دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی خبرداد

صادرات ۵۲۰ میلیون دلاری گیاهان دارویی، راه اندازی پالایشگاه فرآورده های گیاهی ودارویی تابهمن ماه

صادرات ۵۲۰ میلیون دلاری گیاهان دارویی، راه اندازی پالایشگاه فرآورده های گیاهی ودارویی تابهمن ماه

دانلود فایل: دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی از طریق اندازی نخستین پالایشگاه فرآورده های گیاهان دارویی در گلپایگان اطلاع داد و اظهار داشت: این پالایشگاه به منظور بررسی فرمولاسیون ها و مواد موثره این فرآورده ها در بهمن ماه سال جاری راه اندازی می گردد.



به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، دكتر علیرضا عصاره در نشست خبری امروز با اشاره به برگزاری چهارمین نمایشگاه و جشنواره ملی گیاهان دارویی، فرآورده های دارویی و طب ایرانی از ۲۱ تا ۲۴ آبان ماه اضافه كرد: این جشنواره به صورت دو سالانه برگزار می گردد كه نخستین دوره آن در سال ۹۱ بوده كه در آن زمان هیچ شركت دانش بنیانی در این حوزه حضور نداشتند.

وی از رونمایی از ۴۸ طرح ویژه در این جشنواره اطلاع داد و اضافه كرد: در این دوره از جشنواره ۴۸ طرح ویژه كه به مرحله تولید انبوه رسیده و خط تولید آن به راه افتاده است، رونمایی می گردد كه از آن جمله می توان به داروی درمان میگرن با عنوان میگریكات اشاره نمود.

عصاره با اشاره به وجود ۱۷۰ شركت دانش بنیان در حوزه گیاهان دارویی اظهار نمود: در این جشنواره این تعداد شركت حضور دارند. ضمن آنكه ۱۱۰ استارت آپ هم در این جشنواره مشاركت خواهند كرد.

دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی با تاكید بر اینكه از این تعداد شركت دانش بنیان، ۸۰۰ محصول در نمایشگاه عرضه می شود، تصریح كرد: علاوه بر آن ۵۵۱ شركت خصوصی فعال در حوزه تولید گیاهان و فرآورده های دارویی حضور خواهند داشت.

وی افزود: در چهارمین دوره نمایشگاه ۱۳۲ فناوری قابل تجاری سازی در بخش فن بازار این نمایشگاه حضور دارند. این تعداد در سال ۹۱، ۲۵ فناوری می گردد.

وی با تاكید بر اینكه در بخش فناوری های قابل تجاری سازی، ۱۵۰ طرح رد شده اند افزود: علاوه بر آن در بخش جشنواره دانش آموزی ۱۰۰۰ طرح ارسال شد كه بعد از داوری های انجام شده ۱۷۰ طرح دانش آموزی در این بخش عرضه می گردد.

به گفته وی این تعداد طرح دانش آموزی در بخش جشنواره دانش آموزی به رقابت می پردازند و طرح های برتر مشمول مشوق هایی چون اعطای بورس تحصیلی و یا كمك هزینه تحصیلی اعطا خواهد شد.

عصاره همینطور از طریق اندازی سلامت كده در این نمایشگاه اطلاع داد و اظهار داشت: در سازمان بهداشت جهانی در زمینه روش های درمانی نوین مقاومت هایی وجود دارد اما این سازمان مطالعات وسیعی در زمینه طب سنتی كشورهای مختلف پرداخته است.

وی افزود: از آنجایی كه مردم از عملكرد سلامت كده ها آگاه نیستند؛ از این رو در این نمایشگاه سلامت كده هایی با حضور پزشكان حوزه طب سنتی و ایرانی حضور دارند و به صورت مجانی به مردم خدمات درمانی عرضه خواهند داد.

دبیر چهارمین جشنواره گیاهان دارویی بخش موزه گیاهان زنده را از دیگر بخش های این نمایشگاه نام برد و خاطرنشان كرد از آنجایی كه مردم تمایل دارند با گل و گیاهان آشنا گردند از این رو در فضای بیرون از مصلای امام خمینی (ره) گلخانه ای با حضور شركت های تولید كننده نهال، غده، پیاز فعال در این حوزه هستند برگزار می گردد.

عصاره به حجم قراردادهای سومین نمایشگاه گیاهان دارویی اشاره نمود و اظهار داشت: در سال ۹۵ حدود هفت تا هشت میلیارد تومان قرارداد منعقد شده است.

وی همینطور میزان صادرات در حوزه گیاهان دارویی را بالغ بر ۵۲۰ میلیون دلار ذكر كرد و اظهار داشت: این رقم شامل صادرات زعفران، شیرین بیان، موسیر، گل محمدی، ادویه و جات و انواع آویشن ها می گردد.

دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی حجم صادرات انواع اسانس ها را ۴۵ میلیون دلار و حجم صادرات محصولات دانش بنیان شامل دارو و فرآورده های گیاهان دارویی را ۲۵ میلیون دلار عنوان نمود و با تاكید بر لزوم توجه به استانداردسازی فرآورده های دارویی تصریح كرد: در زمینه استانداردسازی ضعیف هستیم.

وی با اشاره به اینكه برای تولید مواد اولیه مراحل مختلفی طی می گردد اضافه كرد: در مراحل فرآوری ثانویه فرآورده های دارویی نیاز به استانداردسازی داریم كه در این زمینه با حضور نمایندگان پژوهشكده استاندارد، معاونت علمی و پژوهشكده گیاهان دارویی دانشگاه شهید بهشتی ۱۵ استاندارد در این حوزه تدوین شده، كه این استانداردها كه توسط سازمان استاندارد ابلاغ گردید.

وی در عین حال از تلاش این ستاد جهت راه اندازی پالایشگاه فرآوری گیاهان دارویی اطلاع داد و اضافه كرد: این پالایشگاه به منظور بررسی فرمولاسیون ها، گرانول و مواد جامد و مایع بر مبنای مواد موثره انجام خواهد داد.

عصاره با اشاره به اینكه این پالایشگاه با سرمایه گذاری ۱۲۰ میلیارد تومان راه اندازی می گردد افزود: زیرساخت های اولیه آن آماده شده به گونه ای كه با یك مشاور خارجی تجهیزات مورد نیاز این پالایشگاه در قالب ۲۰ كانتینر به كشور وارد شده و در بهمن ماه سال جاری در گلپایگان با ظرفیت ۲۵۰۰ تن ماده اولیه استاندارد مورد نیاز صنایع تولید خواهد شد.

وی به تعداد مجوزهای اعطا شده از جانب سازمان غذا و دارو اشاره نمود و اظهار داشت: این سازمان در سال ۹۲، به ۱۰۵۰ قلم فرآورده گیاهان دارویی مجوز داد كه این تعداد امسال به ۲۶۵۸ قلم فرآورده رسیده است.

وی تعداد مجوزهای صادر شده برای فرآورده های طب سنتی را ۱۳۴۶ مورد ذكر كرد و خاطرنشان كرد: این تعداد محصولات در صنعت تولید شده و وارد بازار شده است ولی به معنای تولید مواد اولیه استاندارد نیست؛ چون كه اغلب شركت های فعال در این حوزه به علت نبود ماده موثره استاندارد مبادرت به واردات آن به كشور كرده اند.




1397/08/19
15:04:46
5.0 / 5
4467
تگهای خبر: استارت آپ , تولید , خدمات , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل