه سال اخیر اپراتورها با مشکلاتی مواجه گشته اند که راهی جز افزایش قیمت نیست.
معاون وزیر ارتباطات اضافه کرد: اپراتورها تقاضاهایی داشتند در خصوص این که با وضعیت موجود نمی توانند ادامه فعالیت دهند و بطورمثال سال ۹۶ و ۹۷ اپراتورها برای توسعه شبکه و افزایش کیفیت خدماتشان حدود یک میلیارد دلار سرمایه گذاری می کردند، اما در دو سه سال اخیر این مبلغ به ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرده است. یعنی هزینه توسعه شبکه یک سوم شده که این به سبب افزایش قیمت دلار است و درآمدهای آنها ریالی است.
وی اظهار داشت: این توجیهات را برای ما آوردند به جهت اینکه بتوانند کیفیت شبکه را ارتقا دهند و البته ما تاکید کرده ایم که حداقل افزایش را داشته باشند و از اپراتورها خواسته ایم این تغییرات را به مردم توضیح دهند.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اضافه کرد: ما توجیهات آنها را پذیرفته ایم و هنوز هم خواسته های دیگری دارند که باید روی آن کار نماییم و امیدواریم نیازی به افزایش تعرفه نباشد، برای اینکه ضمن این که کیفیت و توسعه شبکه برای ما اولویت نخست است، باید خدمات ارائه شده برای مردم هم به صرفه باشد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص این که چرا اپراتورها با توجه به این مشکلات، در همه این سال ها هیچ وقت زیان ده نبوده اند؟ اظهار داشت: سالهای ۹۶ و ۹۷ با آنکه سرمایه گذاری بزرگی می کردند سودآوری خوبی هم داشتند، اما در دو سال اخیر حاشیه سودشان بسیار پایین آمده است، اما باز سودآور بوده اند، اما از میزان سرمایه گذاری خود کم کرده اند تا حداقل سود را داشته باشند، چون کسی که سرمایه گذاری می نماید اگر حداقل سودش از سود بانک کمتر باشد طبیعتاً حاضر نیست سرمایه گذاری کند.
وی اظهار داشت: اگر وضع با شرایط موجود ادامه پیدا کند بعد از مدتی شبکه ای نخواهیم داشت و اگر هم داشته باشیم کیفیت نخواهد داشت.
معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی درباره انتقادات تند برخی نمایندگان مجلس با این افزایش قیمت اظهار داشت: به هر حال ما و دولت و نمایندگان مجلس هیچکدام، افزایش قیمت ها را دوست نداریم و اپراتورها بعنوان آخرین چاره، ناچار به این عمل شده اند و وقتی قیمت افزایش می یابد طبیعتاً استفاده از شبکه نیز کم می شود، اما اپراتورها به نقطه ای رسیدند که ناچار شدیم این افزایش صورت گیرد.
عباسی شاهکوه اضافه کرد: اعتراضات نمایندگان مجلس به جا است و ما خودمان در دولت دوست نداشتیم این اتفاق بیافتد، اما برای توسعه و افزایش کیفیت شبکه مجبوریم یک راه را انتخاب نماییم.
کیفیت اینترنت موبایل تا ۳ سال دیگر دوبرابر می شود
وی اظهار داشت: هدف گذاری ما برای سه سال آینده در بحث شبکه تلفن همراه این است که کیفیت آن حداقل دو برابر شود و ما در ۱۵ درصد مناطق کشور پوشش پهن باند سیار نداریم که این هم باید تا سه سال آینده تکمیل شود.
معاون وزیر ارتباطات اضافه کرد: ما از اپراتورها خواسته ایم که حداقل به ۱۰ درصد جمعیت کشور در سه سال آینده نسل پنجم اینترنت عرضه کنند و بطور قطع باید هزینه هایشان تامین شود و با این درآمدها نمی توان این اهداف را محقق کرد و باید حداقل درآمدشان افزایش پیدا کند و ما این حداقل را پذیرفته ایم.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اظهار داشت: از سال ۹۵ تاکنون، اپراتورها یک بیستم و یک سی ام سقف تعرفه ها را از مردم می گرفتند و الان مقرر است کمی قیمت ها افزایش پیدا کند و شاید باز یک پانزدهم سقف مصوب هم از مردم گرفته نشود.
وی اضافه کرد: ما در بسته ها نیازمند مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و دولت نیستیم و خودمان در سازمان تنظیم مقررات، بسته ها را ارزیابی می نماییم که به مردم اجحاف نشود و در نهایت بسته ها باید به تأیید ما برسد و ما با هرگونه افزایشی موافقت نمی نماییم و حتما باید تاییدیه ما را بگیرند.
معاون وزیر ارتباطات اظهار داشت: جز سال ۱۴۰۰ که قانون بودجه منع کرده بود، در سالهای پیش از آن ما هیچ منع قانونی برای افزایش تعرفه نداشتیم، اما سازمان تنظیم مقررات و وزارت ارتباطات به آسانی با این افزایش موافقت نمی کردند، اما حالا به نقطه الزامی رسیدیم که در این حد را قبول کردیم و اگر این اتفاق نیفتد شبکه نمی تواند بهبود کیفیت داشته باشد.
وی اضافه کرد: سقف تعرفه را هم به احتمال زیاد پایین می آوریم تا در آینده مطمئن باشیم که خیلی بالاتر نرود.

1401/01/29
20:29:29
5.0 / 5
336
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل