ناسا ۲ مأموریت رصد زمین را بعد از ۱۸ سال متوقف کرد

ناسا ۲ مأموریت رصد زمین را بعد از ۱۸ سال متوقف کرد

به گزارش دانلود فایل، مأموریت پیشگامانه آب و هوای کلاودست(CloudSat) ناسا بعد از نزدیک به ۱۸ سال فعالیت پربار در مدار زمین به پایان رسیده است.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، این ماهواره که در ماه آوریل ۲۰۰۶ پرتاب شد، نخستین کاوش جهانی از خصوصیت های ابرها را انجام داد.
به نقل از اسپیس، آژانس فضایی ناسا اخیرا این ماهواره را که در ماه آوریل سال ۲۰۰۶ در یک مأموریت برنامه ریزی شده ۲۲ ماهه برای مطالعه ساختار و ترکیب ابرها به فضا پرتاب شده بود، از کار انداخت.
مقامات ناسا نوشتند: همانطور که برنامه ریزی شده بود، فضاپیمای ما که به انتهای عمر خود رسیده بود و دیگر قادر به انجام مشاهدات منظم نبود، ماه گذشته در مداری قرار گرفت که به متلاشی شدن نهایی آن در جو منجر می شود.
به قول ناسا، کلاودست(CloudSat) ابزار قدرتمندی به نام رادار پروفایل ابری را حمل می کرد که نخستین رادار با طول موج ۹۴ گیگاهرتز بود که تاکنون در فضا پرواز کرده است.
مقامات ناسا در مورد این ابزار نوشتند: رادار هزار برابر حساس تر از رادارهای هواشناسی معمولی زمینی بود و دید جدیدی از ابرها فراهم نمود که نه بعنوان تصاویر صاف روی صفحه، بلکه به صورت تکه های سه بعدی از جو که با یخ و باران پر شده است، بودند.
مشاهدات کلاودست به دانشمندان کمک کرد تا درک بهتری از ابرها در مقیاس جهانی داشته باشند و همینطور در مورد این که آنها چگونه به گرم و خنک شدن جو و سطح زمین کمک می کنند، بیشتر بیاموزند.


به قول مقامات ناسا، این ماهواره همینطور بر فراز طوفان هایی مانند ماریا، هاروی و سندی پرواز کرد و داده هایی را جمع آوری کرد که درکی را در مورد چگونگی رشد و تشدید چنین طوفان های قدرتمندی ایجاد کرد. ابزار رادار پروفایل ابری در دسامبر ۲۰۲۳ خاموش شد و زمینه را برای از کار انداختن ماهواره در ماه گذشته و مانور کاهش مدار آن فراهم نمود.
کلاودست با ماهواره خواهر خود، به نام کالیپسو(CALIPSO) که نزدیک به ۱۸ سال پیش به مدار مشابه برادرش پرتاب شد، به صورت هماهنگ کار کرد.
کالیپسو از لیدار برای مطالعه جو زمین، پرتاب لیزر از ابرها و ذرات موجود در هوا برای استنباط اطلاعات در مورد پوسته مه آلود سیاره ما استفاده نمود. ردپای همپوشانی رادار-لیدار این دو ماهواره، ساختار عمودی جو را برای مطالعه ابرهای نازک و ضخیم، و همینطور لایه های ذرات معلق در هوا مانند گرد و غبار، نمک دریا، خاکستر و دوده که می توانند بر تشکیل ابرها تاثیر بگذارند، آشکار کرد.
کالیپسو، تلاش مشترک ناسا و آژانس فضایی فرانسه، به صورت باورنکردنی عمر طولانی داشت. در ماه آگوست سال قبل این ماهواره هم از رده خارج شد. اما خروج کلاودست و کالیپسو از صحنه به این مفهوم نیست که ناسا عرصه رصد زمین را خالی کرده است. انواع ماهواره های این آژانس درحال مطالعه سیاره مادری ما هستند و ماهواره قدرتمند جدیدی هم اخیرا در ماه فوریه پرتاب شده است.
به قول اعضای تیم مأموریت، این ماهواره جدید که پیس(PACE) نام دارد، به مطالعه زیست شناسی اقیانوس های زمین با جزئیات بی سابقه کمک خواهد نمود.




منبع:

1403/02/06
10:27:14
5.0 / 5
69
تگهای خبر: مطالعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل