تكمیل ۳ ماهواره ظفر، پارس ۱ و ناهید ۱ تا سه ماه آینده

تكمیل ۳ ماهواره ظفر، پارس ۱ و ناهید ۱ تا سه ماه آینده

دانلود فایل: رئیس سازمان فضایی از تكمیل سه ماهواره تا سه ماه آینده آگاهی داد.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا دكتر مرتضی براری امروز در نشست خبری به مناسبت آغاز هفته جهانی فضا با بیان این كه توانستیم در سال قبل دو ماهواره را پرتاب نماییم، اظهار داشت: در سال قبل ماهواره "پیام" امیركبیر را در مدار ۵۰۰ متر تزریق كردیم و تا چند ثانیه اطلاعات آن دریافت شد، ولی نتوانستیم این ماهواره را در مدار قرار دهیم.
وی افزود: امسال نیز ۳ ماهواره تا ۳ماه آینده، تكمیل و تلاش می شود كه این سه ماهواره را در مدار قرار دهیم.
براری با بیان این كه امسال ماهواره "ظفر" تكمیل می شود، اظهار داشت: در سه ماه آینده دو نمونه از این ماهواره آماده خواهد شد. این ماهواره قدرت تفكیك تساوی ۱۶ متر را دارد. همین طور ماهواره "پارس یك" كه یك ماهواره سنجش از دور است، تا سه ماه آینده تكمیل می شود.
رئیس سازمان فضایی ماهواره "ناهید یك" را از دیگر ماهواره هایی دانست كه تا سه ماه آینده تكمیل می شود، اشاره كرد: ماهواره "ناهید یك" نخستین ماهواره مخابراتی است كه در مدار ۲۵۰ كیلومتری قرار می گیرد.
وی با تاكید بر این كه تا سال ۱۴۰۴ ماهواره سنجشی خودرا در مدار قرار می دهیم، اشاره كرد: قرارداد این ماهواره نهایی شده و توسعه فناوری های آن نیز شروع شده است.
رئیس سازمان فضایی همین طور با تاكید بر این كه قرارداد پرتاب این سه ماهواره منعقد شده است، اشاره كرد: برمبنای آمارهای جهانی، آمریكا در سه سال اول فعالیت خود ۴۳ ماهواره پرتاب كرد كه از این تعداد ۲۷ ماهواره از مدار خارج شدند. در روسیه نیز از ۱۱ پرتاب اول، ۵ ماهواره در مدار قرار گرفت.
وی افزود: برمبنای آمارهای موجود، ۴۰ درصد پرتاب های ایران با موفقیت انجام شده است.
رئیس سازمان فضایی همین طور از اقدام این سازمان برای آماده سازی سه ماهواره مكعبی آگاهی داد و اظهار داشت: مراحل اجرای آن شروع شده و پایگاه آن نیز از چابهار خواهد بود.
رئیس سازمان فضایی با اشاره به اقدامات این سازمان برای صنعتی سازی، اشاره كرد: ساخت ماهواره از طرف شركت های خصوصی شروع شده است كه در این زمینه دو مناقصه برای طراحی و ساخت ماهواره های سنجشی اپتیكی و راداری انجام شده است و مقرر است كه ۸ كنسرسیوم برای ماهواره راداری و ۶ كنسرسیوم در حوزه ماهواره اوپتیكی ایجاد شود.
به گفته وی، این مناقصه به سبب وجود مشكلات فنی باردیگر انجام شد.
براری همین طور با اشاره به افزایش تعداد ایستگاه های پرتاب ماهواره، اظهار داشت: امسال اجرایی شدن ایجاد تاسیس پایگاه های سلماس و چناران شروع شده است و در كنار دو پایگاه ماهدشت و قشم تعداد پایگاه های پرتاب ما به ۴ ایستگاه افزایش می یابد.
براری با تاكید بر این كه ما تلاش داریم تا دریافت داده های آنلاین ماهواره ها را افزایش دهیم، اشاره كرد: داده های فضایی سبب ارزش افزوده اقتصادی می شود و ما از یك سال قبل دریافت اطلاعات آنلاین سه ماهواره را در دستور كار قراردادیم و امروزه بیشتر از صد گیگ داده ماهواره ای در روز دریافت و به صورت بلاعوض در اختیار شركت ها قرار می دهیم.
رئیس سازمان فضایی حوزه های موقعیت یابی و ناوبری، نجوم و اكتشافات فضایی و سامانه های تركیبی را از حوزه های اولویت دار در این سازمان نام برد و اظهار داشت: این برنامه ها در برنامه ششم توسعه وجود نداشت و ما در این راستا اقدام كردیم و سه شركت خصوصی و دانشگاه ها وارد ساخت ماهواره های كوچك شدند.
براری عدم تصدی گری را از دیگر برنامه های سازمان فضایی نام برد و تصریح كرد: در این راستا اقدام می شود تا ورود را برای بخش خصوصی در بالادست و پایین دست صنعت فضایی فراهم نماییم.
وی با اشاره به اینكه كنسرسیوم هایی در حوزه فضایی در كشور به وجود آمده است، ابراز امیدواری كرد كه در آینده شاهد سرمایه گذاری بخش خصوصی در این بخش باشیم.
براری با اشاره به حوزه حاكمیتی در ۶ دهه گذشته، اضافه كرد: امروزه این حوزه تبدیل به حوزه اقتصایی شده، به شكلی كه بطور متوسط ۶.۵ برابر رشد اقتصاد جهانی است و در دنیا نیز ۷۶ درصد بخش فضایی در اختیار بخش خصوصی است.
رئیس سازمان فضایی، دیپلماسی فضایی و حقوق فضایی را از دیگر محورهای فعالیت این سازمان ذكر كرد و افزود: در این راستا چندین جلسه با كشورهای منطقه داشتیم و توافقات اولیه نیز صورت گرفته است و امیدواریم زیرساخت لازم برای صادرات محصولات فضایی به كشورهای منطقه ایجاد شود.
براری با تاكید بر لزوم حفظ منافع جمهوری اسلامی ایران در سازمان های بین المللی، اشاره كرد: با جلسات مستمر توانستیم در سند LTS كه از ۲۰۱۰ شروع شده است، منافع جمهوری اسلامی ایران را لحاظ نماییم و این امر یكی از اقدامات سازمان فضایی محسوب می شود.
وی از برگزاری كارگاه بین المللی با سازمان ملل در سال آینده آگاهی داد.




منبع:

1398/07/13
14:53:35
5.0 / 5
4424
تگهای خبر: دانشگاه , شركت , فناوری , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل