۳۸ درصد پناهجویان ورودی از راه دریا به یونان، افغان و كمتر از ۲ درصد ایرانی هستند

۳۸ درصد پناهجویان ورودی از راه دریا به یونان، افغان و كمتر از ۲ درصد ایرانی هستند

به گزارش دانلود فایل به اعتقاد محققان رصدخانه مهاجرت ایران در سال ۲۰۱۹ بعد از مهاجران افغانستانی، مهاجران سوری ۲۵ درصد پناهجویان وارد شده از راه دریا به كشور یونان را در سال ۲۰۱۹ می سازند و بعد از آن مهاجران كشورهای ˮكنگوˮ و ˮعراقˮدر رتبه های بعدی قرار دارند و این در شرایطی است كه مهاجران ایرانی كمتر از ۲ درصد كل پناهجویان وارد شده به این كشور را شامل می شوند.


داود عیوضلو، پژوهشگر حوزه مهاجرت در رصدخانه مهاجرت ایران در گفتگو با ایسنا، اظهار كرد: بعد از بحران ورود پناهجویان به قاره اروپا در سال ۲۰۱۵، روند ورود پناهجویان به سرعت كاهش پیدا كرد، بگونه ای كه در سال ۲۰۱۵ در مجموع بیشتر از یك میلیون پناهجوی جدید وارد اروپا شد كه می توان گفت به صورت متوسط روزانه حدود ۲۷۰۰ پناهجوی جدید وارد كشورهای اروپایی شده است.
وی با اشاره به اینكه این تعداد در سال ۲۰۱۸ به ۳۶۷ پناهجو در هر روز كاهش پیدا كرد، خاطرنشان كرد: تعداد پناهجویان ورودی به اروپا بخصوص از مسیر شرق دریای مدیترانه (یونان) بعد از توافق اتحادیه اروپا با كشور تركیه برای نگهداشت پناهجویان و یا بازگشت بخشی از پناهجویان به این كشور كاهش قابل ملاحظه ای پیدا كرد.
عیوضلو افزود: از سوی دیگر بعد از كاهش ورود پناهجویان از شرق مدیترانه در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، روند ورود پناهجویان از مسیر غرب (اسپانیا) و مركز (ایتالیا) دریای مدیترانه افزایش پیدا كرد، اما بعد از به روی كار آمدن دولت دست راستی در ایتالیا این روند به خصوص در سال ۲۰۱۹ به شدت كاهش پیدا كرد.
این پژوهشگر حوزه مهاجرت با تاكید بر اینكه در سال ۲۰۱۹ تعداد پناهجویان ورودی به اروپا از مسیر یونان (مسیر دریا) باردیگر روند صعودی را نشان می دهد، تصریح كرد: آمارهای عرضه شده توسط كمیساریای عالی پناهندگان (UNHCR) نشان داده است كه تا اواخر اكتبر ۲۰۱۹ (۵ آبان ۱۳۹۸) در مجموع ۵۵ هزار و ۳۴۸ نفر از راه دریا و خشكی وارد یونان شده اند كه نزدیك به ۴۴ هزار نفر از آنها از راه دریا خویش را به جزایر كشور یونان رسانده اند. این در شرایطی است كه در كل سال ۲۰۱۸ تعداد پناهجویان وارد شده به یونان در حدود ۵۰ هزار نفر بوده است كه این مورد حاكی از روند افزایشی ورود پناهجویان به كشور یونان است.
وی كل پناهجویان واردشده به یونان از راه دریا در سال ۲۰۱۸ را در حدود ۳۲ هزار نفر ذكر كرد و افزود: مقایسه تعداد پناهجویان وارد شده از راه دریا به جزایر یونان در ۱۰ ماه اول سال ۲۰۱۹ (۴۳۶۸۳ نفر) با كل سال ۲۰۱۸ (۳۲۴۹۴ نفر) حاكی از افزایش ۲۵ درصدی ورود پناهجویان در سال ۲۰۱۹ به جزایر یونان است.
به قول این محقق از زمان توافق اتحادیه اروپا و كشور تركیه در سال ۲۰۱۶ تا تابستان سال ۲۰۱۹ تعداد پناهجویان وارد شده به یونان از راه دریا در یك ماه به بیشتر از ۵ هزار نفر نرسیده بود كه برای نخستین بار در ماه آگوست به بیشتر از ۵ هزار نفر رسیده و در سپتامبر امسال به بیشتر از ۱۰ هزار نفر افزایش پیدا كرد.
پژوهشگر حوزه مهاجرت در رصدخانه مهاجرت ایران افزود: بر مبنای آمارهای UNHCR از نظر ملیت پناهجویان وارد شده به یونان از راه دریا تا اواخر سپتامبر سال ۲۰۱۹، مهاجران افغانستانی با ۱۳۸۲۰ نفر ۳۸ درصد پناهجویان وارد شده به جزایر یونان را تشكیل می دهندكه از این لحاظ در رتبه اول قرار دارند.
وی ادامه داد: بعد از مهاجران افغانستانی، مهاجران سوری (۹۱۳۳ نفر) ۲۵ درصد پناهجویان وارد شده از راه دریا به كشور یونان را در سال ۲۰۱۹ می سازند و بعد از آن مهاجران كشورهای "جمهوری دموكراتیك كنگو" و "عراق" در رتبه های بعدی قرار دارند.
عیوضلو با اشاره به میزان پناهجویان ایرانی به یونان، اظهار داشت: پناهجویان ایرانی وارد شده به كشور یونان از راه دریا در این بازه زمانی با ۶۵۴ نفر كمتر از دو درصد كل پناهجویان وارد شده به یونان را شامل می شوند.
وی تصریح كرد: ورود این حجم از پناهجویان به جزایر یونان سبب شده است تا خیلی از كمپ های پناهجویان بیشتر از ظرفیت خود از پناهجویان میزبانی كنند كه در هفته های اخیر سبب افزایش اعتراضات و گاها درگیری میان پناهجویان شده است.
عیوضلو با اشاره به اینكه مبحث جدید در راه دریای مدیترانه برای پناهجویان اروپا، روند كاهشی تعداد پناهجویان ورودی از غرب دریای مدیترانه (كشور اسپانیا) در سال ۲۰۱۹ در مقایسه با سال ۲۰۱۸ است، اظهار نمود: اما در طرف مقابل شاهد افزایش ورود پناهجویان از راه شرق دریای مدیترانه (كشور یونان) هستیم. شاید بتوان اظهار داشت كه یكی از علل افزایش تعداد پناهجویان ورودی به یونان تحولات شكل گرفته در كشور تركیه است؛ چونكه بعد از حمله تركیه به شمال سوریه و برنامه ریزی این كشور برای اسكان تعداد زیادی از پناهجویان سوری مستقر در تركیه در شمال سوریه، بخشی از این پناهجویان به جهت عدم تمایل به بازگشت به كشورشان مبادرت به مهاجرت مجدد به سمت كشورهای اروپایی می كنند.
وی روی كار آمدن دولت راست گرا در یونان را از دیگر عوامل در این زمینه دانست و خاطرنشان كرد: این امر باعث شد تا بخشی از مهاجران از ترس كنترل بیشتر مرزهای دریایی این كشور در سال های آتی همچون ایتالیا از سال ۲۰۱۷ تاكنون، در تلاش هستند تا هر چه زودتر خویش را به اروپا برسانند.
عیوضلو با اشاره به اینكه تحولات كشور افغانستان و شدت گرفتن درگیری ها و تعداد بالای كشته های داخلی در سال ۲۰۱۸ هم روند خروج مهاجران افغانستانی به سمت تركیه و اروپا را تشدید كرده است، افزود: از جانب دیگر با تحریم های آمریكا ضد جمهوری اسلامی ایران و كاهش ارزش ریال در مقابل ارزهای خارجی، بخشی از مهاجران افغان ساكن در ایران هم به سمت كشورهای اروپایی حركت كردند. بعلاوه افزایش تعداد مهاجران فاقد مدرك بازداشت شده افغانستانی در كشور تركیه و دیپورت آنها به كشور افغانستان هم سبب شده است تا بخشی از مهاجران فاقد مدرك افغانستانی ساكن در كشور تركیه مبادرت به حركت به سمت جزایر كشور یونان كنند.
وی در تحلیل این وضعیت تصریح كرد: به صورت كلی بعد از روی كار آمدن دولت جدید راستگرای "دموكراسی نوین" در یونان از اواسط سال جاری میلادی و تصویب قانون جدید پناهجویی در اواخر اكتبر ۲۰۱۹ در این كشور، در مورد تسریع در روند بازگشت پناهجویان رد شده به كشور تركیه، باید دید كه تحولات مسیر شرق دریای مدیترانه برای مهاجران به سمت اروپا به چه صورت رقم خواهد خورد. بعلاوه، تحولات شمال سوریه و همینطور تهدیدهای مكرر دولت تركیه در خصوص باز كردن مرزها به روی مهاجران و اتمام زمان توافق مهاجرتی سه ساله اتحادیه اروپا با كشور تركیه در اواخر سال ۲۰۱۹، از دیگر چالش های پیش روی كشورهای اروپایی در زمینه مدیریت ورود مهاجران به این قاره است.



1398/08/21
22:42:59
5.0 / 5
4140
تگهای خبر: محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
لینک دوستان دانلود فایل
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل