قرار گرفتن نام شركت ایرانی تولیدكننده زئولیت در كنار شركت های خارجی
دانلود فایل: یكی از شركت های فناور موفق به تولید زئولیت با كاربرد در جداسازی در سیستم های تهویه و پنجره های دوجداره (برای جذب رطوبت موجود در میان دو لایه) و غربالگری مولكولی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی شده و امروزه نام این شركت در كنار نام شركت های خارجی قرار گرفته است.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، زئولیت ها به واسطه داشتن ساختار حفره ای می توانند به صورت انتخابی، مواد مختلف را جذب و از این طریق جداسازی کنند. هم اکنون دانش فنی تولید زئولیت های نوع A به صورت انحصاری در مجموعه ای از شرکت های فناور بوجود آمده است و این شرکت توانسته با دستیابی به فرمولاسیون فرآیند و طراحی فرآیند در مقیاس صنعتی ابتدا مبادرت به تولید زئولیت ۴A و سپس تولید زئولیت ۳A کند.
خشک کردن هوا، گاز طبیعی و آلکان ها، تولید و تصفیه آرگون، آب زدایی استاتیک اجزای الکتریکی، دارویی و مواد ناپایدار، خشک کن مواد رنگی، خشک کردن و حذف CO۲ از گاز طبیعی، LPG، هوا و گازهای بی اثر، حذف هیدروکربن ها، آمونیاک و متانول از جریان گاز همچون کاربردهای زئولیت ۴A است.
علاوه بر استفاده بعنوان خشک کن برای بسته بندی مواد، نوع خاصی از این مواد در ترمز اتوبوس ها، کامیون ها و لوکوموتیوها هم استفاده می شود. زئولیت ۳A هم به صورت کلی در فرایندهای جداسازی به کار برده می شود. عمده کاربردهای آن شامل نم زدایی از جریان گازهای غیراشباع مانند هیدروکربن ها شامل گازهای حاصل از شکست هیدروکربن ها، پروپیلن، بوتادئین یا استیلن، خشک کردن مایعات قطبی مانند اتانول یا متانول و جذب مولکول هایی مانند آمونیاک یا آب از جریان N۲/H۲ می شود.
کریستالیزاسیون زئولیت A معمولاً طی مدت زمان معین و در دمای مطلوب صورت می گیرد. تولید یک زئولیت با کیفیت بالا نیازمند کنترل دقیق دما، زمان و pH محلول کریستالیزاسیون است. زئولیت A بعد از فیلتراسیون و شستشو با آب از محلول کریستالیزاسیون جدا می شود.
زئولیت ۳A این شرکت در مقابل محصولات خارجی به علت تفاوت احتمالی در انجام فرایند دارای برتری ها و ضعف هایی است و در عین حال محصول تولیدشده، در مورد خواص مورد انتظار مانند میزان جذب استاتیک آب، دانسیته پودر و سایر خواص فیزیکی و شیمیایی، تمامی استانداردهای بین المللی را دارد و بنابراین دارای توانایی رقابت خوبی با نمونه های داخلی و خارجی است، به صورتی که نام این شرکت ایرانی بعنوان یکی از شرکت های مطرح تولیدکننده زئولیت در کنار شرکت های خارجی قرار دارد.
منابع متداول سیلیکا و آلومینا برای تولید این محصول به ترتیب سیلیکات سدیم و آلومینات سدیم است که هر دو از مواد اولیه تولیدشده در این شرکت هستند. همینطور سطح فعال و جذب استاتیک رطوبت در ماده تولیدی نانوساختار بهبود قابل توجهی را از خود نشان داده است.
این شرکت شیمیایی بزرگ ترین واحد تولیدکننده انواع گریدهای سیلیکات سدیم مایع و جامد به ظرفیت ۸۰ هزار تن در سال، به دو روش کوره و اتوکلاو و با نسبت ها و خلوص های مختلف است. بعلاوه این واحد بخش قابل توجهی از تولیدات خویش را به کشورهای منطقه صادر می کند. سولفات آلومینیوم مایع با ظرفیت ۱۲ هزار تن در سال و تولیدکننده سدیم آلومینات در غلظت های گوناگون از دیگر محصولات این شرکت به حساب می آید.
میزان تقاضای بالای مصرف زئولیت ها در صنایع نفت و گاز بعنوان بستر جذب و تولید زئولیت در این شرکت، مسؤلان این مجموعه را بر آن داشته تا با عنایت به برخورداری از دانش فنی ساخت زئولیت ها، مبادرت به ساخت زئولیت های مورداستفاده در صنایع نفت و گاز کنند. ساخت زئولیت ۴A از اواخر سال ۹۰ و ساخت زئولیت ۳A از آغاز سال ۹۷ انجام گرفته است.
بر مبنای اعلام ستاد نانو، میزان تولید این محصولات در این شرکت به صورت متوسط ۱۶۰۰ تن در ماه و میزان فروش آن ۱۸ هزار تن در سال است و این شرکت توانسته به واسطه تولید این محصول برای ۶۰۰ نفر ایجاد اشتغال کند.
منبع: itfile.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب