ارتقای خواص عصاره گیاهان دارویی با فناوری نانو

ارتقای خواص عصاره گیاهان دارویی با فناوری نانو

دانلود فایل: خواص گیاهان دارویی و طعم دهنده های طبیعی با نانویی شدن ابعاد عصاره ها، توسط متخصصان یک شرکت دانش بنیان ایرانی افزایش قابل توجهی پیدا کرده است؛ بطوریکه برخی خواص آنها نسبت به عصاره های معمولی 10 برابر شده است.


به گزارش گروه علم وآموزش ایرنا به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مهدی احمدی مدیرعامل شرکت فناور جستجوگران نانو صنعت درباره مزیت فناوری نانو در این عرصه اظهار داشت: به دنبال استفاده از فناوری نانو در زمینه گیاهان دارویی و طعم دهنده های طبیعی هستیم، این شرکت فناوری طعم دهنده های طبیعی نانویی را توسعه داده و به دنبال عرضه این محصولات در بازار است.
وی بیان کرد: با نانویی شدن ابعاد ذرات عصاره گیاهان تعدادی از خواص بالقوه آنها بصورت بالفعل درآمده و برخی خاصیت های مفید این عصاره افزایش قابل توجهی پیدا می کند. به طور مثال شاهد افزایش ۱۰ برابری خواص آنتی باکتریال در یکی از این عصاره های نانویی بودیم. کاهش ابعاد ذرات به مقیاس نانو سبب افزایش عمق نفوذ این ذرات می شود. بدین جهت مبادرت به فرمولاسیون ۳۰ نوع عصاره گیاه کردیم و در این راه چند پروژه دانشجویی نیز تعریف شد.
احمدی بیان کرد: به دنبال کاربرد صنعتی این نانوساختارها هستیم. مدتی پیش یکی از فرمولاسیون های خودرا به سازمان دامپزشکی معرفی کردیم که می توانست ماندگاری محصولات پروتئینی را افزایش دهد. سازمان دامپزشکی نیز یکی از شرکت های بسته بندی فرآورده های پروتئینی را به ما معرفی نمود و بصورت پایلوت (آزمایشی) این فرمولاسیون برای افزایش ماندگاری گوشت گاو، گوسفند و مرغ در بسته بندی ها مورد آزمایش قرار گرفت. بعد از اسپری شدن این فرمولاسیون نانویی حاوی عصاره گیاه، ماندگاری این محصولات از چهار روز به ۶ روز افزایش پیدا کرد. بعد از کسب این نتایج به دنبال پیاده سازی این فناوری در صنعت هستیم.
مدیرعامل این شرکت نانویی تصریح کرد: سراغ صنایع دیگر نیز رفته ایم، با یکی از شرکتها برای تولید نبات طعم دار وارد مذاکره شده ایم تا از این اسانس های نانویی بعنوان روکش روی نبات استفاده گردد. با یکی از تولیدکنندگان خمیردندان وارد همکاری شده ایم تا از این طعم دهنده ها در تولید خمیردندان استفاده گردد. به دنبال افزایش ماندگاری و بهبود کیفیت سس های کچاپ در صنعت هستیم.
به اعتقاد این دانش آموخته رشته صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، این فناوری طعم دهنده های نانویی بر پایه گیاهان دارویی پتانسیل وسیعی جهت استفاده در صنایع مختلف دارد.


منبع:

1401/03/23
08:54:29
5.0 / 5
217
تگهای خبر: پروژه , تولید , دانش بنیان , دانشجو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل