چند راهكار فنی برای نمایشگاه مجازی كتاب

نجات از دام اختلالات

نجات از دام اختلالات

به گزارش دانلود فایل یک مهندس شبکه که زودتر باز کردن سایت نمایشگاه مجازی کتاب برای رفع اختلالات را راهکاری استاندارد و منطقی نمی داند، پیشنهادهایی را برای بهبود کیفیت سایت این رویداد و جلوگیری از ایجاد اختلالات گذشته در آن عرضه می کند.


میلاد افشاری، مهندس شبکه، هم بنیان گذار «ایرناگ» و از اعضاء(PC Member) رایپ ان سی سی (RIPE NCC) در گفتگو با ایسنا درمورد راهکارهایی برای بهبود وضعیت سایت دومین نمایشگاه کتاب، با عنایت به اختلالات و تجربیات در ارتباط با اولین دوره این رویداد، ضمن انجام بررسی هایی اظهار نمود: سرویس دهنده این سایت(book.icfi.ir)، مبین هاست است. اما هم اکنون ما اطلاعی نداریم که این یک سرور فیزیکال د دی کیتد (Dedicated server) است یا یک وی ام (VM) که به صورت سرورهای اشتراکی اختصاص داده می شود. به همین خاطر، نمی توان نظر کارشناسی دقیقی درباره اختلالات به وجودآمده داد؛ چون که حتما باید منابع و شرایط سرویس بررسی شود.
او با این وجود درباره نکات حائز اهمیت (در حوزه شبکه) برای عرضه وب سایتی همچون رویداد نمایشگاه مجازی کتاب اظهار داشت: معمولاً برای یک رویداد آنلاین باید چند پارامتر لحاظ شود؛ تخمینی از تعداد کاربرانی که در بازه زمانی برگزاری امکان دارد به آن پورتال رجوع کنند، نکته مهم تر هم این است که چه تعداد کاربر امکان دارد به صورت همزمان به آن پورتال وصل شوند یا از آن بازدید نمایند. کسی که این سیستم را هاست(Host) کرده، می تواند گراف های سال قبل این رویداد را ببیند که این نمایشگاه طی روزهای مختلف چه تعداد بازدیده کننده داشته و حدودا این را هم می تواند تشخیص دهد که چه تعداد کانکشن همزمان بر روی سرور سایت وجود داشته است.
افشاری اضافه کرد: متناسب با این، میتوان چند تخمین زد؛ یکی پهنای باند مورد نیاز است. اگر مثلاً قرار باشد ۲۰۰ هزار کاربر که هزار مورد آنها همزمان هستند به سایت رجوع کنند، میتوان تخمین زد که پهنای باند (bandwidth) مورد نیاز آن نتورک چقدر است. این تا حد زیادی به طراحی سایت بستگی دارد. یک سایت امکان دارد با پهنای باند ۴ مگا بیت بر ثانیه در عرض دو ثانیه باز شود اما سایت دیگر که محتوای عکس و فیلم دارد، زمان بیشتری صرف کند. این موارد باید توسط طراح سایت یا system administrator لحاظ شود.
این پژوهشگر اینترنت در عین حال بیان نمود: معمولاً شرکت هایی که سرویس هاستینگ عرضه می دهند، مشکل پهنای باند ندارند و ظرفیت انتقال شان فراتر از نیاز سرورهای سرویس گیرنده است. منتها، قسمت مهم در ارتباط با منابع سخت افزاری آن سرور است؛ یعنی CPU، رم، دیسک و آن مکانیزم هایی که به شکلی در کنار هم کار می کنند که میتوان یک وب سرویس را به خوبی بالا آورد. یک سری فیچرها وجود دارند، مثلاً لودبالنسرها. اگر از لودبالانسرها استفاده شود، این ها تعداد سشن هایی(session) را که به سمت شان می آید، بین سرورها تقسیم می کنند. تا جایی که امکان دارد وقتی درخواست ها زیاد می شود، به جای اینکه یک وب سرویس داشته باشیم، چهار وب سرویس مورد استفاده قرار می گیرند. لودبالانسر ترافیک را بین سرورها تقسیم می کند. همه این ها عواملی است که کمک می نماید سایت در اوج بازدید آن عملکرد استاندارد خودش را داشته باشد و همه تراکنش ها منجر به فروش کتاب شوند.
میلاد افشاری ضمن اشاره به اختلالات پیش آمده در سایت اولین نمایشگاه مجازی کتاب اظهار داشت: بعید می دانم که ترافیک این سایت به قدری باشد که نتورک مبین هاست در مقابل آن کم بیاورد و منجر به کندی شود. هر چه هست، از منابع سرور و اصلا متودولوژی سرویس اجراشده است که البته به بحث تخصصی system administrator برمی گردد. اما به صورت کلی، این موارد مهم می باشد.
این مهندس شبکه در پاسخ به پرسشی درباره پاسخ مطرح شده از جانب مدیر خانه کتاب و ادبیات ایران، در خصوص چهار روز زودتر باز شدن سایت نمایشگاه به سبب رفع اختلالات سال گذشته، بیان نمود: این مدل شاید خیلی راهکار استاندارد و منطقی نباشد.
افشاری در عین حال پیشنهاد کرد: در این خصوص بهتر است از سرویسهای CDN یا همان توضیح محتوا که توسط شرکت هایی مثل ابر آوران عرضه می شود، استفاده گردد. به جای این که محتوا را از یک نقطه در اختیار مصرف کننده قرار داد، میتوان آنرا در میان نتورک های مختلف پخش کرد تا مثلاً وقتی کاربری مقرر است از اینترنت مخابرات به سایت وصل شود و آن محتوا را ببیند، به سراغ آن نود CDN که در نتورک مخابرات هاست شده، برود. در واقع نزدیک ترین مسیر را به لحاظ نتورکی دارد و کیفیت دسترسی به محتوا هم خیلی بهتر می شود. از این طریق می توانند بالاترین بهره وری را به کابران خود عرضه کنند که بعید می دانم این کار انجام شده باشد.



1400/11/01
20:48:06
5.0 / 5
463
تگهای خبر: استاندارد , اینترنت , سایت , سرویس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل