با همكاری محقق ایرانی دانشگاه مك مستر انجام شد

تولید گوشت مصنوعی با بافتی شبیه به گوشت معمولی

تولید گوشت مصنوعی با بافتی شبیه به گوشت معمولی

دانلود فایل: پژوهشگران ˮدانشگاه مک مسترˮ با همکاری ˮعلیرضا شاهین شمس آبادیˮ دانشمند ایرانی این دانشگاه، نوعی گوشت مصنوعی ساخته اند که بیشتر از انواع دیگر آن، به گوشت معمولی شباهت دارد.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا و به نقل از نیوزوایز، پژوهشگران "دانشگاه مک مستر"(McMaster University) کانادا با همکاری "علیرضا شاهین شمس آبادی"(Alireza Shahin-Shamsabadi)، دانشمند ایرانی، با بهره گیری از روشی که امکان ارائه طعم و بافت طبیعی تری را نسبت به دیگر جایگزین های گوشت فراهم می آورد، شکل جدیدی از گوشت کشت شده را ارایه داده اند.
شمس آبادی و "راوی سلواگاناپاتی"(Ravi Selvaganapathy)، دیگر پژوهشگر این پروژه، روشی را برای تولید گوشت ابداع نموده اند که طی آن، ورقه های نازکی از سلول های عضلانی و چربی در آزمایشگاه روی هم قرار می گیرند. در این پروژه، از روشی استفاده شده است که در پرورش بافت برای پیوندهای انسانی مورد استفاده قرار می گیرد.
ورقه های سلول زنده که هر کدام به ضخامت یک ورق کاغذ مخصوص چاپگر هستند، ابتدا در آزمایشگاه پرورش می یابند و روی یکدیگر قرار داده می شوند. ورقه ها بطور طبیعی و قبل از مرگ سلول ها، به یکدیگر پیوند می خورند.
سلواگاناپاتی اظهار داشت: این لایه ها را می توان روی قطعات جامد از هر ضخامتی قرار داد و تنظیم کرد تا به محتوای چربی موجود در یک برش از گوشت شبیه باشد. این مزیتی نسبت به روش های دیگر بشمار می رود.
وی اضافه کرد: با این روش، مصرف کنندگان می توانند گوشت را مانند شیر، با هر درصد چربی که دوست دارند، خریداری کنند.
پژوهشگران، این مفهوم را با تولید گوشت از سلول های موش ثابت کردند. بااینکه آنها گوشت موش تولید شده در این پژوهش را نخوردند اما بعد از آن، نمونه ای از گوشت را که از سلول های خرگوش تولید شده بود، پختند. سلواگاناپاتی اظهار داشت: طعم آن شبیه به گوشت معمولی بود.
وی اضافه کرد: دلیلی ندارد که فکر نماییم این فناوری برای تولید گوشت گاو، خوک یا مرغ سازگار نیست. این مدل، به تولید گوشت در مقیاس انبوه کمک خواهدنمود.
بحران تامین گوشت و افزایش تقاضای جهانی، پژوهشگران را ترغیب کرد تا این پروژه را شروع کنند. مصرف گوشت هم اکنون، به منابع زمینی و آبی نیز فشار وارد میکند و به تولید سطح نگران کننده ای از گازهای گلخانه ای منجر می شود.
سلواگاناپاتی اظهار داشت: تولید گوشت هم اکنون پایدار نیست. باید یک روش جایگزین برای تولید گوشت وجود داشته باشد.
پژوهشگران خاطرنشان کردند که تولید گوشت مناسب بدون پرورش حیوانات، بسیار پایدارتر، بهداشتی تر و کم مصرف تر خواهد بود. بااینکه پیش تر نیز سایر انواع گوشت تولید شده بود، پژوهشگران مک مستر باور دارند که محصول آنها، بهترین ظرفیت را برای ایجاد محصولاتی دارند که مصرف کنندگان از آنها استقبال می کنند، لذت می برند و استفاده می نمایند.
پژوهشگران، یک استارتاپ را نیز برای تجاری سازی این محصول تشکیل داده اند.
این پژوهش، در مجله "Cells Tissues Organs" به چاپ رسید.




منبع:

1399/11/02
23:27:59
0.0 / 5
285
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل