راه حل راه اندازی سیستم عامل بومی، یعنی تعلیق به محال

راه حل راه اندازی سیستم عامل بومی، یعنی تعلیق به محال

دانلود فایل: «مشکلی که ما در عرصه فیلترینگ و امنیت سایبری می بینیم، خاص این حوزه نیست؛ این جنس از گره خوردگیِ سیاستگذاری را در موضوعات دیگر هم داریم، از انرژی و بنزین گرفته تا حتی ارز و اقتصاد. همه جا می دانیم مسئله چیست، اعداد و شواهد روشن اند، ولی مواجهه با آنها پیچیده و گاهی ناممکن می شود، چون جنس مسئله ها فقط فنی نیست، بلکه با مسایل اجتماعی و فرهنگی گره خورده اند.»



نگار علی- در ادامه پنل «فناوری، امنیت و آینده ایران»، محمد کشوری، مدیر اندیشکده طیف، اظهار داشت: «در همین داستان فیلترینگ، همه می گویند مسئله چندبُعدی است. خب اگر این طور است، انتظار می رود حداقل در سطح دولت، که همه دستگاهها و تخصص ها را در اختیار دارد، یک تصمیم کارشناسی قابل قبول شکل بگیرد. نمی گوییم دولت همه کاره است، ولی حداقل می تواند تغذیه کارشناسی درستی برای شورای عالی فضای مجازی یا نهادهای بالادستی فراهم آورد. انتظار زیادی نیست.»

کشوری اضافه کرد: «یکی از مشکلات جدی امروز ما، پراکندگی نهاد تصمیم گیر و نبود مسئولیت پذیری شفاف است. اما حتی در همین وضعیت، دولت می تواند نقش یک هماهنگ کننده و تحلیل گر مسایل را داشته باشد. الان ما درگیر رویکردهایی هستیم که وقتی به راهکار ها می رسیم، یک دفعه از زمین واقعیت بلند می شویم و می رویم در آسمان رویا.»

او با لحنی انتقادی توضیح داد: «مثلاً درباره ی آلودگی گوشیها، خیلی راحت می توان در گام اول با فرهنگ سازی آغاز کرد. اتفاقاً جاهایی مثل صداوسیما یا خود وزارت ارتباطات می توانند با تولید محتوای ساده و مستمر به مردم آموزش دهند که دسترسی به اپلیکیشن ها را چگونه کنترل کنند یا از منابع نامطمئن دانلود نکنند. همانطور که در دهه ۸۰ کلیپ هایی برای رانندگی منتشر گردید و مؤثر هم بود.»

اما کشوری اخطار داد که در بعضی سطوح تصمیم سازی، چنین راهکارهای عملیاتی کوچک اصلاً طرفداری ندارند: «متأسفانه در قسمتی از نهادهای تصمیم گیر، یا به خاطر جهل به ابعاد مسئله، یا عامداً، یک سری راهکارهای به ظاهر بزرگ و فاخر مطرح می شود که از ابتدا نشدنی اند. بطورمثال تا می گویید مشکل از سیستم عامل هاست، بلا فاصله می گویند باید سیستم عامل بومی داشته باشیم؛ آن هم نه نسخه ای از اندروید، بلکه یک چیز بطورکامل مستقل، خب این یعنی تعلیق به محال.»

او اضافه کرد: «نمی شود در وضعیت فعلی، کشور را مستقل از گوگل یا اندروید کرد. این را باید بپذیریم. حالا ممکنست کسی چشم انداز ۵۰ ساله ای تعریف کند، اما برای امروز، راهکار این نیست که برویم دنبال یک سیستم عامل مستقل خیالی. باید راهکارهای میانی تعریف کرد. بطورمثال برای کاربران حساس، پروتکلهای امنیتی خاص روی همین اندروید اعمال شود، یا بصورت محدود، استفاده از گوشیهای غیرهوشمند برای برخی سِمَت ها بررسی شود.»

در پایان، کشوری اظهار داشت: «هرکسی که برای حل یک مسئله، چاره ای پیشنهاد می دهد که اجرای آن در گام اول نشدنی است، یا مسئله را نمی فهمد، یا دارد عامداً صورت مسئله را لوث می کند. و بدتر این که در ساختار ما، این راهکارهای ناممکن، مشتری هم دارند. بطورمثال کسی می آید با چند نمودار ثابت می کند که مشکل ما اندروید است، و نسخه می پیچد برای سیستم عامل بومی. نتیجه؟ سه سال بعد، باردیگر در همان نقطه ای هستیم که امروز هستیم. این چرخه باید قطع شود.»

۲۲۷۲۲۷



منبع:

1404/04/26
12:45:11
5.0 / 5
14
تگهای خبر: آموزش , ارتباطات , تولید , دانلود
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل
ارائه تلفیقی از خدمات ذخیره سازی ابری و محتوای مرتبط با فناوری اطلاعات