سازمان نصر واكنش نشان داد

ضربه به زیرساخت های ارتباطی با ممنوعیت واردات تجهیزات فناوری

ضربه به زیرساخت های ارتباطی با ممنوعیت واردات تجهیزات فناوری

به گزارش دانلود فایل عضو هیات مدیره و كمیسیون سخت افزار سازمان نظام صنفی می گوید پیشگیری از روند واردات تجهیزات سخت افزار صدمه جدی به زیرساخت های كشور و كسب وكارهای فعال در این عرصه می زند.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، به اعتقاد سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران، ممنوعیت واردات برخی تجهیزات فناوری اطلاعات و ارتباطات سبب اعتراض شرکت های تأمین کننده و فعالان حوزه فناوری شده است. این اظهارات در واکنش به تصمیم وزارت صنعت اعلام گردید است. حسین مدرس خیابانی، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در گزارشی از جلسه ی روز چهارشنبه وزارت در کارگروه صادرات، بر اهمیت صادرات غیرنفتی و ممنوعیت واردات غیرالزامی تاکید و اعلام نمود وزارت صمت تصمیم دارد تا واردات هرگونه کالای خارجی را ممنوع کند که مشابه آن در داخل کشور تولید می شود.
در این راستا محمدباقر اثنی عشری، رئیس سازمان نظام صنفی کامپیوتری (نصر) اظهار نمود: در روزهایی که شیوع کرونا در کشور سبب افزایش دورکاری و عرضه خدمات آموزشی از راه دور شده تقاضا برای تهیه ی تجهیزات زیرساختی حوزه ی فناوری اطلاعات و ارتباطات هم افزوده شده است و به علت نیاز بازار به این مدل کالاها ادامه ممنوعیت ثبت سفارش، سبب افزایش قاچاق این مدل کالاها در بازار می شود.
به قول او ثبت سفارش این کالاها پیش از این طبق روالی که وجود داشت انجام می شد اما حالا به علت «موجود بودن نمونه ی تولید داخلی» رد شده است. او دلیل ذکر شده برای عدم سفارت کالاهای حوزه ی فناوری اطلاعات را تعجب برانگیز خواند و با ارسال نامه ای به مدیرکل صنایع برق و الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به این موضوع، خواهان برگزاری جلسه ای به صورت حضوری یا غیرحضوری در اسرع وقت با نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت شد تا تمامی ابعاد آن مورد بررسی قرار بگیرد.
همینطور حمید توسلی، عضو کمیسیون سخت افزار سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران اظهار داشت: وقتی برای ثبت سفارش کالا می روید واردات آن کالا از نظر مقررات بدون مشکل اعلام می شود اما دفتر مقررات صادرات و واردات در تاریخ نهم فروردین ماه نامه ای داده است که کالا نمونه داخلی دارد. یعنی واردکننده نمی تواند کالا را وارد کند اما نتیجه استعلام واردات آنرا تایید می کند.

زیرساخت های فناوری امکان خرید و آموزش آنلاین را فراهم کرده
توسلی با اشاره به اینکه کالای زیرساختی به قدری ارزش افزوده بوجود می آورد که برای کسی جای شک نیست، اضافه کرد: همه ما شاهد می باشیم که در شرایطی که بحران کرونا و تعطیلی عمومی بر کشور حاکم شده همین کالاها و زیرساخت فناوری اطلاعات چگونه سبب نجات کشور در شرایط بحران می شود. این زیرساخت فناوری اطلاعات است که سبب شده مردم بتوانند خرید آنلاین انجام بدهند و آموزش بر این بستر ممکن باشد و جلسات کاری به صورت مجازی برگزار شوند.
وی افزود: یکی از مواردی که دارای نمونه داخلی اعلام شده و از واردات آن جلوگیری می شود CPU است. چه کسی است که نداند تولید این قطعه به صورت انحصاری در اختیار تنها دو شرکت در تمام دنیاست. ما آرزو داریم و امیدواریم روزی ما هم بتوانیم این کالا را در کشور تولید نماییم اما در شرایط کنونی نمی توانیم. امکان دارد که اشتباه هم در این نامه شده باشد اما این اشتباه باید تصحیح شود.
عضو کمیسیون سخت افزار سازمان نظام صنفی کامپیوتری تصریح کرد: سخت افزار یک کالای لوکس نیست بلکه کالایی است که اولویت بالایی دارد و ضروری می باشد. امیدورام دولت و وزارت صنایع این مورد را بیشتر جدی بگیرند. به نظر می آید هنوز در بخشی از بدنه حاکمیت فناوری اطلاعات و تجهیزات آن یک کالای لوکس شمرده می شود اما تصور کنید اگر با نبود این زیرساخت ها یک روز اینترنت قطع بشود چه بلوایی در کشور می شود.
توسلی اظهار داشت: همین حالا هم حتی اگر مشکلی در ثبت سفارش های ما وجود نداشته باشد با دردسرهای زیادی مواجه هستیم. مسئولان کشور متوجه این مورد نیستند که دوماه است کشورهای چین و تایوان که تولیدکننده اصلی قطعات هستند با توقف کار مواجه بوده اند و هم اکنون بدون این نامه ها و بخشنامه ها ما دوماه عقب هستیم و باید بتوانیم این کمبود را جبران نماییم. فراموش نکنیم که تمام دنیا مشتری این تولیدات هستند و به صورت کلی این کمبود وجود دارد. خود بحران کرونا ما را با مشکل مواجه می کند و در تأمین نیازهای کشور با مشکل مواجه هستیم حالا این نامه ها و سنگ اندازی مزید بر علت می شود.

بیکاری بنگاه های اقتصادی باری بر دوش دولت است
وی با اشاره به اینکه تمام تلاش شرکت های حوزه فناوری اطلاعات این است که بتوانند نیروهای پرارزش خویش را حفظ کنند، اظهار نمود: افرادی که در این شرکت ها مشغولند انسان های شریف و مستعدی هستند که در خدمت توسعه کشورند. با این شرایط باید دید شرکت ها بعنوان بنگاه های اقتصادی تا چه حد دوام می آورند و چه وقت ناچار به حذف نیروها و تعدیل هستند. بیکار شدن این نیروها باری بر روی دوش دولت خواهد بود و نرخ بیکاری و تبعات آنرا بالا خواهد برد و در نهایت هم این نیروها از کشور مهاجرت می کنند.
عضو کمیسیون سخت افزار سازمان نظام صنفی کامپیوتری با اشاره به اینکه هیچ شرکتی دوست ندارد نیروی انسانی خویش را که به یک داشته پرارزش برای سازمان بشمار می رود از دست بدهد، اضافه کرد: گذشته از اینها تأثیر فناوری اطلاعات بر امروز کشور تنها همین نیست. آموزش آنلاین که در این شرایط یک لزوم است بر بستر فناوری ممکن شده، خرید آنلاین، برگزاری جلسات آنلاین و تاکسی های اینترنتی که اشتغال زیادی بوجود آورده است بدون زیرساخت سخت افزاری ممکن نیست.
توسلی تصریح کرد: این صدمه ها امکان دارد کوتاه مدت دیده شود اما باید منتظر تبعات بلندمدت آن هم باشیم چون همانطور که گفتم بازار بطور قطع با کمبود مواجه می شود و به شدت آشفته خواهد شد. شرکت ها صدمه زیادی خواهند دید و این صدمه تنها بر شرکت های سخت افزاری نیست بلکه نرم افزاری ها هم به مشکل بر خواهند خورد. زیرساخت های بانکداری هم از این صدمه ها در امان نیستند تصور کنید بانکداری الکترونیک بدون تجهیزات لازم با چه مشکلاتی مواجه می شود.
وی اظهار نمود: وقتی ما با نامه ای مواجه می شویم که واردات، CPU، سرور، لپ تاپ، تبلت، استوریج، هارد دیسک، روتر را ممنوع می کند احساس می نماییم مبحث جنبه شوخی پیدا کرده است. وقتی چنین کاری انجام می شود فقط امیدواریم این یک اشتباه بوده که بزودی برطرف شود. وگرنه همه می دانید ما تولیدکنند سرور و لپ تاپ نیستیم. اگر می خواهیم این ها را مونتاژ نماییم هم باید قطعات را وارد نماییم و کشور ما هنوز به مرحله تولید این قطعات نرسیده. ما امیدواریم که روزی به لبه تکنولوژی دنیا برسیم اما در سالی که با این بحران شروع شده و به دنبال جهش تولید هم هستیم این بخشنامه ها تنها سبب توقف کار فعالان این حوزه و بیکاری افراد زیادی می شود.
عضو کمیسیون سخت افزار سازمان نظام صنفی کامپیوتری درباره فعالیت کمیسیون و سازمان در این عرصه بیان نمود: کمیسیون سخت افزار پیش از این مذاکراتی کرده و توانسته ایم در زمینه تعرفه مذاکراتی انجام بدهیم و موفق هم بوده ایم. نیاز داریم در دولت به این دانش برسیم که تجهیزات سخت افزاری چیستند و چه اهمیتی دارند. ضمن اینکه امیدواریم و حامی این هستیم که شرکت های داخلی بتوانند تولید داشته باشند اما باید بدانیم این تجهیزات چیستند و چه اهمیتی دارند و چه قدر امکان تولید آنها در کشور وجود دارد.
توسلی در انتها تصریح کرد: باید جلساتی داشته باشیم و از بزرگان حوزه و به خصوص از وزارت ارتباطات کمک بگیریم. شخص وزیر اشراف خوبی به این مورد دارد و می توانیم از این طریق با مذاکره با وزارت صنعت به نتایج خوبی برسیم. صدور این نامه ها و بخشنامه های بحث برانگیز تنها سبب ایجاد رانت می شود و این مورد می تواند پیشرفت و توسعه کشور را با مشکل مواجه می کند. شرکت های سخت افزاری پابه پای بخش های دیگر در حال خدمت به کشور هستند و می توانیم ارزش افزوده زیادی ایجاد نماییم. ضمن اینکه بعد از بحران کرونا دنیا با سرعت به سمت انقلاب صنعتی چهارم حرکت خواهد نمود و تجهیزات هوش مصنوعی و غیره خواستار زیادی پیدا می کنند و نباید بیشتر از این از قافله فناوری روز دنیا عقب بمانیم.



1399/02/06
23:12:56
5.0 / 5
2706
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل