تحریم فقط دسترسی به نرم افزار را محدود نکرد مساله حاکمیت داده جدی شد
به گزارش دانلود فایل، کارشناس فناوری اطلاعات اظهار داشت: تحریمها در بازار نرم افزار ایران صرفا مساله دسترسی به سرویسهای خارجی نیست، بلکه بتدریج نحوه انتخاب زیرساخت، مدیریت داده را هم تحت الشعاع قرار می دهد.
به گزارش دانلود فایل به نقل از مهر، پیمان یزدانی با اشاره به گسترش مدلهای ابری در بازار جهانی اظهار داشت: در خیلی از کشورها، سازمان ها بسمت استفاده از نرم افزار بعنوان سرویس حرکت کرده اند، اما در ایران استفاده از این مدل با ملاحظاتی فراتر از مسایل فنی هم راه است. محدودیت های بین المللی، دشواری پرداخت، نبود دسترسی مستقیم به پشتیبانی و احتمال تغییر سیاست ارایه دهندگان خارجی، موضوع ادامه سرویس را به یکی از دغدغه های مهم سازمان ها مبدل کرده است.
یزدانی اضافه کرد: زمانیکه یک نرم افزار سازمانی محل ثبت اطلاعات مشتریان، قراردادها، سوابق فروش یا داده های عملیاتی یک شرکت است، مسئله فقط این نیست که امروز امکان ورود به سیستم وجود دارد یا خیر. سازمان باید از ابتدا بداند در صورت قطع یا محدود شدن سرویس، چه میزان کنترل بر داده های خود دارد و آیا امکان بازیابی، انتقال و استفاده مجدد از اطلاعات وجود خواهد داشت.
این کارشناس فناوری اطلاعات، حاکمیت داده را یکی از موضوع هایی دانست که در تصمیم گیری های فناوری سازمان ها اهمیت بیشتری پیدا کرده است و اظهار داشت: انتخاب یک نرم افزار سازمانی باید علاوه بر قابلیت های فنی، بر مبنای محل نگهداری داده، سازوکار پشتیبان گیری، امنیت، امکان انتقال اطلاعات و ادامه دسترسی نیز صورت گیرد. این مورد در شرایطی که دسترسی مستقیم به برخی سرویسهای بین المللی همیشه قابل تضمین نیست، اهمیت بیشتری پیدا می کند.
وی با اشاره به بحث بومی سازی نرم افزار اظهار داشت: بومی سازی را نمی توان به فارسی سازی رابط کاربری یا اضافه کردن چند قابلیت متناسب با بازار ایران محدود کرد. یک نرم افزار سازمانی زمانی با نیازهای داخلی سازگار است که بتواند با سیستم های مالی و حسابداری، مرکز تماس، پیامک، پورتال ها و سایر زیرساخت های مورد استفاده سازمان ارتباط برقرار کند و با این وجود امکان تطبیق با فرآیندهای متفاوت کسب وکارها را داشته باشد.
یزدانی اضافه کرد: از طرف دیگر، جایگزین کردن هر نرم افزار خارجی با یک محصول داخلی نیز الزاماً مسئله را حل نمی نماید. سازمان های بزرگ و درحال رشد به پلت فرم هایی نیاز دارند که علاوه بر مدیریت اطلاعات، امکان توسعه فرآیندها، یکپارچه سازی، کنترل دسترسی، گردش کار و تحلیل داده را فراهم آورند. ازاین رو موضوع اصلی، فقط داخلی یا خارجی بودن نرم افزار نیست، بلکه میزان بلوغ، توسعه پذیری و قابلیت اتکای آن است.
این کارشناس فناوری اطلاعات تاکید کرد: در چنین شرایطی، مدلهای ترکیبی می توانند یکی از مسیرهای قابل بررسی برای سازمان ها باشند؛ به این معنا که از ظرفیت فناوری های پیشرفته استفاده شود، اما لایه های در ارتباط با یکپارچه سازی، پشتیبانی، مدیریت داده و انطباق با نیازهای داخلی نیز در معماری راه حل پیشبینی شود.
وی با این وجود تصریح کرد: حتی انتخاب یک زیرساخت مناسب نیز به تنهایی موفقیت پروژه های نرم افزاری را ضمانت نمی کند. اگر فرآیندهای سازمان اصلاح نشوند و کاربران بازهم بخشی از اطلاعات را در فایل های شخصی، پیام رسان ها یا سیستم های پراکنده نگهداری کنند، سازمان به ارزش مورد انتظار از سرمایه گذاری فناوری دست پیدا نخواهد کرد.
یزدانی در انتها اظهار داشت: بازار نرم افزار سازمانی ایران درحال حرکت بسمت مرحله ای است که در آن موضوع هایی مانند ادامه سرویس، مالکیت و حاکمیت داده، قابلیت انتقال اطلاعات و استقلال عملیاتی در کنار قیمت و امکانات فنی اهمیت پیدا می کنند. به همین دلیل، تصمیم گیری درباره ی فناوری در سازمان های ایرانی بیشتر از گذشته به یک تصمیم راهبردی تبدیل گشته و نمی توان آنرا فقط به خرید یا استقرار یک نرم افزار تقلیل داد.
به طور خلاصه، پیمان یزدانی ضمن اشاره به گسترش مدل های ابری در بازار جهانی عنوان کرد: در بسیاری از کشورها، سازمان ها بسمت استفاده از نرم افزار به عنوان سرویس حرکت کرده اند، اما در ایران استفاده از این مدل با ملاحظاتی فراتر از مسائل فنی هم راه است. وی ضمن اشاره به بحث بومی سازی نرم افزار عنوان کرد: بومی سازی را نمی توان به فارسی سازی رابط کاربری یا اضافه کردن چند قابلیت متناسب با بازار ایران محدود کرد. یک نرم افزار سازمانی زمانی با نیازهای داخلی سازگار است که بتواند با سیستم های مالی و حسابداری، مرکز تماس، پیامک، پورتال ها و سایر زیرساخت های مورد استفاده سازمان ارتباط برقرار کند و با این وجود امکان تطبیق با فرآیندهای متفاوت کسب و کارها را داشته باشد.
منبع: itfile.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب