در گفت وگو با دانلود فایل اعلام شد
مشاركت ۳۰ شركت دانش بنیان در پروژه های فضایی
به گزارش دانلود فایل سرپرست معاونت پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران از مشاركت ایران در پروژه ماهواره ای «اپسكو» اطلاع داد و اظهار داشت: بعضی از بخش های این پروژه به دانشگاه ها واگذار شده است.
هادی رضایی در گفتگو با ایسنا، سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی ایران را دو مجموعه فعال در حوزه فضایی دانست كه تحت نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت می نمایند و اضافه كرد: در پژوهشگاه سه مأموریت اصلی "طراحی و ساخت ماهواره های سنجشی" برای كاربرد در حوزه های كشاورزی و هواشناسی، "طراحی و ساخت ماهواره های مخابراتی" در مدار سنكرون با زمین و قرارگیری در مدار ۳۶ هزار كیلومتری و "حوزه كاربردی" در دستور كار است.
وی با اشاره به برنامه های این پژوهشگاه برای كاربردهای داده های ماهواره ای، اظهار نمود: پایش و مدیریت سطوح زیر كشت كشاورزی همچون این كاربردها است. با استفاده از این كاربرد می توان میزان كشت محصولات كشاورزی را پایش كرد، ضمن آنكه در بعضی از مناطق كشت بعضی از محصولات به علت بحران آب ممنوعیت كشت دارند و با استفاده از داده های ماهواره ها می توان این مناطق را پایش كرد.
رضایی افزود: هدف این پروژه، فراهم كردن اطلاعات موردنیاز بخش كشاورزی از تصاویر ماهواره ای از راه ایجاد سامانه ای در این حوزه است. این سامانه می تواند اطلاعات سطح اراضی زیركشت را در سطح منطقه مورد نظر، عرضه نماید و از سویی میزان تولید محصول را برآورد كند.
نقشه طبقه بندی شده پوشش گیاهی برای بخشی از مزارع استان مركزی
همكاری با شركت های دانش بنیان و دانشگاه ها
رضایی با تاكید بر اینكه ما از پتانسیل های دانشگاه ها و پژوهشگاه ها، شركت های دانش بنیان و بخش های صنعتی كشور در این حوزه بهره مند می شویم، افزود: هم اكنون با حدود ۳۰ شركت دانش بنیان همكاری داریم و همكاری ما با دانشگاه ها در چارچوب واگذاری توسعه فناوری ها و تعریف رساله دكتری كارشناسی ارشد و دكتری است.
وی با تاكید بر اینكه بر این اساس تابحال ۲۷۲ طرح با دانشگاه ها تعریف كرده ایم، تصریح كرد: در این قالب یكی از پژوهشگران پژوهشگاه فضایی با یكی از اساتید دانشگاهی مسئله فنی موجود در پروژه ها را مطرح می كند و این مسئله از راه رساله كارشناسی ارشد و یا تز دكتری از جانب دانشجویان پیگیری می شود و در صورتیكه این مسئله احتیاج به چند تخصص داشته باشد، تیم تحقیقاتی دانشگاهی ایجاد و در چارچوب یك پروژه اجرایی می شود.
سرپرست معاونت پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران با تاكید بر اینكه از جانب پژوهشگاه در چارچوب طرح های دانشگاهی تابحال بالغ بر ۶.۵ میلیارد تومان حمایت صورت گرفته است، خاطرنشان كرد: كل این اعتبارات پرداخت نشده، چون طرح ها در حال اجرا هستند و بر مبنای پیشرفت طرح ها، اعتبارات آن هم پرداخت خواهد شد.
ارائه خدمات آزمایشگاهی
رضایی با اشاره به اینكه خیلی از كشورها بعضی از قطعات و زیر سیستم های ماهواره ها را خودشان نمی سازند، اظهار نمود: این قطعات و زیر سیستم ها در جای دیگری ایجاد می شود و یا بعضی از المان های ماهواره را خریداری می كنند؛ ولی در كشور ما این امكان به علت تصمیمات ظالمانه ای كه ضد ایران گرفته می شود، وجود ندارد؛ ازاین رو مجبوریم المان ها و زیر ساخت ها را در كشور ایجاد نماییم.
وی افزود: بر این اساس آزمایشگاه های خوبی در پژوهشگاه فضایی ایران به راه افتاده است كه در كشور منحصر به فرد هستند، بگونه ای كه اغلب دانشگاه هایی كه در حوزه ساخت ماهواره فعال می باشند، از ما خدمات آزمایشگاهی دریافت می كنند.
سرپرست معاونت پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی تصریح كرد: با زیر ساخت های انجام شده حدودا نیازی به انجام تستی در خارج از كشور نداریم.
انجام پروژه های بین المللی
وی از مشاركت این پژوهشگاه در پروژه های بین المللی اطلاع داد و خاطرنشان كرد: پروژه ماهواره ای "تری پلس" در سازمان همكاری فضایی آسیا-اقیانوسیه (APSCO) در حال اجرا می باشد و سه زیر سیستم از این پروژه ماهواره ای به ایران واگذار شده و ما هم بخشی از این پروژه را به دانشگاه ها سپرده ایم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب