عضو هیأت علمی پژوهشكده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی:

نمی توان ارزش مادی گیاهان هرباریوم را تعیین كرد

نمی توان ارزش مادی گیاهان هرباریوم را تعیین كرد

به گزارش دانلود فایل عضو هیأت علمی پژوهشكده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار داشت: به هیچ عنوان نمی توان ارزش مادی گیاهان هرباریوم را تعیین كرد.



محمدرضا جوهرچی در گفتگو با ایسنا، اظهار كرد: پژوهشكده علوم گیاهی توانسته در زمینه گیاهان دارویی كه در دانشكده های طب سنتی و دانشگاه های داروسازی كاربرد دارد، فوق العاده مفید باشد و به هیچ عنوان نمی توان بر روی این گیاهان ارزش گذاری مادی انجام داد.

وی اضافه كرد: فعالیت در حوزه گیاه شناسی بنیادی اثرات بسیار شگرفی به همراه دارد. عده ای قصد دارند با ارگان های مختلف قرارداد منعقد كنند تا در مقابل تحویل این گیاهان، مبلغ ناچیزی دریافت نمایند كه این قابل مقایسه با اثرات مثبت فعالیت های علمی كه یك گیاه شناس انجام می دهد، نیست.

عضو هیأت علمی پژوهشكده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینكه برخی از مدیران می خواهند بدون اینكه دانش بنیادی شكل گیرد، به سرعت دانش كاربردی را به نتیجه برسانند، بیان كرد: این دیدگاه فوق العاده اشتباه است و پژوهشكده علوم گیاهی هم در حوزه تحقیقات بنیادی و هم در زمینه تحقیقات كاربردی فعالیت های خوبی انجام داده است، چونكه كارنامه آن نشان دهنده این موفقیت هاست و توانسته در آن حوزه، جنبه های كاربردی را به بنیادی تبدیل كند.

وی خاطرنشان كرد: در مجموعه علوم گیاهی دو نوع پژوهشكده وجود دارد كه دولت در نوع اول به لحاظ مالی از این پژوهشكده حمایت می كند و فعالیت آن تحقیقات بنیادی و محض (پایه ای) است، اما حاصل كار در پژوهشكده نوع دو كاربردی است تا بتواند سودآوری بیشتری داشته باشد.

جوهرچی عنوان كرد: ذهنیتی كه در ایران در مورد هرباریوم وجود دارد، این است كه برای آن هزینه های زیادی صرف می شود و در مقابل این هزینه ها، فایده چندانی ندارد. بعنوان مثال، معاون پژوهش وفناوری دانشگاه علوم پزشكی شهرستان گناباد پیشنهاد كرد تا كلكسیونی از گیاهان دارویی جمع آوری شود تا نمونه مستندی از آنها را در شهرستان داشته باشیم؛ اما عده ای دیگر از مدیران اعتقاد به چنین كارهایی نداشتند و آنرا ناچیز می شمردند. باید خاطرنشان كرد كه دیدگاه مدیران در این زمینه بسیار متفاوت می باشد.

عضو هیأت علمی پژوهشكده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه افزود: گیاهان دارویی كه در شهرستان گناباد وجود داشت، شناسایی و جمع آوری شدند، چونكه امكان دارد در این منطقه گیاهانی باشد كه خواص درمانی بسیار زیادی داشته باشند. ازاین رو لازم است دانشجویان و محققان در این زمینه فعالیت های بی شماری انجام دهند.





1398/03/25
17:14:52
5.0 / 5
4117
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
لینک دوستان دانلود فایل
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل