دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاون علمی ریاست جمهوری:

محور كارآفرینی اجتماعی، رفع یك مشكل اجتماعی است

محور كارآفرینی اجتماعی، رفع یك مشكل اجتماعی است

به گزارش دانلود فایل دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: محور كارآفرینی اجتماعی، رفع یك مشكل اجتماعی است و مقرر است كه ما این مشكلات را حل نماییم تا منجر به خلق اثر شود.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، سید محمد حسین سجادی نیری در نشستی با عنوان «نوآفرینانه» كه در مجتمع كانون های فرهنگی و هنری دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار نمود: فعالیت هایی كه ستاد توسعه فناوری های نرم انجام داد این بود كه در دو سال اول تعریفی از فناوری نرم و هم گفتمانی در كشور ایجاد نماییم.
وی با اشاره به اینكه «كارآفرینان برای ورود به هر كسب و كار نوآورانه باید گفتمان آن كسب و كار را شكل دهند»، اضافه كرد: اگر من به این ستاد بعنوان یك استارتاپ نگاه كردم، لازم دیدیم كه یك داستان و یا روایتی برای ستاد بسازم. ازاین رو نخستین اقدامی كه انجام دادم این بود كه مفهوم فناوری نرم را تعریف و برای آن مصداق هایی را ایجاد نماییم.
سجادی نیری با اشاره به اینكه «در فناوری سخت، ما با ایجاد تغییری در ماده، به یك توانمندی دست پیدا می كنیم»، بیان كرد: فناوری نرم فناوری ای است كه فرد به توانمندی می رسد و به جای تغییر در ماده، به تغییر در سبك، ذهنیت انسان و جامعه منجر می شود؛ بدین منظور كه اگر ما بتوانیم تغییری را ایجاد نماییم و به توانمندی برسیم با تغییر در ذهن، روحیه، تعامل و فرهنگ فرد این فناوری نرم می شود.
وی تصریح كرد: ابتدا تاكسی های آنلاین در تهران مشغول به فعالیت بودند اما حالا در تمام شهرها همچون مشهد به فعالیت خود ادامه دادند و گفته می شود كه رانندگان تاكسی های آنلاین با مسافران محترمانه تر برخورد می كنند چونكه افراد در خلال سفر به راننده امتیاز می دهند. بدون اینكه كار سخت افزاری انجام داده باشند و با یك نظام رتبه بندی مسافران سبب شدند كه جامعه ای از رانندگان رفتار دیگری از خود نشان دهند كه به آن فناوری نرم می گویند.
دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: من نزدیك به سه سال تلاش كردم این مفهوم را در كشور جا بیاندازم. در ابتدای كار باید چند مبحث را بعنوان محور اصلی در نظر می گرفتم كه در اولویت قرار گیرند.
فناوری نرم مبحث سخت فهمی است كه به راحتی معرفی نمی شود
وی اظهار نمود: فناوری نرم مبحث سخت فهمی است كه به راحتی معرفی نمی گردد و باید در مورد آن صحبت كرد. ازاین رو مصداق هایی مانند صنایع فرهنگی، نوآوری اجتماعی و كارآفرینی اجتماعی به وجود آمد.
سجادی نیری خاطرنشان كرد: ما مفهومی به نام كارآفرینی اجتماعی و یا در واقع ارزش آفرینی داریم؛ بدین منظور كه عوامل محیطی مانند انرژی، منابع مالی، فكر، ایده، نیروی انسانی و … را برنامه ریزی كردیم كه سبب خلق یك ارزش برای محصول می شود. ازاین رو كارآفرینی منابعی را به نحوی مدیریت و برنامه ریزی می كند كه آن در عرضه محصول موثر است.
وی ادامه داد: اصولا در مفهوم كارآفرینی نمی توان تنها ملاك كسب ثروت و درآمد را در نظر گرفت اما فرد برپایه دغدغه های شخصی خود كسب وكاری را بوجود می آورد و در نتیجه كارآفرین می شود.
محور كارآفرینی اجتماعی، رفع یك مشكل اجتماعی است
دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: محور كارآفرینی اجتماعی، رفع یك مشكل اجتماعی است و مقرر است كه ما این مشكلات را حل نماییم تا منجر به خلق اثر شود و معمولا كارآفرین اجتماعی پوسته ای از جنس سمن و … شكل می دهد.
وی مطرح كرد: در كارآفرینی اجتماعی خلق ارزش به واسطه رفع یك مشكل اجتماعی است كه معمولا در سطح وسیع اتفاق می افتد و این مفهوم از اواخر دهه ۸۰ شكل گرفته اما اجرا شدن آن سابقه طولانی دارند. در نتیجه كارآفرین فردی است كه خلقِ ارزش می كند و كارآفرینی اجتماعی یك معضل اجتماعی را حل می كند.
سجادی نیری اذعان كرد: بعنوان مثال در كارآفرینی اجتماعی مشهور است كه افراد در اروپا باتری خورشیدی طراحی كردند كه خیلی راحت نصب می شود و از قیمت مناسبی برخوردار می باشد و برای كشورهای محرومی مانند هند، آفریقا و.... به وفور وجود دارد كه می توانند بدون نقش دولت، برق داشته باشند. لازم به ذكر است كه یكی از مثال های امروزی دنیا در كارآفرینی اجتماعی، مباحث انرژی های تجدیدپذیر است.
وی تصریح كرد: كشور باید به سمتی برود كه زیاد از دولتی ها انتظار حمایت نداشته باشیم كه اگر هم داشته باشیم اتفاقی نمی افتد. در لندن هفته ای یك مرتبه زباله جمع می كنند و در تهران مناطقی وجود دارد كه روزی دوبار زباله جمع آوری می شود. ما عادت نكردیم كه زباله ها را بازیافت و پسماند را از منبع تفكیك نماییم. این كار را انجام نمی دهیم و برای كشور هزینه به وجود می آوریم.
دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اذعان كرد: جامعه جهانی به این سمت می رود كه در مواجهه با مشكلاتی كه رخ می دهد افراد خوش فكری مانند كارآفرینان بتوانند برای آن چاره ای عرضه كنند و با آن چاره یك كسب و كار و استارتاپ ایجاد كنند.
وی تصریح كرد: ما در این ستاد از كسب و كارهایی كه كارآفرینان ایجاد می كنند، حمایت می نماییم و این بگونه ای است كه در ابتدا افراد باید در كسب و كار شركت كرده باشند و اگر فرد سرباز است، در شركت خود بماند و به فعالیت خود ادامه دهد و در نمایشگاه های مختلف حاضر شود.
سجادی نیری اظهار نمود: ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز آموزش هایی را برای كارآفرینان به وجود می آورد و بعد از آنكه شركت به حدی رسید كه می تواند فعالیت های بیشتر و بهتری انجام دهد، به آنها تسهیلات داده می شود.





1398/05/17
18:34:49
5.0 / 5
4293
تگهای خبر: دانشگاه , شركت , فناوری , كسب و كار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل