مجری پروژه تدوین سند آمایش علم و فناوری در استان قزوین خبر داد
ظرفیت بالای قزوین برای تبدیل شدن به منطقه پایلوت تجاری
به گزارش دانلود فایل مجری پروژه تدوین سند آمایش علم و فناوری در استان قزوین اظهار داشت: با فراهم كردن زیرساخت ها، قزوین می تواند به منطقه پایلوت تجاری مبدل شود و به این واسطه گام مثبتی برای تولید كشور بخصوص ترانزیت كالاهای كشاورزی برداشته می شود.
حمیدرضا مقصودی در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: قزوین قطب صنایع شیمیایی كشور است و عمده آلایندگی این صنایع مربوط به شمال غرب قزوین است كه به علت استقرار این صنایع آلایندگی باعث آلودگی تهران و قزوین می شود؛ استقرار این صنایع در دهه ۴۰ و بر مبنای آمایش انجام شده آن دوران بازمی گردد كه نظام تولید قزوین را از نظام كشاورزی به نظام تولید شیمیایی تبدیل كردند.
وی افزود: قزوین از گذشته های دور به علت نزدیكی به تهران، موقعیت كشاورزی ویژه و موقعیت استراتژیك می توانسته قطب حمل و نقل و كشاورزی باشد.
مجری پروژه تدوین سند آمایش علم و فناوری در استان قزوین عنوان كرد: اولویت صنایع شیمیایی، رفع آلودگی آن هاست و این امر باعث اشتغال زایی شركت های دانش بنیان جوانان قزوینی می شود تا با توسعه شركت های دانش بنیان از آلایندگی شیمیایی جلوگیری نمایند كه این امر علاوه بر افزایش كیفیت تولیدات باعث ارتقا سطح دانش فنی در قزوین می شود.
وی بیان كرد: قزوین با عنایت به نزدیكی به كشورهای شمالی ازجمله روسیه، تركمنستان و آذربایجان می تواند قطب ترانزیت به سمت این كشورها باشد كه استان های شمالی كشورمان علاوه بر عدم وجود ظرفیت مناسب و وسعت كافی به لحاظ آب و هوایی قابلیت انبارداری متمركز برای تجارت به این كشورها را ندارند.
مقصودی با اشاره به اینكه نام پیشین قزوین، كاسپین است كه از نزدیكی این شهر به دریای خزر حكایت دارد، تصریح كرد: همچنان قزوین موقعیت و جذابیت را برای كشورهای شمالی كشورمان دارد و می تواند موقعیت ویژه ترانزیتی به سمت این كشورها داشته باشد.
وی اضافه كرد: از سویی دیگر قزوین به لحاظ فضای علمی باوجود دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین موقعیت ویژه ای را پیداكرده و فضای بین المللی شدن دانشجویان را داراست.
این پژوهشگر خاطرنشان كرد: اگر قزوین را یكی از مقصدهای پذیرش دانشجوی بین المللی در نظر بگیریم و تولید خدمات آموزشی داشته باشیم این استان ظرفیت واردات دانشجو را دارد كه این امر در عرصه اقتصادی هم می تواند خدمت خوبی برای كشور محسوب شود و برای تحقق آن می توان كشورهای آسیای میانه را هدف گیری كرد.
وی افزود: نخستین گام این است كه فرایند اغنا در استان صورت گیرد و در ابتدا بایستی بازیگران مجموعه علم و فناوری و اقتصاد استان متقاعد شوند كه قزوین ظرفیت حركت به این سو را دارد.
مقصودی اشاره كرد: گردشگری علمی و گردشگری سیاحتی از دیگر پتانسیل های قزوین به حساب می آید كه با عنایت به وجود مناطق سیاحتی و باستانی این پتانسیل در قزوین وجود دارد ولی برای آن تبلیغات صورت نگرفته و زیرساخت ها هم برای جذب توریست فراهم نشده است.
مجری پروژه تدوین سند آمایش علم و فناوری در استان قزوین اظهار داشت: با فراهم كردن زیرساخت ها، قزوین می تواند به منطقه پایلوت تجاری مبدل شود و به این واسطه گام مثبتی برای تولید كشور بخصوص ترانزیت كالاهای كشاورزی برداشته می شود.
وی عنوان كرد: صنایع قزوین عمومی و شامل سه صنعت كانی های فلزی و غیرفلزی، صنایع شیمیایی و صنایع غذایی است كه در قزوین رشد خوبی داشته اند.
مقصودی تشریح كرد: به خاطر معادن و سنگ های موجود در استان، صنعت كانی های فلزی و غیرفلزی رشد خوبی داشته است؛ صنایع شیمیایی استان هم به واسطه طرح ریزی صنعت قزوین در دهه ۴۰ شكل گرفته اند؛ صنایع غذایی قزوین هم به علت قطب كشاورزی بودن استان رشد خوبی داشته اند.
این پژوهشگر در انتها با تاكید بر اینكه در هر یك از صنایع استان باید استراتژی داشته باشیم، خاطرنشان كرد: استراتژی صنایع غذایی باید توسعه كمی به سمت تجارت جهانی، استراتژی صنایع شیمیایی رفع آلایندگی ها و ارتقای كیفیت و استراتژی صنعت كانی های فلزی و غیرفلزی هم صادرات باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب