مقابله با شبه علم در بحران كرونا،
در علم هیچ گونه مراد و مرجعیت وجود ندارد
به گزارش دانلود فایل یك مروج علم معتقد است: در علم هیچ گونه مراد، مرجعیت، و رهبری وجود ندارد. اگر ادعای برجسته ترین پژوهشگر با مدرك تجربه و آزمایش همراه نباشد رد می شود. برهمین بنیان است كه نظریات دانشورزان عمده ای نظیر نیوتون در زمینه كیمیاگری و لینوس پاولینگ در زمینه اهمیت ویتامین ث در افزایش طول عمر پذیرفته نشده است.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، دكتر محمدرضا توكلی صابری مترجم، نویسنده و مروج علم با پیوستن به پویش #علمی_شو كرسی یونسكو در ترویج علم، یادداشتی را با عنوان "علم چیست؟" را منتشر نمود.
در این یادداشت آمده است:
"علم به مفهوم دانشورزی (science) عبارت است از شیوه فهم و كسب معلومات قابل اعتماد (كه البته این معلومات خطا ناپذیر نیست) از جهان مادی، همچون توصیف پدیده های قابل مطالعه كه به ترتیب فراهم می آید:
از راه مشاهده دقیق و روشن ( تاحد امكان)، ثبت هوشمندانه آن، طبقه بندی موضوعات، استخراج احكام و قوانین عمومی از آن كه مبین نظم و ترتیب است، استنتاج احكام دیگر از این قوانین با روش استقراء، تائید این احكام با مشاهده بیشتر، و عرضه فرضیه ها و نظریه هایی كه بیشترین تعداد ممكن قوانین را به هم مرتبط ساخته و به شرح آنها می پردازد. یعنی علم به چگونگی و چرایی امور پرداخته و آنها را توصیف كرده و توضیح می دهد.
علم به توضیح و توصیف جهان مادی می پردازد و هم برای تصرف در آن شیوه هائی را عرضه می دهد. این قدرت تصرف در طبیعت به آن حقانیت و عینیت می دهد. توضیحات علمی انعكاسی از واقعیات هستند كه بیشتر از معارف دیگر واقعیات را منعكس می كنند و آزمایش آنها برای هركسی امكان پذیر است.
علم جهان طبیعت را آن چنان كه هست توصیف می كند، نه آن چنان كه باید باشد، و نه آن طور كه می خواهیم باشد. تفاوت علم با فلسفه و هنر هم در همین است. از آنجائی كه علم یك حرفه دموكراتیك است، برجسته ترین دانش ورزان، چه نیوتن و چه اینشتین، باید به كوچكترین انتقاد پائین ترین عضو جامعه علمی پاسخ بدهند و او را از نظر علمی قانع كنند.
دراین حرفه هیچ گونه ولی امر، مراد، مرجعیت، و رهبری وجود ندارد. اگر ادعای برجسته ترین پژوهشگر با مدرك تجربه و آزمایش همراه نباشد رد می شود. برهمین بنیان است كه نظریات دانشورزان عمده ای نظیر نیوتون در زمینه كیمیاگری و لینوس پاولینگ در زمینه اهمیت ویتامین ث در افزایش طول عمر پذیرفته نشده است".
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب