عکس ثبت شده توسط منجم ایرانی، عکس هفته ناسا سوهو شد

عکس ثبت شده توسط منجم ایرانی، عکس هفته ناسا سوهو شد

به گزارش دانلود فایل، اصفهان دو عکس ثبت شده توسط منجم و عکاس ایرانی، حسن حاتمی، بعنوان عکس هفته ناسا سوهو انتخاب و بر روی صفحه اول وبسایت ناسا/ سوهو قرار گرفته است. پیش از این و اخیرا یکی از این دو عکس  در بزرگترین مسابقه عکاسی نجومی جهان هم انتخاب|شد. فضاپیمای سوهو (SOHO)، یک رصدخانه خورشیدی و هورسپهری متعلق به سازمان فضایی آمریکا (NASA) و سازمان فضایی اروپا (ESA) است.



مدتی پیش، عکس ثبت شده توسط حسن حاتمی، عکاس، پژوهشگر خورشید و عضو مرکز نجوم ادیب اصفهان، در پانزدهمین دوره از رقابت های جهانی عکاسی نجومی رصدخانه گرینویچ سال ۲۰۲۳، بعنوان عکس برگزیده ارائه شد. این عکس در موزه سلطنتی گرینویچ نصب و در کتاب عکاسان نجومی سال توسط موزه سلطنتی گرینویچ به چاپ رسیده است. دو تصویر ثبت شده توسط حسن حاتمی، به یاد و نام خواهر مرحوم او، «ماه افروز» (Moon Illuminator) به معنای روشنایی بخش ماه (خورشید)، نام گرفته و الان بر روی صفحه اول وبسایت ناسا/ سوهو بعنوان عکس هفته قرار گرفته است.

آنچه در ادامه می خوانید گفتگوی ایسنا با حسن حاتمی، عکاس این تصویر زیبا و بی نظیر از خورشید است.



تصاویری که شما از خورشید به ثبت رسانده اید حالا به تصاویری جهانی تبدیل گشته است و ناسا این عکس را ترکیبی از علم و هنر دانسته. چه شد که تصمیم به ثبت چنین تصویری از خورشید گرفتید؟

زمانی که من بر روی داده های سوهو (SOHO) کار می کردم، در حین کار کردن متوجه وجود ایرادی در روند پروژه سوهو در ارتباط با داده های فضا پیما شدم. با کار کردن بر روی این پروژه، به نتایج رضایت بخش و قابل قبولی دست یافتم. از این داده ها دو عکس به دست آمد که یکی از آن دو عکس بعنوان عکس منتخب در پانزدهمین دوره از رقابت های جهانی رصدخانه گرینویچ ۲۰۲۳ شناخته شد. در واقع، کار کردن بر روی داده های سوهو، به انجام پروژه ای منجر گردید و یکی از این دو عکس که حاصل کار کردن بر روی این داده ها بود، در رقابت جهانی رصدخانه گرینویچ برگزیده و موفق به کسب افتخار شد.

این عکس در موزه سلطنتی گرینویچ نصب و در کتاب عکاسان نجومی سال توسط موزه سلطنتی گرینویچ به چاپ رسیده است. همچنین، مقرر است بزودی در موزه تاریخ طبیعی آمریکا، مرکز آسمان و زمین رز(Rose) هم به معرض نمایش گذاشته شود.

وب سایت سوهو/ ناسا این تصویر را به دو صورت و بعنوان عکس هفته برگزیده و با عرضه توضیحی بر روی وب سایت قرار داده است. این دو تصویر چه تفاوتی با یکدیگر دارند و شامل چه اطلاعاتی می شوند؟

دو تصویر نشان داده شده، دو سیستم مختصات از خورشید را نشان می دهند؛ یکی به صورت سیستم مختصات قطبی و دیگری که نقشه تختی دارد. حالت قطبی، حالت طبیعی است که درک زمانی بهتری را از فعالیتهای خورشید به ما می دهد.

در واقع، یکی از کاربردهای رنگ های مصنوعی اینست که به ما کمک می کنند بتوانیم اطلاعات را از هم تفکیک نماییم. به عبارتی، اینجا کاربرد رنگ های مصنوعی تا اندازه ای از دیگر تصاویر پردازش شده متفاوت است، چونکه دیگر تصاویر پردازش شده صرفاً می خواهند طول موج ها را از هم تفکیک کنند، در حالیکه اینجا، در این تصاویر ما با زمان هم کار داریم. بنابراین این عکس عنصر زمان را هم شامل می شود و بشکلی چهاربعدی به حساب می آید، یعنی نه تنها بعدهای مکان را به ما انتقال می دهد، بلکه اطلاعات زمانی را هم شامل می شود.
نام اثر: «ماه افروز» (Moon Illuminator) به معنای روشنایی بخش ماه (خورشید)
اعتبار تصویر متعلق به حسن حاتمی


منبع:

1402/08/12
18:27:33
5.0 / 5
255
تگهای خبر: پروژه , سایت , عكس , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل