در دسترسی آزاد به اطلاعات از آخر دوم!
دانلود فایل: مردم استان سمنان پس از ایلام كمترین درخواست را برای دسترسی آزاد به اطلاعات از راه سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات داشته اند.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، استان سمنان با 110 كاربر پس از استان ایلام، كمترین درخواست را برای دسترسی به اطلاعات در میان شهروندان دیگر استان های كشور داشته اند.
سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات سایتی اینترنتی است كه به منظور استفاده تمامی شهروندان برای دسترسی آزادانه به اطلاعات نهادهای دولتی به وجود آمده و شهروندان ایرانی می توانند با نمایش درخواستی، اطلاعات هر كدام از دستگاه های اداری، منوط به اینكه آن اطلاعات، حریم خصوصی افراد را نقض نكند را مطالبه كنند.
مردم در استان های تهران، خراسان رضوی و اصفهان بیشترین درخواست را برای دسترسی به اطلاعات از راه سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات داشته اند.
طبق گزارش دبیرخانه كمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، استان های تهران با ۵۸۱۶، خراسان رضوی با ۱۲۱۷ و اصفهان با ۱۰۹۸ كاربر، بیشترین ثبت نام كننده را در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات داشته و استان های سمنان با 110 و ایلام با ۷۴ كاربر كمترین درخواست را برای دسترسی به اطلاعات از راه این سامانه داشته است.
بااینكه جمعیت شاخص تعیین كننده ای در این رتبه بندی است اما با عنایت به نفوذ بالای اینترنت در باسوادترین استان كشور، قرارگرفتن در رتبه های بالاتر دور از دسترس مردم استان نیست. در مجموع ۱۶ هزار و ۷۰۵ سازمان از سراسر كشور در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات ثبت نام كرده اند.
مردم می توانند با بازگشت به FOIA.IRAN.GOV.IR درخواست های خودرا نسبت به ۵۲۲ دستگاه ثبت كنند.
قانون دسترسی آزاد به اطلاعات، به منظور شفافیت در كار نهادهای حكومتی و امكان نظارت شهروندان و رسانه ها، در سال ۱۳۸۷ در مجلس، تصویب و در سال ۱۳۸۸ برای اجرایی شدن به رئیس جمهور وقت، ابلاغ گردید، اما تدوین آیین نامه اجرایی و ابلاغ آن تا سال ۱۳۹۴ طول كشید تا اینكه سرانجام سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در دولت تدبیر و امید و در تیرماه سال ۱۳۹۶ طی مراسمی، فعالیت خودرا شروع كرد. بر طبق این قانون هر فرد ایرانی می تواند به همه اطلاعات طبقه بندی نشده دسترسی داشته باشد.
سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات سایتی اینترنتی است كه دولت ایران به منظور استفاده تمامی شهروندان برای دسترسی آزادانه به اطلاعات نهادهای دولتی به وجود آورده است.
توسط این سامانه اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند درخواست كنند كه اطلاعات به خصوصِ یك نهاد دولتی منتشر شود؛ سپس آن اطلاعات درخواستی در این سامانه برای عموم منتشر خواهد شد، مگر آن كه آن اطلاعات، حریم خصوصی افراد را نقض كند.
نه تنها نهادهای وابسته به دولت بلكه نهادهای انقلابی، نیروهای مسلح، قوای قضاییه و مقننه و مؤسسات شركت ها، سازمان ها، نهادهای وابسته به آنها و بنیادها و مؤسساتی كه زیر نظر رهبری اداره می گردند و همین طور هر مؤسسه، شركت یا نهادی كه تمام یا بیشتر از ۵۰ درصد سهام آن متعلق به بخشی از حكومت است، باز باید اطلاعاتشان را منتشر كنند. موسسات خصوصی نمایش دهنده خدمات عمومی مانند بانك ها هم شامل این قانون می شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب