با همكاری متخصصان كشور؛
ساخت تجهیزات پیشرفته تصویربرداری نوری از مغز توسعه می یابد
به گزارش دانلود فایل مدیرگروه پیشران ˮنوروفوتونیكˮ در پژوهشكده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی از اقدام برای توسعه طراحی و ساخت دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته در حوزهˮ نوروفوتونیكˮ و ˮاپتوژنتیكˮ برای تصویربرداری نوری از مغز و انجام مطالعات دقیق تر نسبت به عملكرد مغز اطلاع داد.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، دكتر حمید لطیفی با بیان این خبر اظهار نمود: برای تصویربرداری نوری از مغز و انجام مطالعات دقیق تر نسبت به عملكرد این بخش حیاتی از بدن انسان، طراحی و ساخت دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته در حوزه" نورو فوتونیك" و "اپتو ژنتیك" توسط متخصصان و محققان در این پژوهشكده با همكاری مركز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی توسعه می یابد.
وی ادامه داد: با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی و با تلاش و همكاری محققان و اساتید، تلاش بر آن است تا بر مبنای نیاز مراكز تحقیقاتی نسبت به تجاری سازی تجهیزات حوزه "نورو فوتونیك " و "اپتو ژنتیك" اقدام گردد.
مدیرگروه پیشران نورو فوتونیك دانشگاه شهید بهشتی اضافه كرد: محققان عضو این گروه پیشران، در یك تلاش علمی موفق شدند با حمایت های ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، دستگاه های پیشرفته تصویربرداری نوری از مغز را طراحی و تولید كنند كه گامی بسیار ارزشمند در جهت افزایش توان علمی و تصویربرداری نوری از مغز با كیفیت بسیار بالا بشمار می رود.
به قول لطیفی، دستیابی به تكنیك "اپتو ژنتیك" برای تحریك و كنترل سیستم های عصبی از راه دستكاری سیستم های عصبی و حساس كردن سلول های عصبی به نور، یكی از موفقیت های محققان عضو گروه پیشران در پژوهشكده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی و مركز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی است.
محقق حوزه علوم شناختی به طراحی و ساخت سه سیستم تصویربرداری نوری مغز در پژوهشكده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی اشاره نمود و اظهار داشت: كوشش برای ساخت و بهره برداری از سه دستگاه دیگر شامل "میكروسكوپ لیزری كانفوكال " با چهار طول موج، همینطور "میكروسكوپ نوری با تابش طرح دار" برای تصویربرداری از مغز و هم سیستم "تصویربرداری فوتو اكوستیك" با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی مراحل پایانی خویش را طی می كند و امید است این تجهیزات در نیمه اول سال آینده هم برای بهره برداری در اختیار محققان قرار گیرد.
بر مبنای اعلام ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، او همینطور اظهار داشت: با بهره برداری از تجهیزات حوزه نورو فوتونیك در پژوهشكده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی، محققان حوزه علوم اعصاب شناختی در سراسر كشور می توانند از خدمات این دستگاه ها برای انجام فعالیت های تحقیقاتی در حوزه های علوم اعصاب شناختی استفاده كنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب