ظرفی که برای نگهداری از غذا نور فرابنفش ساطع می کند
دانلود فایل: نور فرابنفش به خاطر توانایی اش در از بین بردن میکروب ها، همچون میکروب هایی که موجب فساد غذا می شوند، شناخته می شود و این در حالیست که بطور معمول هیچ نور فرابنفشی به عنوان نگهدارنده غذا در یخچال های ما وجود ندارد و الان یک دستگاه جدید برای تغییر این شرایط عرضه شده است.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، این دستگاه که اکولاک (EcoLoc) نام دارد، در حقیقت از دو بخش تشکیل شده است. یک ماژول لامپ فرابنفش کوچک باتری دار و یک درب ظرف غذای شیشه ای شفاف با یک پایه که ماژول در آن قرار می گیرد.
به نقل از نیواطلس، در قلب این ماژول یک تراشه ویژه وجود دارد که توسط دانشمندان دانشگاه فناوری نانیانگ سنگاپور و شرکت سوئدی پیور فریز (PureFize Technologies) طراحی شده است. این تراشه نور فرابنفش موج کوتاه معروف به UVC تولید می کند که مؤثرترین نوع برای از بین بردن میکروب ها است و این کار را بدون استفاده از جیوه سمی انجام می دهد که بطور معمول در لامپ های UVC معمولی استفاده می شود.
در عوض، این تراشه از فرآیندی به نام کاتدولومینسانس استفاده می نماید. بطور خلاصه، این پروسه با عبور الکترون ها از یک کاتد اکسید روی، بوسیله یک میدان الکتریکی که آنها را شتاب می دهد به یک کاتد تبدیل می شود. کاتد با ماده ای پوشانده شده است که هنگام تحریک توسط الکترون ها، عمدتاً نور UVC همراه با مقداری UVA و UVB ساطع می کند.
یک دفعه شارژ باتری ماژول لامپ اکولاک برای ۲۰ چرخه روشنایی کافی است. البته اکولاک قرار نیست بطور مداوم روشن باشد. ایده کلی این است که در ابتدا برای چند دقیقه روشن می شود، زمانی که غذا برای نخستین بار در ظرف قرار می گیرد و یک تایمر یکپارچه بطور خودکار آنرا خاموش می کند. سپس کاربران می توانند بعد از آن هر روز چند دقیقه آنرا روشن کنند.
در آزمایش های انجام شده در آزمایشگاه، مشخص شد که این دستگاه در ریشه کن کردن باکتری های مضر سودوموناس آئروژینوزا، اشریشیا کلی و لژیونلا پنوموفیلا روی سطح مواد غذایی بسیار مؤثر است. همین طور عمر نگهداری گوجه فرنگی در یخچال را هفت روز، نان ها را ۲۲ روز و بلوبری را تا ۲۸ روز افزایش داد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب