اخطار محققان نسبت به تهدیدات كشور با استفاده از صنعت میكروالكترونیك
دانلود فایل: عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه با اشاره به ظهور ابزارهای هوشمند مانند تبلت ها، گوشیها و تلویزیون های دیجیتال، اظهار داشت: بررسی ها نشان داده است كه دوربین های حفاظتی دارای آی.پی و روترها و شبكه های ارتباطی همچون تهدیدات كشور به حساب می آید كه باید علاوه بر سرمایه گذاری در این حوزه مبادرت به ارتقای استانداردهای آموزشی و پژوهشی نماییم.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، دكتر خیرالله حدیدی، عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه امروز در اجلاس هم اندیشی صنعت میكروالكترونیك با اشاره به كاربردهای صنعت میكروالكترونیك در حوزه های دفاعی، مخابرات، پزشكی و كامپیوتر، اضافه كرد: نوآوری های این حوزه باعث ظهور گوشیهای هوشمند، تبلت و تلویزیون های دیجیتالی شده است كه این امر باعث افزایش محتوای الكترونیك شد.
وی از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ تعداد تبلیت های تولید شده در دنیا را ۵۳۲ دستگاه دانست و اضافه كرد: از این تعداد در ایران بالغ بر یك میلیون دستگاه استفاده می گردد.
عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه با اشاره به رشد بازار الكترونیك در دنیا، اظهار نمود: رشد این صنعت باعث افول كشور ژاپن، درجا زدن كشورهای اروپایی، ظهور كشور كره و ظهور بزرگ كشور چین در عرصه میكروالكترونیك شده است.
حدیدی با اشاره به این كه از سال ۱۹۸۷ تا ۲۰۱۹ میزان فروش حوزه الكترونیك از ۳۳ میلیارد دلار در سال ۱۹۸۷ به ۴۶۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ افزایش یافته، اظهار نمود: این حوزه رشد ۱۴ برابری داشته ضمن آنكه آمارهای جهانی نشان داده است كشور چین سرمایه گذاری های هوشمندی در حوزه تولید آی سی ها توانسته بخشی از بازار جهانی را به خود اختصاص دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه با تاكید بر این كه این اعداد نشان دهنده اهمیت صنعت میكروالكترونیك در دنیا است، تصریح كرد: اما این حوزه تهدیدات جدی برای كشورهایی مانند ایران دارد.
وی افزود: تولید شبكه های ارتباطی خارج از كنترل همچون تهدیدات این حوزه به حساب می آید، به گونه ای كه در كشور شبكه هایی تولید می گردد كه ایران هیچ كنترلی بر آنها ندارد.
حدیدی با تاكید بر این كه سی پی یوها حاوی ساختارهای مخفی خارج از كنترل هستند، افزود: این ابزار برای ارسال اطلاعات به مركز طراحی و تولید شده است. علاوه بر آن به نظر من دوربین های حفاظتی كه دارای آی پی هستند، تهدیدی برای كشور به شمار می روند.
ضرورت توجه به امنیت تجهیزات مخابراتی پیشرفته با نام روترها
استانداردهای رشته های در رابطه با میكروالكترونیك ارتقاء یابد
وی با تاكید بر لزوم توجه به امنیت تجهیزات مخابراتی پیشرفته با نام روترها، گفت: دولت در شرایط كنونی صادرات طلا را تحریم كرده، ولی واردات روترها به راحتی صورت می گیرد. این ابزار كانالی برای خروج اطلاعات از كشور به حساب می آید.
عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه افزود: براین اساس سرمایه گذاری های جدی در صنعت الكترونیك با عنایت به نیروی انسانی و ظرفیت های علمی موجود در كشور ضروری می باشد.
حدیدی با تاكید بر لزوم توجه بیشتر به ارتقای علمی تحصیلات تكمیلی و كاهش ظرفیت های پذیرش در این حوزه، اضافه كرد: علاوه بر آن ما نیاز داریم تا استانداردهای آموزشی و پژوهشی در تحصیلات تكمیلی رشته های در رابطه با میكروالكترونیك ارتقاء یابد. همینطور حمایت های مالی جدی و موثرتر از تیم های دانشگاهی تلاشگر در تحقیقات و تولید تكنولوژی مورد نیاز است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب