در راستای سیاست های وزارت ارتباطات اجرایی می شود

تجهیز ۵ استان كشور به بالن های مخابراتی

تجهیز ۵ استان كشور به بالن های مخابراتی

به گزارش دانلود فایل رئیس پژوهشكده سامانه های حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران، تجهیز هر استان به یك بالن مخابراتی را از سیاست های وزارت ارتباطات دانست و اظهار داشت: مجری این طرح این پژوهشگاه است و در فاز اول ۵ استان كشور به این بالن ها مجهز خواهند شد.


رحیم احسانی در گفتگو با ایسنا، در مورد اقدامات پژوهشگاه فضایی در زمینه طراحی و ساخت سكوهای استراتسفری، اضافه كرد: قرار گرفتن ماهواره در فضا به منظور عرضه سرویس های متنوع آن است؛ ولی تا رسیدن به این هدف، ما راه های میانبری را در پیش گرفتیم كه از آن جمله می توان به سكوهای استراتسفری اشاره نمود.
وی كاربرد این سكوها را در شرایط بحرانی دانست و خاطرنشان كرد: در صورتیكه ماهواره ای در فضا نداشته باشیم و بخواهیم به خدمات ارتباطی همچون مخابراتی و یا تصویربرداری دسترسی داشته باشیم، یكی از راهكارهای آن سكوهای استراتسفری هستند.
احسانی با اشاره به اینكه این سكوها در دو نوع ثابت و متحرك هستند، تصریح كرد: سكوهای ثابت استراتسفری، "بالن"ها هستند كه در این حوزه ۳ نوع سامانه را آماده كردیم كه قادرند محموله های ۱۵ كیلوگرمی، ۵۰ كیلو و ۳۰۰ كیلوگرمی را از زمین بلند كنند و سرویس های مخابراتی، تصویربرداری و تقویت بی سیم را عرضه كنند.
كشتی هوایی پروژه فضایی دیگر كشور
رئیس پژوهشكده سامانه های حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران، سكوهای متحرك را معروف به "كشتی هوایی" دانست و خاطرنشان كرد: در زمینه كشتی های هوایی مطالعات اولیه آنرا انجام دادیم، ولی هنوز وارد مرحله ساخت و عملیاتی كردن و نمونه ساختن، نشدیم. به علت منابع محدود مالی می خواهیم در این حوزه گام به گام به جلو برویم.
تجهیز استان ها به بالن
وی در مورد برنامه های این پژوهشگاه در زمینه توسعه بالن ها، اظهار نمود: بر مبنای سیاست های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مقرر است هر استان مجهز به یك بالن شود كه متولی اجرای این سیاست، كمیته پدافند غیر عامل وزارت ارتباطات و مجری آن، این پژوهشگاه است و هم اكنون با تعاملی كه میان این كمیته، معاونت برنامه ریزی وزارت ارتباطات و پژوهشگاه فضایی ایجاد شده، مقرر است پنج بالن را ظرف مدت ۵ تا ۶ ماه آینده آماده نماییم و به این كمیته تحویل دهیم تا در پنج استان توزیع شود.
احسانی افزود: علاوه بر آن با توافقی كه با شركت زیرساخت داشتیم، مقرر است پنج بالن هم برای این شركت آماده نماییم.
وی از ساخت این بالن ها برای سازمان صدا و سیما اطلاع داد و اظهار داشت: این سازمان از بالن های ساخته شده بعنوان سامانه ای برای شرایط بحرانی بهره برداری خواهد نمود و در صورت بروز چالشی از راه بالن كارهای رسانه ای این سازمان صورت خواهد گرفت.
به قول این محقق حوزه فضایی، این توافق در فاز مطالعاتی قرار دارد و در صورت نهایی شدن این طرح بعنوان یك پروژه تعریف می شود.
احسانی به مكانیزم عملكردی این بالن ها اشاره نمود و با اشاره به اینكه این بالن ها یك هفته مداومت پروازی دارند، تصریح كرد: از آنجایی كه در بالن ها از گاز هلیوم بعنوان گاز سبك استفاده می شود و به مرور زمان نشت می كند و این امر باعث پایین آمدن بالن خواهد شد؛ ازاین رو مداومت پروازی این تجهیزات محدود است.
استفاده از نانو كاتالیست در ماهواره ناهید-۲
رئیس پژوهشكده حمل و نقل فضایی از مطالعات این پژوهشكده در زمینه نانو فناوری اطلاع داد و با تاكید بر اینكه این مطالعات با رویكرد كاربرد نانو مواد در فعالیتهای فضایی اجرایی شده است، اضافه كرد: استفاده از نانو مواد در سپرهای حرارتی در موتورهای فضایی همچون این مطالعات است. موتورهای فضایی یك سپر حرارتی دارند كه به آن "نازل" می گویند و زمانی كه موتور روشن می شود، شعله از درون آن عبور می كند و بیرون می آید. چون دمای این شعله ۶۰۰ تا هزار درجه سانتی گراد (در صورت برخواستن از زمین ۳ هزار درجه سانتی گراد) است؛ ازاین رو هر آلیاژی نمی تواند در مقابل این دما مقاومت كند.
احسانی، با اشاره به اینكه در سپرهای حرارتی فضایی از الیاف شیشه و رزین استفاده می شود، اظهار نمود: ما با استفاده از نانو مواد، مقاومت این سپرها را در نمونه های آزمایشگاهی در مقابل سایش و حرارت ارتقا دادیم.
وی، تولید كاتالیست ها با فناوری نانو را از دیگر دستاوردهای این پژوهشگاه در زمینه نانو فناوری ذكر كرد و افزود: این نانو كاتالیست را كه در تراسترهای دارای واكنش های شیمیایی به كار می رود، در ماهواره "ناهید- ۲" هم مورد استفاده قرار دادیم.
رئیس پژوهشكده سامانه های حمل و نقل فضایی با اشاره به اینكه از سرریز دانشی این مطالعات در سایر حوزه ها هم استفاده شده است، توضیح داد: از نانو ذرات تولید شده بعنوان پوشش دهی ظروف یكبار مصرف به منظور افزایش زمان ماندگاری محصولات لبنی استفاده كردیم. از این طرح در فاز آزمایشگاهی به دستاوردهای خوبی رسیدیم و در حال مذاكره با یكی از شركت های تولیدكننده لبنیات هستیم كه در صورت نهایی شدن از این نانو پوشش ها برای افزایش ماندگاری لبنیات استفاده می شود.



1398/11/26
21:15:38
5.0 / 5
4234
تگهای خبر: ارتباطات , پروژه , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل