وظایف پلت فرم های ملی در جنگ امریکا هم در شرایط بحران فیلتر می کند

وظایف پلت فرم های ملی در جنگ امریکا هم در شرایط بحران فیلتر می کند

به گزارش دانلود فایل، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات، با عنایت به تغییر ماهیت جنگ ها از درگیری های فیزیکی به جنگ های اطلاعاتی و روانی، نقش شبکه ملی اطلاعات و پیام رسان های داخلی بیشتر از هر زمان دیگری اهمیت یافته است.


کیوان نقره کار کارشناس فناوری اطلاعات در گفتگو با خبرنگار مهر درباب ارزیابی عملکرد پیامرسان های داخلی در روزهای جنگ اظهار داشت: امروزه جنگ ها صرفا به درگیری های نظامی محدود نمی شوند. گسترش فضای مجازی و دسترسی همگانی به رسانه های اجتماعی، زمینه ساز نوعی جدید از جنگ ها شده که تحت عنوان «جنگ اطلاعاتی»، «جنگ رسانه ای» و «جنگ فناورانه» شناخته می شوند. در این میدان جدید، زیرساخت های فناوری یکی از اولین اهداف دشمن است؛ همان گونه که در اقدامات مخرب سایبری به زیرساخت های بانکی شاهد بوده ایم. وی با اشاره به نقش برجسته پیامرسان ها و سکوهای داخلی در این فضا اضافه کرد: در وهله اول، امنیت و پایداری زیرساخت این پیامرسان ها و حفظ اطلاعات کاربران از اهمیت بالایی برخوردارست. در وضعیت جنگی حمله به زیرساخت های فناوری می تواند ضربه سنگینی وارد کند؛ بدین سبب مقاوم سازی و ایمن سازی این سیستم ها باید در اولویت قرار گیرد. نقره کار اضافه کرد: در دوران بحران، پالایش اطلاعات و تشخیص محتوای صحیح از ناصحیح وظیفه ای مهمست که پیامرسان های داخلی باید آنرا برعهده بگیرند. آنها نباید تنها به بستری برای تبادل پیام اکتفا کنند؛ بلکه باید نقش فعالی در تسریع دسترسی کاربران به اخبار موثق و معتبر ایفا کنند. تعدادی از پلت فرم های داخلی دراین خصوص گام هایی برداشته اند اما کافی نیست. وی سومین محور عملکرد مؤثر پیامرسان های داخلی را اعتمادسازی بوسیله رعایت حریم خصوصی دانست و اظهار داشت: کاربران با سطوح مختلفی از سواد رسانه ای وارد این فضا می شوند. زمانی که احساس امنیت داشته باشند و بدانند پلت فرم مورد استفاده شان جانب گرایانه عمل نمی کند، بیشتر به آن اعتماد خواهند کرد و حتی در توسعه محتوای مفید هم نقش آفرینی خواهند داشت. این کارشناس فناوری اطلاعات، در رابطه با برداشت عمومی از شبکه ملی اطلاعات اظهار داشت: در خیلی از کشورها شبکه های ملی اطلاعات با عناوین و ساختارهای مختلف وجود دارند. متاسفانه در کشور ما این شبکه به درستی معرفی نشد و در ذهن جامعه با محدودسازی اینترنت گره خورد. در صورتیکه همین حالا هم خیلی از دسترسی ها و سایت های داخلی از بستر این شبکه استفاده می نمایند. وی ادامه داد: در صورت قطع اینترنت بین الملل، شبکه ملی باید بتواند خدمات متنوع، امن و پایدار عرضه نماید. اما اگر این زیرساخت به میزان کافی مقاوم نباشد، خود می تواند به نقطه صدمه پذیر در جنگ اطلاعاتی تبدیل گردد.

نقد به شیوه دفاع از پروژه های ملی

نقره کار در ادامه به شیوه دفاع از پروژه های فناوری در کشور انتقاد نمود و اظهار داشت: تسهیلات بیش از اندازه و بدون ارزیابی کیفی سبب شده برخی پیامرسان های داخلی گرفتار رکود در نوآوری شوند. وقتی شرکتها مطمئن باشند همیشه حمایت مالی خواهند داشت، انگیزه ای برای رقابت و توسعه فناوری ندارند. نتیجه اش این می شود که کاربر، بین نسخه داخلی و خارجی، نسخه خارجی را انتخاب می کند چون امکانات و کیفیت بالاتری دارد. وی اضافه کرد: اگر این پروژه ها بجای دولتی بودن، در بستر رقابت بخش خصوصی پیش بروند، هم نوآوری بیشتر می شود و هم اعتماد عمومی به این خدمات بیشتر خواهد شد. همانطور که در تاکسی های اینترنتی یا فروشگاه های آنلاین دیدیم که بخش خصوصی توانست اعتماد عمومی را جلب نماید. نقره کار با مقایسه عملکرد کشورها در وضعیت بحران اظهار داشت: در زمان بحران، حتی در آمریکا هم دولت از غول های فناوری مانند گوگل و متا می خواهد تا برخی محتواها را محدود یا فیلتر کنند. اما چون این اقدامات از طرف بخش خصوصی و در قالب سیاستهای داخلی آن شرکتها به انجام می رسد، با مقاومت کاربران مواجه نمی شوند. تفاوت ما در این است که برچسب "دولتی" یا "حکومتی" را روی همه خدمات می زنیم و همین سبب بی اعتمادی می شود.

پیشنهادهایی برای پیشرفت شبکه ملی اطلاعات

این کارشناس فناوری اطلاعات در ادامه چند راهکار برای بهبود وضعیت شبکه ملی اطلاعات عرضه کرد و اظهار داشت: گسترش زیرساخت های فنی و سخت افزاری باکیفیت بالا، باتوجه به فرسودگی ناشی از تحریم ها، ایجاد شبکه ای امن، سریع و مقرون به صرفه با دسترسی ۲۴ ساعته و عرضه خدمات متنوع به کاربران، عرضه خدمات کاربرپسند و یکپارچه سازی داده ها در عرصه دولت الکترونیک، تسهیل حضور بخش خصوصی در توسعه خدمات داخلی بدون وابستگی به عناوین دولتی یا حکومتی، افزایش سواد رسانه ای عمومی و فرهنگ سازی برای معرفی مزایای شبکه ملی اطلاعات همچون راه حل ها برای بهبود وضعیت شبکه ملی اطلاعات است. نقره کار در آخر اظهار داشت: بجای آن که فقط در مواقع بحران از شبکه ملی اطلاعات سخن بگوییم، باید با تبلیغات مثبت، معرفی امکانات و ترویج مزایای آن، فضای اعتمادسازی برای کاربران ایجاد نماییم. در غیر این صورت، این ظرفیت بزرگ تبدیل به یک فرصت از دست رفته خواهد شد.


منبع:

1404/04/10
11:15:17
5.0 / 5
4
تگهای خبر: الكترونیك , اینترنت , پروژه , پیام رسان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل
ارائه تلفیقی از خدمات ذخیره سازی ابری و محتوای مرتبط با فناوری اطلاعات