تشكیل كمیته ملی زالوی طبی از طرف ستاد گیاهان دارویی

تشكیل كمیته ملی زالوی طبی از طرف ستاد گیاهان دارویی

به گزارش دانلود فایل دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تغذیه زالو از خون های ناسالم و واردات زالوی غیر بهداشتی این موجودات باارزش را از چالش های این حوزه دانست و اظهار داشت: بمنظور ساماندهی فعالیت در زمینه پرورش زالوهای طبی و ورود شركت های دانش بنیان دراین زمینه نسبت به تشكیل كمیته ملی زالوی طبی اقدام كردیم.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا محمدحسن عصاره با اعلان اینکه با هدف سامان بخشیدن به گونه با ارزش زالوها، ترویج، تجاری سازی و ورود شرکت های فناور و دانش بنیان به این حوزه، در ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی مبادرت به تشکیل کمیته ملی زالوی طبی کردیم، اضافه کرد: پیرو مصوبه یکصدونهمین جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی در خصوص تشکیل کمیته ملی زالوی طبی، این کمیته با همکاری نمایندگان دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان شیلات ایران، سازمان دامپزشکی، سازمان حفاظت از محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه تهران در سازمان غذا و دارو تشکیل شد.
وی با اعلان اینکه تجارت زالو و فرآورده های آن دارای گردش مالی قابل توجهی است و هر عدد از این گونه باارزش در بعضی مراکز درمانی اروپا تا ۱۰ یورو به فروش می رسد، افزود: بر خلاف بسیاری دیگر از روش های این حوزه از درمان، باتوجه به تماس مستقیم این موجود (زالو) با خون انسان، باید تولید و تکثیر و روش های درمانی در رابطه با آن منطبق با اصول بهداشتی و استانداردهای پذیرفته شده بین المللی باشد.
عصاره اظهار نمود: استفاده گسترده از روش های درمانی در رابطه با زالو در کشور از دوران و اعصار گذشته رایج بوده است، ولی جمع آوری غیر اصولی زالوهای طبی از طبیعت باعث شده که این گونه در مرز انقراض قرار گیرد؛ بدین جهت ضرورت سامان بخشی و ترویج تکثیر و پرورش زالوی سالم لازم است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های گیاهان دارویی استفاده از زالوهای جمع آوری شده از طبیعت، تغذیه زالو از خون های ناسالم و واردات زالوی غیر بهداشتی را همچون لطمه های این حوزه بر شمرد و افزود: در سال ۱۳۹۴ طرح تولید زالوی طبی و رهاسازی این گونه در عرصه های طبیعی به کمک ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی ارائه شد. با حمایت این ستاد، مطالعات ژنتیکی و جامع دراین زمینه انجام گرفت و زالوها در شرایط استاندارد و بهداشتی جهت رهاسازی تولید شدند.
وی با اشاره به کارهای انجام شده در زمینه پرورش زالوهای طبی اشاره کرد: چهار استخر بزرگ در مزرعه پژوهشی پردیس علوم دانشگاه تهران واقع در محمدشهر به وجود آمد و با رهاسازی نمونه های پرورش یافته، زیستگاه حفاظت شده زالوی طبی به وجود آمد.




منبع:

1399/02/10
20:14:55
5.0 / 5
2338
تگهای خبر: استاندارد , تولید , دانش بنیان , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل