آخرین اخبار حوزه ارتباطات در هفته جاری

از اتصال پیامرسان ها به یکدیگر تا خنثی شدن حمله سایبری

از اتصال پیامرسان ها به یکدیگر تا خنثی شدن حمله سایبری

دانلود فایل: دانلود فایل: اعلام زمان اتصال پیامرسان ها به یکدیگر، کاهش سرعت اینترنت؛ توهم یا واقعیت؟ و ممنوعیت ورود تاکسی اینترنتی به فرودگاه، تعدادی از عناوین مهم ترین اخبار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته جاری بود.



به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- با اشاره به اینکه در شبکه های اجتماعی ظرفیت های بسیار خوبی ایجاد شده، اظهار نمود: در روزهای اخیر با محدودیت ناخواسته که بر اثر تصمیم نهادهای رجوع امنیتی بوده، مواجه شدیم و می توانستیم کاری نداشته باشم و مثل سال ۱۳۹۷ که مردم هنگام فیلترینگ تلگرام به پلت فرم های داخلی رجوع کردند و پاسخ نگرفتند، رفتار نماییم. اما همه همکارانم تمام قد در کنار پلت فرم های ایرانی ایستادند و کمک کردند تا کار مردم زمین نماند و کسب و کارها در پلت فرم های داخلی به فعالیت خود ادامه دهند.

زارع پور ضمن اشاره به این که تعدد پیام رسان های داخلی هم فرصت است و هم تهدید، اظهار داشت: تنوع پیام رسان ها فرصت است چون هرکسی حق انتخاب دارد. تهدیدش اینست که همه مردم نمی توانند در همه آنها حضور داشته که بتوانند با همه ارتباط داشته باشند.

وزیر ارتباطات از برنامه این وزارت خانه برای رفع این مشکل اطلاع داد و اظهار داشت: برای رفع این مشکل کار ویژه ای در حال انجام می باشد که در تلاشیم تا ان شاءالله همه پیام رسان ها تا دهه فجر یا نهایت تا آخر سال به هم متصل شوند.

کاهش سرعت اینترنت؛ توهم یا واقعیت؟

گلایه کاربران طی روزها و هفته گذشته نسبت به کاهش محسوس سرعت اینترنت، باز هم نوک پیکان انتقادها را به سمت وزیر ارتباطات نشانه گرفت اما این وزارت خانه هرگونه کاهش سرعت اینترنت را انکار می کند اما کاهش سرعت اینترنت توهم است یا واقعیت؟

گزارش های غیررسمی از قطع اینترنت بین الملل در بعضی مناطق و در برخی از ساعات و به دنبال آن اخباری از صدمه های کسب و کارهای اینترنتی و شرکتهای دانش بنیان و غیره بعد از این محدودیت ها به منتشر گردید. اما به اعتقاد کارشناسان، مشکلات اخیر اینترنت (بازه زمانی یک هفته تا ۱۰ روز گذشته) در کشور نمی تواند به ماجرای اتفاقات پس از ناآرامی ها ارتباطی داشته باشد چونکه حدودا بیشتر از دو هفته است شرایط عمومی کشور آرام شده و اتفاق خاصی مشاهده نمی گردد. با این حال، طی هفته گذشته کاربران، بخصوص دانش آموزان و دانشجویان که کلاس هایشان به علت تعطیلی های ناشی از آلودگی هوا، به صورت مجازی بود، از سرعت پایین اینترنت گلایه داشته و اعلام می کردند که به سختی می توانند فایلی را آپلود یا دانلود کنند.

علت این مورد را از شخص وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که بخش عمده اقدامات وزارت خانه اش در جهت توسعه سرعت اینترنت در کشور و مبتنی بر ایجاد شبکه زیرساخت فیبر نوری در قرار گرفته، جویا شدیم؛ زارع پور در گفتگو با ایسنا، در پاسخ به این سؤال که چرا طی چند روز اخیر شاهدیم که باردیگر سرعت اینترنت بیشتر از پیش کند شده است، اظهار نمود: چرا می گویید که سرعت اینترنت پایین آمده است؟ بر چه اساسی می گویید سرعت پایین آمده است؟ سپس سایت اسپیدتست را با گوشی بررسی کرد و در رابطه با آمار این سایت اظهار داشت که نتایج این سایت برای ماه نوامبر بوده و چند روز قبل انتشار یافته است و طبق آن میانه جهانی سرعت اینترنت همراه ۳۳.۹۷ و با نگاه به فهرست کشورها مشاهده می نماییم ایران در جایگاه ۴۸ قرار دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: روی این سایت با کلیک بر گزینه کشور ایران، می بینیم وضعیت در یک سال قبل با عنایت به این که گفته می شود سرعت اینترنت کاهش پیدا کرده چگونه است؛ بر این اساس، در کنار این که اینترنت همراه ایران دو پله کاهش پیدا کرده است، سایر کشورها مانند ژاپن سه پله، ایتالیا یک پله، مالزی پنج پله یا کشورهایی مانند رومانی سه پله افزوده شده است و این تغییرات طبیعی است اما باید روند یک ساله را در نظر گرفت و مشاهده کرد وضعیت ایران در یک سال گذشته به چه صورت بوده است.

زارع پور اظهار داشت: سرعت ایران ۴۰ است و میانه جهانی ۳۳.۹۷ با نگاه به روند یک سال قبل ما رتبه ای که تحویل گرفتیم، ۸۰ بوده و تا رتبه ۴۶ ارتقاء پیدا کرده ایم. در واقع اینترنت ایران در یک سال قبل ۳۴ پله ارتقاء پیدا کرده و بهتر شده است. در ماه نوامبر ما دو پله پایین آمده ایم و هیچ کس نمی گوید که در یک سال قبل ۳۴ پله اینترنت کشور بهتر شده است، ازاین رو تنزل در رتبه امری طبیعی است، البته این رتبه برای اینترنت موبایل است. وی اعتقاد دارد قبول داریم در زمینه اینترنت ثابت وضع خیلی نامناسب است و این برای امروز و روز گذشته نیست و من از روز اول وزارت گفتم که ۱۰ سال است در اینترنت ثابت وضع نامناسب است که آن هم رو به بهبود بوده و سرعت در حال افزایش است اما در این عرصه همیشه ته جدول بودیم وان شاءالله با پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها شرایط حتما بهتر می شود.

خنثی شدن حمله سایبری به پیام رسان های ایرانی

امیرمحمدزاده لاجوردی- مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت- با انتشار پستی در فضای مجازی اظهار نمود که در ساعت اوج استفاده مردم از پیام رسان های داخلی، حملات شدید منع خدمت توزیع شده (DDoS) از خارج کشور جهت پیشگیری از سرویس دهی مناسب پیام رسان ها شروع شد و با سرویس DDoSmitigation که ساخته جوانان ایرانی است، جلوی حمله گرفته شد. چتر مقابله با این حملات شامل تمام سرویسهای داخلی خواهد شد.

درهمین رابطه مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت در یک گفت و گوی تلویزیونی در رابطه با جزئیات این حملات اظهار داشت: این حملات، حملات شدید به پیام رسان های داخلی از سمت ۴۳۳۹ مبدا مختلف از سراسر دنیا به سمت پیام رسان های داخلی به وجود آمد. وی ادامه داد: ۳۰ درصد حملات سایبری اخیر به زیرساخت پیام رسان های داخلی از مبدا کشورهای آمریکا و ۲۶ درصد آن از آلمان بوده است.

متضرر اصلی ممنوعیت ورود تاکسی اینترنتی به فرودگاه کیست؟

طی روزهای گذشته خبری از سرپرست شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) منتشر گردید که در گفت وگویی از دستور دادستانی برای ممنوعیت ورود تاکسی های اینترنتی به شعاع ۸۰۰ متری این فرودگاه اطلاع داده و اعلام نموده بود در بازدید معاون دادستانی از این فرودگاه، مشکلات رانندگان تاکسی فرودگاه امام خمینی(ره) مورد بررسی قرار گرفت. گفته شده که نظر شهر فرودگاهی امام(ره) این بوده که مکانی برای رانندگان تاکسی های اینترنتی تپسی و اسنپ مشخص شود تا مانع فعالیت رانندگان تاکسی فرودگاه نشوند که ساعت ها در نوبت برای انجام یک سرویس هستند.

پس از اعلام این موضوع، سعید چلندری-سرپرست شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) - در گفت و گو با ایسنا در رابطه با علت این ممنوعیت اعلام نمود که به منظور ساماندهی مقابل ترمینال مسافری مقرر شد تاکسی های اینترنتی از داخل پارکینگ سه نسبت به انتقال مسافرین اقدام نمایند که ضمن پیشگیری از ازدحام و ترافیک مقابل ترمینال محل مشخصی در پارکینگ سه که از راه پل ارتباطی با ترمینال یک مرتبط می باشد و فاصله ای حدود ۸۰۰ متر دارد، برای تاکسی های اینترنتی مشخص شده است و این مورد باعث می شود از صدمه به کسب و کار تاکسی های فرودگاهی هم جلوگیری شده و خدمات باکیفیت بهتر و ایمنی بالا به مسافرین محترم عرضه شود.

طبق گفته وی، تاکسی های اینترنتی و مسافربرهای شخصی علامت مشخصه ای ندارند، قابل تشخیص نیستند و از طرفی هویت راننده خودروی مسافربر برای فرودگاه نامشخص بوده و تشخیص مسافربر شخصی که اطلاعات آن در جایی ثبت نشده و تاکسی اینترنتی مقدور نیست و درصورت شکایت مسافرین امکان پیگیری آن هم اکنون وجود ندارد. ازاین رو این طرح به منظور ساماندهی مسافربرها و حفظ ایمنی مسافرین برنامه ریزی شده است.

اما محمد خلج - مدیرعامل یک شرکت تاکسی اینترنتی- در رابطه با تبعات اجرای این طرح اظهار داشت: از تبعات اجرا شدن این امر اینست که مردم بعنوان مصرف کننده متضرر می شوند، به عبارتی این طرح به معنای محدود کردن عده ای خاص و اعلام این مورد است که عده ای خاص می توانند سرویس حمل و نقل در فرودگاه را ارائه نمایند و مردم هم از این لحاظ محدود می شوند که فقط از همان عده ذکر شده خدمات دریافت نمایند، ازاین رو خیلی واضح است که اجرای چنین طرحی به ضرر مردم است. ما کاملا با این مورد مخالفیم و این تصمیمی با هیچ کدام از شرکتهای حمل و نقل هوشمند از قبل مطرح نشده بود.


احراز هویت برای دامنه ir. الزامی شد؟


دامین یا دامنه (Domain) نامی است که وبسایت از راه آن قابل دستیابی بوده و به صورت کلی از دو بخش نام و پسوند تشکیل شده است. نام دامنه بخشی است که گویای نام برند یا فعالیت شما بوده و آنرا به دلخواه خود انتخاب می کنید. پسوندهای مجاز و معتبر در واقع پسوندهایی هستند که توسط کمیته مخصوص تأیید و تصویب پسوندها یعنی آیکن (ICANN) تأیید شده باشند. نمونه های پسوندهای متداول com، org و ir هستند و انتخاب نام دامنه مناسب و ساده بسیار مهم بوده و همینطور در رتبه بندی (Ranking) نتایج جست وجوی گوگل هم تأثیرگذار است.

در همین رابطه اخیرا مرکز ثبت دامنه کشوری ایران طی یک اطلاعیه ای اعلام نموده است از آغاز سال ۱۴۰۲ کلیه درخواست های در رابطه با دامنه نقطه آی آر فقط از راه شناسه های کاربری احراز هویت شده پذیرفته خواهد شد و به هیچ یک از درخواست های ارسالی (اعم از ثبت، تمدید، لغو، انتقال و نظایر آن) در شناسه های کاربری فعلی ترتیب اثر داده نخواهد شد. در این خصوص از متقاضیان دعوت شده به منظور پیشگیری از تضییع حقوق خود، در اسرع وقت با رفتن به این لینک، نسبت به تکمیل اطلاعات شناسه کاربری و احراز هویت اقدام نمایند و مسئولیت عدم اقدام در این خصوص بر عهده کاربر می باشد.

استقبال مشروط وزیر ارتباطات از فعالیت استارلینک در ایران

عیسی زارع پور در حاشیه جلسه این هفته هیئت دولت در رابطه با امکان فعالیت اپراتور استارلینک در ایران اظهار نمود: ما از فعال شدن اپراتورهایی که اینترنت ماهواره ای عرضه می دهند استقبال می نماییم. همین هم اکنون هم دو سه اپراتور هستند که اینترنت ماهواره ای در نقاط دورافتاده روستایی عرضه می کنند، اما طبق قواعد بین المللی هر اپراتور اینترنت ماهواره ای که بخواهد در قلمروی یک کشور سرویس عرضه کند باید قواعد سرزمینی آن کشور را رعایت کند.

وی افزود: ما این قواعد را به همه این اپراتورها همچون استارلینک ابلاغ کرده ایم و اگر این قواعد را بپذیرند، ما از فعالیت آنها استقبال می نماییم. ما ۳ هزار روستا داریم که هنوز به اینترنت متصل نیستند که با این اقدام میتوان آنها را به اینترنت متصل کرد.





منبع:

1401/10/09
13:59:13
5.0 / 5
422
تگهای خبر: ارتباطات , اینترنت , پروژه , پیام رسان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل