ساخت مكمل ضد اسهال گوساله شیرخوار توسط محققان دانشگاهی
به گزارش دانلود فایل محققان پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، موفق به ساخت مكمل ضد اسهال گوساله شیرخوار بر پایه آنتی بادی و پروبیوتیك شدند.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، اسهال عمده ترین بیماری و عامل خسارت در گوساله های شیرخوار است. ای كلای انتروتوكسیژنیك K99 یكی از مهم ترین عوامل بیماری زای در رابطه با اسهال شناخته می شود و ایمنوگلوبین های زرده تخم مرغ(IgY) به همراه پروبیوتیك ها بعنوان یك جایگزین ارزان برای آنتی بیوتیك ها جهت پیشگیری و درمان عفونت ها است.
هدف از این تكنولوژی، تهیه IgY اختصاصی ضد ای كلای K99 و تعیین دوز بهینه آن همراه با پروبیوتیك ها و سپس تعیین اثر آنها در گوساله های شیرخوار است. مكمل پروبیوتیكی حاوی هفت گونه باكتری انتروكوكوس فاسیوم، پدیوكوكوس اسیدی لاكتی سی، استرپتوكوكوس ترموفیلوس، لاكتوباسیلوس بولگاریكوس، لاكتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاكتوباسیلوس رامنوسوس و بیفیدوباكتریوم بیفیدیوم است كه دوز مناسب جهت استفاده از پودر زرده تخم مرغ، یك گرم تعیین شده است.
بر طبق این پژوهش، محصول تولیدی سبب بهبود وزن روزانه، سلامت و ایمنی و كاهش شیوع اسهال در گوساله های شیرخوار می شود. بنابراین، فرآورده حاضر می تواند راهكار مناسبی برای كاهش شیوع اسهال و جایگزین كارآمدی برای كاهش استفاده از آنتی بیوتیك ها در گوساله های شیرخوار شود.
این دستاورد پژوهشی كه از جانب دكتر آرمین توحیدی، عضو هیأت علمی گروه دامی پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، دكتر مهدی ژندی، عضو هیأت علمی گروه دامپروری پردیس كشاورزی و منابع طبیعی، دكتر ناهید مژگانی، عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیات واكسن و سرم سازی رازی و امیر كرم زاده دهاقانی، دانشجوی دوره دكترا به انجام رسیده است، در بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار و هفتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت، در غرفه ویژه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی گردید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب