اختصاص ۱۰ درصد اعتبارات دانشگاه آزاد به امر پژوهش، عدم افزایش شهریه در مناطق محروم
دانلود فایل: رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی از كاهش پنج درصدی اتكای بودجه این دانشگاه به شهریه های دانشجویی اطلاع داد و اظهار داشت: این امر با تولید فناوری و علم مفید در این دانشگاه جبران می گردد.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، دكتر علی اكبر ولایتی در مراسم افتتاحیه سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی روبوكاپ آزاد ایران با اشاره به اینكه علم رباتیك هم در دنیا و هم در ایران عرصه نوینی است، اضافه كرد: این امر نشان داده است كه راه ما برای پیشرفت بسیار زیاد است. همان گونه كه انقلاب اسلامی یك پدیده تازه در دنیا بود و با استانداردهای جهانی انطباق نداشت، دانشگاه آزاد اسلامی هم چنین پدیده ای است.
وی اظهار نمود: یعنی ما چنین دانشگاهی كه توسط مردم و نه توسط عده ای خاص تأسیس شده باشد در دنیا نداریم. این دانشگاه هم در توسعه علم و آموزش عالی توانسته است آموزش را به اقصی نقاط كشور وارد كند.
ولایتی با تاكید بر اینكه این ظرفیت توسط انقلاب اسلامی و امام راحل بوجود آمده است، تصریح كرد: طی بیش از یك سال و نیم اخیر كه مدیریت جدید در این دانشگاه حاكم شد توانستیم افراد كارآمد و باسابقه طولانی در آموزش عالی را به خدمت بگیریم از این رو توقع است كه این دانشگاه پیشرفت های چشم گیری در این زمینه داشته باشد.
رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برنامه های این دانشگاه در عرصه های پژوهشی افزود: در حوزه پژوهشی امسال در صدد هستیم كه بیش از ۱۰ درصد بودجه این دانشگاه به بخش پژوهش اختصاص داده شود و از جانب دیگر مقرر است پنج درصد از میزان اتكای بودجه دانشگاه به شهریه كاهش یابد.
وی ادامه داد: از جانب دیگر باید حوزه پژوهشی كارآیی بالایی داشته باشد و با تولید علم مفید و تولید فناوری این امر را جبران كند.
ولایتی با تاكید بر اینكه با تولید و فناوری كارا می توان كشور را از وابستگی نجات داد، خاطرنشان كرد: ما توانستیم زنجیرهای استبداد و استعمار را بگسلانیم و وابستگی به بیگانگان در حوزه اقتصاد و صنعت به صورتی كه هر روز تحریم جدیدی ضد كشور صادر شود از پای ملت برداریم.
به گفته وی هم اكنون ایران در حوزه فناوری های نظامی یكی از كشورهای مطرح در دنیا است.
وی با اشاره به بازدید از نمایشگاه و نحوه برگزاری سیزدهمین دوره رقابت های بین المللی روبوكاپ اظهار داشت: پدیده ای كه امروز دیدم حكایت از استعدادهای بیدار شده جوانان ایران است. ایران همواره مركز علم بوده به گونه ای كه ۱۷۰۰ سال قبل دانشگاه جندی شاپور با صدها استاد و دانشجو تأسیس شد.
ولایتی با تاكید بر اینكه تأسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۱۲۷۱ میلادی در دنیا بی نظیر بوده است، اظهار نمود: این دانشگاه تأسیس شد تا استعدادهای ایرانی را پرورش دهد چون كه ایرانی ها هزاران سال پرچم تمدن را افراشته اند و كتاب های بزرگان ایرانی هم سال ها در دانشگاه های شرق و غرب همچون كتاب های درسی بوده است.
رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تاكید بر اینكه ایرانی ها بنیانگزار نجوم و علم ریاضی بوده اند، تاكید كرد: امروزه دوباره زنجیرهای استبداد و استعمار باز شده است و توانسته است خویش را اوج دهد.
وی با ابراز امیدواری از اینكه دانشگاه آزاد اسلامی با مردان غیرتمندی كه دارد بتواند در عرصه های آموزشی و پژوهشی حرف اول را در كشور بزند، اضافه كرد: این حرف به معنای گسیخته شدن با سایر دانشگاه ها نیست چون كه ما خویش را جدای از آموزش عالی نمی دانیم و در خدمت نظام و دولت هستیم.
ولایتی تولید پناهگاهی برای نخبگان را یكی از چالش های نظام در عرصه پژوهشی نام برد و اضافه كرد: بر این اساس با تأسیس باشگاه پژوهشگران در دانشگاه آزاد ۱۴هزار نخبه جذب شده است كه ۶۰ درصد آن ها از دانش آموختگان دانشگاه آزاد و ۴۰ درصد از سایر دانشگاه ها است. این امر نشان داده است كه این دانشگاه به فكر نخبگان كشور است.
رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینكه آینده این دانشگاه با دستان توانمند همین نخبگان ساخته می شود، افزود: نخبگانی كه به خاطر زندگی و ادامه تحصیلات خود مجبور به تحصیل در دانشگاه های خارج از كشور هستند، با تولید پناهگاهی برای آن ها حتما دانشگاه های كشور را برای تحصیل انتخاب و كشور را ترك نخواهند كرد.
وی با تاكید بر ارتقاء استانداردها در دانشگاه آزاد اسلامی اضافه كرد: ظرف مدت یك سال و چند ماه گذشته با عزم راسخ تلاش شد تا ظرفیت های موجود در این دانشگاه را از بالقوه به بالفعل درآورد و این امر می تواند در آینده آموزش و پژوهش این دانشگاه موثر باشد.
ولایتی با تاكید بر اینكه این دانشگاه بر بودجه مردم و خود مردم تكیه دارد، ادامه داد: بر این اساس در تلاش هستیم تا در مناطق محروم كه دانشجویان توانایی پرداخت شهریه را ندارند، اقدام به افزایش شهریه نكنیم. این امر كمك می نماید تا افرادی كه تمكن كافی مالی ندارند از تحصیل دور نمانند.
رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برنامه های دانشگاه آزاد برای توسعه علوم مختلف اظهار داشت: هم اكنون یكی از نقصها آموزش عالی، حوزه علوم انسانی است و ما مصمم هستیم در این حوزه آن طور كه شایسته جمهوری اسلامی ایران است گام های موثری برداریم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب