در مراسم گرامیداشت استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مطرح شد

انتقاد پروفسور گلشنی از جایگاه ضعیف عالمان

انتقاد پروفسور گلشنی از جایگاه ضعیف عالمان

به گزارش دانلود فایل، پروفسور مهدی گلشنی با تاکید بر جایگاه ضعیف عالمان، اظهار داشت: به دلیل فراموشی چنین امر مهمی، حالا هویت ملی در جوانان ما در سطح مدرسه تا دانشگاه وجود ندارد. اقلیت بسیار کمی دارای این هویت ملی هستند. بنابراین هم برخی به سادگی ایران را می گذارند و می روند. هم اکنون در کشور ما مشق نویسی رایج است. سرمشقی نیست اصلاً. رفع نیازهای کشور نیست. نه علوم انسانی و نه علوم پایه مطرح نیستند. فقط علوم مهندسی و پزشکی مطرح است.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، هفتصدوبیست ودومین شب از شبهای بخارا به همت مجله بخارا و با همکاری انجمن ایران شناسی ایران و انتشارات فروهر با عنوان «شب زهره زرشناس»، استاد زبان شناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با هدف ارج نهادن به مقام علمی و خدمات فرهنگی وی در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
پروفسور مهدی گلشنی، چهره ماندگار فیزیک در این مراسم با اظهار خرسندی از برگزاری این مراسم بزرگداشت، ضمن تشکر از برگزار کنندگان این مراسم، اظهار داشت: دغدغه من در زمان حاضر مسئله فرهنگ است. فرهنگ خیلی مهم می باشد و در این کشور حدودا یک امر فراموش شده است.

گلشنی اضافه کرد: بزرگان فرهنگ و علم آن اهمیتی که ورزشکاران دارند را ندارند. جوایزی که به یک ورزشکار داده می شود را با جایزه ای که به یک عالم درجه اول داده می شود، مقایسه کنید.

وی با تاکید بر جایگاه ضعیف عالمان، اظهار داشت: به دلیل فراموشی چنین امر مهمی، حالا هویت ملی در جوانان ما در سطح مدرسه تا دانشگاه وجود ندارد. اقلیت بسیار کمی دارای این هویت ملی هستند. بنابراین هم برخی براحتی ایران را می گذارند و می روند. ما در زمانی دوره های عالی در ایران نداشتیم، اما هم اکنون همه دوره های عالی را داریم.

گلشنی خاطرنشان کرد: هم اکنون در کشور ما مشق نویسی رایج است. سرمشقی نیست اصلاً. رفع نیازهای کشور نیست. نه علوم انسانی و نه علوم پایه مطرح نیستند. فقط علوم مهندسی و پزشکی مطرح است. حدود ۵۰ سال پیش علوم انسانی حتی در آمریکا چندان مطرح نبود. ولی هم اکنون پی برده اند که علوم انسانی خیلی مؤثر است. حتی بعضی از اندیشمندان درجه اول جهان مثل انیشتین به اهمیت علوم انسانی پی برده بودند.

بنیانگذار گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: هم اکنون در غرب بخصوص آمریکا، علوم انسانی کاملا احیاء شده است. ولی در ایران به طور عمده دانشجویان ضعیف به علوم انسانی وارد می شوند. نقش مهم علوم انسانی فرهنگ سازی است. ما باید به فکر فرهنگ باشیم. این فرهنگ است که ما را بالا می آورد. همان گونه که مقام معظم رهبری، امام خمینی (ره) و شهید مدرس تکرار می کردند «ما هیچ چیزی از غربی ها کم نداریم. ما در کلاس غربی ها بوده ایم. نیازمند بینش فرهنگی و همت هستیم که ریشه آنها در علوم انسانی است.»

گلشنی تصریح کرد: هم اکنون در دانشگاه های مطرح جهان سه چیز احیاء شده است؛ نخست علوم انسانی، دوم فسلفه و سوم دین. در حدود ۵۰ سال پیش یک فیلسوف خداباور در آمریکا نمی شناختم، اما هم اکنون انجمن فلاسفه خداباور چندهزار عضو دارد. یعنی به اهمیت علوم انسانی پی برده اند.

به نقل از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، وی با تاکید بر نقش رسانه ها ابراز امیدواری کرد: اهمیت علوم انسانی بیشتر از پیش به جامعه معرفی شود. ما اصلاً همت نکرده ایم که فرهنگ اسلامی و باستانی خویش را در دانشگاه ها معرفی نماییم، بنابراین از کسانی که از بزرگان علوم انسانی قدردانی می کنند، باید ارج نهیم.

دکتر گلشنی با بیان سرگذشت علمی دکتر زرشناس ازجمله انتخاب وی بعنوان پژوهشگر برتر کشور در سال ۱۴۰۰ از جانب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تاکید کرد: دکتر زرشناس از چهره های بارز علوم انسانی هستند.



1402/07/26
08:16:00
5.0 / 5
222
تگهای خبر: خدمات , دانشجو , دانشگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل