معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم خبر داد
ابلاغ آیین نامه بازبینی شده تشكیل قطب های علمی به دانشگاه ها، چرایی انحلال قطب های علمی
دانلود فایل: دكتر مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم از ابلاغ آیین نامه بازبینی شده تشكیل قطب های علمی به دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی اطلاع داد و آخرین تغییرات این آیین نامه را شرح داد.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، دكتر برومند با بیان این خبر اظهار نمود: بر مبنای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری، جایگاه جهانی كشور در علم و فناوری باید ارتقا یابد و جمهوری اسلامی با كسب مرجعیت علمی به قطب علمی و فناوری در جهان اسلام تبدیل گردد.
وی ادامه داد: قطب های علمی به استناد راهكارهای اجرایی بخش آموزش عالی قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، بند ج ماده ۴۹ برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و بند (ه) ماده ۱۵ فصل دوم – بخش دوم قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تشكیل شده و در سه دوره مبتنی بر آیین نامه های مصوب فعالیت نموده اند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم خاطرنشان كرد: برای تحقق اهداف پیش بینی شده در سیاست های كلان در حوزه علم و فناوری و اقدام ملی شماره ۱۱ از راهبرد كلان شماره ۶ و اقدام ملی شماره ۵ از راهبرد كلان شماره ۱۰ نقشه جامع علمی كشور، قطب های علمی در دوره چهارم به منظور استفاده بهینه از ظرفیت آموزشی – پژوهشی عالی كشور و هم افزایی بر اساس این آیین نامه تشكیل می شوند.
به قول وی هدف از تشكیل قطب علمی، گسترش مرزهای دانش و فناوری برای ارتقای جایگاه علمی كشور، فراهم ساختن زمینه فعالیت های گروهی و تولید شبكه های علمی و فناوری، كسب مرجعیت علمی و فناوری در زمینه تخصصی خاص، مشاوره و تصمیم سازی در برنامه ریزی علمی و اجرایی، فراهم ساختن زمینه های مناسب برای مشاركت مراكز علمی در سطح ملی و بین المللی در راه تولید علم و توسعه فناوری در داخل كشور و توسعه و تقویت مطالعات میان رشته ای و تولید علم بومی است.
برومند عنوان كرد: تأیید نشدن عملكرد قطب علمی در طول دو سال متوالی در شورای قطب های علمی و از دست دادن شرایط لازم برای تشكیل قطب علمی بر مبنای ماده (۵) این آیین نامه منجر به انحلال قطب علمی خواهد شد.
وی تعریف قطب علمی را یكی از مهم ترین تغییرات این آیین نامه دانست و اظهار داشت: قطب علمی «گروهی از اعضای هیئت علمی برجسته یك یا چند مؤسسه هستند كه با استفاده از تمركز و انسجام بخشیدن به فعالیت های خود برای انجام یك برنامه مدون به مدت پنج سال فعالیت می كنند» و بر مبنای آیین نامه مذكور هر قطب علمی به صورت مستقل در هر موسسه تشكیل می گردد.
دكتر برومند خاطرنشان كرد: در ماده ۱۲ این آیین نامه درمورد سازوكار تأمین اعتبار پژوهشی قطب های علمی (ستاپ قطب های علمی) آمده است كه حمایت مالی از قطب های علمی بر مبنای ارزیابی عملكرد سالانه و گزارش پیشرفت كار آنها خواهد بود. به این منظور ۵۰% اعتبارات مربوط به ردیف قطب های علمی در لایحه بودجه هر سال، برای اجرای برنامه های مصوّب قطب های علمی با استفاده از موسسه در اختیار قطب مربوطه قرار می گیرد و ۵۰% باقیمانده در قالب فراخوانی عمومی در سطح قطب های علمی به پروژه های برگزیده واگذار می گردد.
وی ادامه داد: شورای قطب های علمی با بررسی اسناد بالادستی، نقشهی جامع علمی كشور، نیازهای كشور و سازمان ها، اولویت های شورای عالی عتف و برنامه قطب های علمی، موضوعات پژوهش های پیشران را مشخص می كند و دبیرخانهی قطب های علمی اولویت ها و نیازها را به اطلاع قطب های علمی می رساند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تصریح كرد: این آیین نامه در تداوم و تكمیل آیین نامه قبلی به شماره ۲۲۱۰۴۵/و مورخ ۰۷/ ۱۰/ ۹۵ بوده و جایگزین آن می گردد و فقط شامل متقاضیانی است كه برپایه آیین نامه مذكور و فراخوان به شماره ۲۴۹۲۱۱/۱۸/۳ مورخ ۰۶/ ۱۱/ ۹۵ كه در سامانه مپفا به آدرس: http: //mapfa.msrt.ir مبادرت به ثبت نام كرده اند و ابلاغ جدید به منزله ثبت نام جدید نیست.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب